YÜZLERCE KİŞİ “BENİMLE ÇOCUK YAPAR MISINIZ”A KOŞTU

Tüm dünyada ve Almanya’da Corona Virüsü’nün etkileri ve tartışması gün geçtikçe gündemi meşgul ederken, Hamburg’daki Tiyatro Asmin, tam da Dünya Kadınlar Günü’ne denk gelen bir hafta sonunda “Benimle Çocuk Yaparmısınız” adlı oyunuyla seyircileri hem güldürdü hem de düşündürdü.

Haber: Mehmet ATAK / Foto: Naciye ASLAN

Hamburg’un sıradışı tiyatro grubu olarak Avrupa’da da ün yapmış olan  Tiyatro Asmin, yeni oyunu “Benimle Çocuk Yapar mısınız ?”la Alter Teichweg 200 adresindeki Stadtteilschule salonunda seyircisinin karşısına çıktı. İki bölümlük oyunu esprili anlatımıyla Basın Sözcüsü Nurcan Keskin sunarken, Ferman Karayiğit’in yazar-yönetmen ve oyuncu olarak rol aldığı bu gösterimde Sevgi Polat, Kasım Palabıyık, Tuba Görgün, Simge Akgül ve  Nuhmettin Karagül rollerini başarılı bir şekilde ortaya koyarak alkış topladılar. Oyunun bazı çevrelere ters gelen isminden dolayı kimilerince çekince yaratmasına rağmen, her kesimden ve özellikle de kadın ve aile ortamından çeşitli kesimlerin salona koşması sevindiriciydi.

CORONA’YA KARŞI KOLONYA

Corona virüsü konusunda tüm söylenti ve medya haberlerine aldırış etmeden bu gösterimi izlemeye koşan 200’ü aşkın tiyatrosever için, salon girişinde ellerine dökülen kolonya ile dezenfekte sistemi uygulanması dikkat çekti. Tamamen dolu salonda Milletvekilleri Güngör Yılmaz ile Mehmet Yıldız’ın da izlediği oyunun ilk bölümünde, anne olabilmek için kocasıyla tartışmalı bir hayat geçiren kadının, menopoz dönemine girmesi sonucu intihara teşebbüs etmesi, kendisiyle ve karşı cinsle hesaplaşması anlatılıyor. İkinci bölümde ise; yeni bir başlangıç yapmanın yolları aranırken, yaşlı kadının hayâl dünyasını yıkmadan bulunan çözüm yolları, komik durumların yaşanmasına sebep oluyor.

OYUN İÇİN NELER DEDİLER ?

İki perdelik oyun sonrasında görüşlerine başvurduğumuz milletvekillerinden Güngör Yılmaz (SPD), “Oyunda önemli bir konuya değinilmiş. Kadının anne olma ihtiyacına olan hasreti ve yetim çocuklar konusu gayet hoş bir şekilde işlenmiş” dedi.

Milletvekili Mehmet Yıldız (SOL Parti) ise, “Özellikle çocukları insanın kendisinin dünyaya getirmesi değil, çocukların dünyaya kazanımındaki öneme yer veriliyor. Bir Çin sözünde der ki, “Bir çocuğu büyütmek için kırk köye ihtiyaç vardır. Önemli olan çocuğu kendimiz dünyaya getirmek değil, diğer çocuklara sahip çıkmaktır” şeklinde görüş belirtti.

FERMAN KARAYİĞİT: “EKİBİMİZE VE SEYİRCİLERİMİZE TEŞEKKÜRLER !”

Oyunun son kez Pazar günü de sahneleneceğini belirten oyun yazarı, yönetmen ve oyuncu Ferman Karayiğit, “Rollerinin hakkını veren tüm oyuncularımız ile Corona Virüsü salgınına rağmen salona koşup bizleri destekleriyle gururlandıran Türkiye’li vefakar seyircilerimize teşekkürü borç biliriz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Herkese saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.



NOT: Tiyatro Asmin’in bu sezondaki ikinci oyunu, REMO und JALE adını taşıyor. Türkçe ve Almanca 2 dilli olarak sahnelenecek bu oyun ise, 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde yine Stadtteilschule Alter Teichweg 200 adresinde seyircisiyle buluşacak. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir