“1. Nesil Gurbetçilerimize Devlet Nişanı verilmelidir!”

Yaklaşan seçimler öncesinde Almanya’daki vatandaşlarımızla görüşüp, dert ve dileklerini tesbit etmek üzere eyaletler çapında çeşitli kesimlerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Sadettin Kılıç, “Hamburg’da şahit olduğumuz STK ve partiler arası diyaloğun Türkiye için de örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haber: Mehmet ATAK (Gazetem.eu/ Liman)

AKP yanlılarının yıllar önce Almanya’da kurduğu  UETD (şimdiki adı UID) Uluslararası Türk Demokratlar Birliği’nin teşkilatlanma sorumluluğu ve daha sonra da başkanlığını yapan ve devamında da 11 yıl süre ile Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu ve Binali Yıldırım‘ın Başbakanlıkları dönemlerinde Müşavirlik görevinde bulunup, 2019’da ayrılan Dr. Sadettin Kılıç, 2022 yılından bu yana Ana Muhalefet Partisi CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolu’nun Almanya Başdanışmanı olarak faaliyetlerini tam gaz sürdürüyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında CHP Yurt Dışı Çalıştayı‘nda bir konuşma yaparak politik arenada kamuoyuna sesini duyurmuş olan Sadettin Kılıç, şimdilerde ise, 1993 yılında İhtisas için gidip, uzun yıllar yaşadığı Almanya’yı çok iyi tanıyor olması nedeniyle bu defa da, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvkilliği Seçimleri öncesinde vatandaşlarımızın nabzını tutmak üzere  Kılıçdaroğlu tarafından Başdanışman sıfatıyla bu ülkeye gönderildi.

BERLİN’DEN BAVYERA’YA KADAR GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Görüşmelerine Berlin’den başlayıp, Hannover, Bremen, Hamburg, Kuzey Ren Westfalya, Hessen, Baden-Württemberg  ve Bavyera‘daki görüşmeleriyle ziyaretine nokta koyacak olan Sadettin Kılıç, Almanya’nın “Dünyaya açılam kapısı” olarak ün yapan liman şehri Hamburg’da  çeşitli kesimlerle bir dizi görüşmelerde bulundu.

CHP BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

İlk önce CHP Hamburg Birliği’nin bürosunu ziyaret ederek Başkan Hulisi Işıtan ve Yönetim Kurulu’yla görüşen Sadettin Kılıç, , yapacağı ziyaret proğramı konusunda bilgi verdi ve  seçin öncesi stratejik etkinlik proğramı ele alındı.  Ertesi gün ise, CHP Hamburg Birliği Başkanı Hulisi Işıtan’ın Lades restoranda düzenlediği ve CHP Birliği önceki dönem başkanı Erol Buldak, Erdal Altuntaş ( Türk Basın Birliği Başkanı/ POST gazetesi), Ömer Polat ( Ararat Firması( Manşet gazetesi), Naciye Aslan (Manşet gazetesi, Alev Tan (Alev Media), Zafer Özpolat (Gazete Hamburg), Kazım Korkmaz (Radyo Merhaba) ve Ali Özçelik‘in iştirat ettiği Basın toplantısında 2 saat süre ile çeşitli konulara değinildi ve medya mensuplarından gelen yoğun sorular cevaplandırıldı.

İlk tur görüşmelerini tamamladıktan sonra Almanya’ya tekrar gelip, ulaşamadığı kesimleri de de mutlaka ziyaret edeceğini belirten Kılıç,  “Bir dostumun tavsiyesi üzerine Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp tanıştıktan sonra, hakkındaki ön yargılarım nedeniyle kendisinden özür diliyorum” dedi. Sadettin Kılıç, “Ülkemizin yaşadığı elim Deprem ortamında ziyaret ettiğim Almanya’da hiç bir şahsı ve kurumu eleştirmek için değil, vatandaşlarımızın dert ve dileklerini dinlemek üzere bulunuyorum.  Medya mensupları ile birlikte olduğumuz bu mekanda ise, tanışmak ve çeitli  güncel konularda genel bir değerlendirme yapmak amacıyla toplandık” şeklinde giriş yaptığı konuşmasında, Basın mensuplarının  kendisine yönelltşği sorulara da açıklık getirdi.

SORULAR.. SORULAR..

* Sayın Kılıç, uzun yıllar hizmet verdiğiniz AKP’deki aktif görevinizi sonlandırıp, Ana Muhalefet Partisi saflarına katılmanızdan dolayı tepkiler aldınız mı ?

* Deprem bölgesindeki hizmetler konusunda iktidar ile Muhalefet partileri arasındaki sert diyaloğu nasıl yorumluyorsunuz ?

* Seçimler ne zaman yapılacak ?

* Yurtdışı ve özellikle Avrupa veya Almanya’dan CHP’nin “Kontenjan Adayları” belirlemesi söz konusu mudur ?

* Hamburg’daki Türk kesimiyle görüşmelerinizin sonucundan memnun musunuz ?

* Seçimi kim kazanacak?

SADETTİN KILIÇ’TAN CEVAPLAR ve GÖMLEĞİN DÜĞMESİ

Yıllar önce “Çok Kültürlü Almanyalı Göçmen Türklerin Entegrasyonu” adlı 465 sayfalık bir kitap yazmış olan Dr. Sadettin Kılıç, kendisine yöneltilen sorulara karşı tafsilatlı açıklamalar yaparak özetle şunları söyledi:

* Depremin ilk günü şayet Sayın Cumhurbaşkanı tüm liderlere bir çağrı yaparak, yardım konusunda el ele vererek birkikte olmaya davet etesydi, inanın ki kayıplarımız daha az olurdu. Kısacası, bir Siyaset Bilimci Akademisyen olarak, gömleğin düğmesinin yanlış iliklendiğini söylüğyorum. Öyle ki, kutuplaşmalar sebebiyle düğünde gülemiyoruz, cenazemizde ise ağlayamıyoruz. Uyumlu ve uyumsuz ailelerde yetişen çocuklarda farklı farklı olmaktadır.
 
* Seçimlerin ancak “Savaş Hali” durumunda ertelenebileceği yasa ile belirlenmiştir. Bu nedenle, ertelemeyi gerektirecek bir ortam yoktur ve  seçimler en geç 18 Haziran’da yapılmalıdır.

* Sık sık dillendirilen Milletvekilliği için 5 -7 kişilik Yurtdışı Kontenjanı tahsis edilmesi zaman zaman gündeme gelmektedir, ama  karmaşık bir konudur. Umuyoruz ki, en geç 2 yıl içinde Yurtdışı Seçim Bölgesi ” olarak resmiyet kazandığında, gurbetçilerimiz de gönül rahatlığı ile aday olabileceklerdir.

* Diğer eyaletler ve özellikle Hamburg’da çok çeşitli partiler, STK’lar, Spor kulpğleri, sanat ve ticaret kesimiyle görüşüp, istişarelerden bulundum ve gördüm ki hepsinin de görüşleri  ortak bir noktada kesişiyor. Bu durum beni çok duygulandırdı.Bu ortak aklıselim  diyaloğun Türkiye için de örnek olmasını temenni edyorum.

* Yurtdışı Akraba Toplulukları taeşkilatının fikir babası olan 2 kişinden biriyim. Gezi olarlarından itibaren, Üniversiteler, 15 Temmuz, Kutuplaşmalar, 17-25 Aralık gibi toplumu geren olaylardan sonra 2017’da AKP ile olan çalışma ortamına nokta koydum.

* Birinci Nesil gurbetçilerimizin Almanya ve Türkiye ekonomisine olan büyük katkıları karşısında, onlara şükran borcumuz var. ara birer Devlet Nişanı  verilmelidir.

* Ülkemizde var olan kutuplaşma ortamının -Z- Kuşağı tarafından nazarı itibara alınmadığını görüyoruz. Özellikle Muhafazakar gurbetçilerimizin olumlu yaklaşımlar ortaya koymaları memnuniyet vericidir.

* Altılı Masa adı verilen Millet İttifakı bu seçimlerde bir adım öndedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir