2. Tur Seçimleri İçin Hamburg’da 42.483 Seçmen Sandığa Gitti

20-24 Mayıs tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarıştığı Cumhurbaşkanı seçimi için yapılan 2. Tur oylamasında, Hamburg ve Schleswig-Holstein Eyaletlerinde yaşayan 42 bin 483 seçmen Başkonsolosluk’ta oy kullandı. 

Haber: Mehmet Atak (Gazetem.eu/ Liman) / Fotoğraflar: Özel

28 Mayıs Pazar günü Türkiye’de yapılacak 2. Tur Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde 20-24 Mayıs tarihleri arasında Yurt Dışı Temsilciliklerimizde yapılan 5 günlük oy verme süresi Çarşamba günü saat 22.00’de sona erdi. Edinilen bilgilere  göre, Hamburg ve Schleswig- Holstein Eyaletleri’nde yaşayan 84 bini aşkın seçmen yuttaşımızdan 42 bin 483’ü 2. Tur seçimleri için 2 adaydanRecep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu için sandık başına giderek tercihini yaptı. Katılım oranı bu defa yüzde 49.40 oldu. İlk turdaki katılım oranı ise yüzde 81.77 idi. Kullanılan oyların tasnifi 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00’den sonra Türkiye toplam  oyları ve Gümrük kapılarında kullanılan oylarla birlikte yapılacak.

İŞTE HAMBURG BAŞKONSOLOSLUĞU’NDA OY KULLANMA SAYILARI

20 Mayıs:   9641

21 Mayıs : 10259

22 Mayıs :   9438

23 Mayıs :   8218

24 Mayıs :   4927

5 gün toplamı: 42483

ALMAN MEDYASINDAN DA SEÇİMLERE YOĞUN İLGİ

Öte yandan, 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri ile 28 Mayıs Pazar günü  yapılacak 2. Tur Cumhurbaşkanı Seçiminin , Alman medyasında da bugüne kadar görülmemiş derecede bir sıklıkta yer alması da dikkat çekti. Özellikle Gazete, Ajans ve TV’lerde Trkiye seçimlerine ait haber ve yorumlarda konuya genişçe yer verilmiş olması, iki ülke arasındaki yakın ilişkilerin geleceğe yönelik bir yansıması olarak görülüyor. 

PARTİ GÖREVLİLERİNİN YOĞUN MESÂİLERİ 

İlk turdaki 13 günlük yoğun seçim mesailerinin ardından, bu defa sabah 08.00’de başlayıp, sayım işleri de dahil, bazen gece 24.00’e kadar süren yorucu bir çalışma temposu ile Başkonsolosluk Sandık alanında hizmet veren Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı ekiplerinin çalışma temposu her kesimin takdirini kazandı. 

PARTİLERİN SANDIK ve GÖZLEMCİ EKİBİ:

Millet İttifakı’nda yer alan Hulisi Işıtan Başkanlığındaki CHP Hamburg Birliği’nde Başkan Yardımcısı Erdoğan Bayram ile Musa Özer (Ulaştırma),   Yönetim Kurulu’dan Taçkın Irmak ile Kadın Kolları Başkanı Eylem Doğan ( Listeler)  

Sandık Kurulu ve Gözlemci olarak da Osman Gülcüoğlu, Oya Pervin Pelit, Cem Suveren, Özlem Genel, Gülay Altun, Aysun Atkan, Hülya Keser, Songül Güneş, Şengül Osanmaz, Onur Gülcüoğlu, Lale Cantürk, Alparslan Yalçın, Zeynep Arslan, Hamiyet Horn, Meral Çelik, Lider Dalyan, Hüseyin Şengül, Şevket Maden görevlerinde bulundular. 

AKP ağırlıklı Cumhur İttifakı’nda yer alan Ali Ekinci Başkanlığındaki Uluslararası Türk Demokratlar Birliği (UID)   Seçim Komisyonu’nda Osman Kayaoğlu ve Hasan Topal,  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rukiye Doğan, Ulaştırma Sorumlusu Taner Demir, Bilgi İşlem bölümünde Yüksel Özkartal,  Proğram Sorumlusu olarak Yaşar Oktay ve Medya Sorumlusu olarak da Ebru Elmaskeser görev yaptılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir