3 TAKIMLA AVRUPA KUPALARINDA YOLA DEVAM

Süper Lig’ın 4 Büyükleri Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’u mercek altına alan  HAKAN ORTATEPE,  Süper Lig’in falına baktı ve bu sezon şampiyonun 3 Büyükler arasından çıkacağını belirtti.  ORTATEPE’ye göre, bu akşam başlayacak “Şampiyonlar Ligi’nde sert rüzgarlar esecek .

Galatasaray, Avrupa’da ŞAMPİYONLAR LİGİ gruplarına kalma başarısından sonra, ligde de tam gaz devam ediyor. Transfer döneminde ezeli rakibi Fenerbahçe ile birlikte başı çekti ve tabii ki yapmış olduğu bu transferlerin Şampiyonlar Ligi!nde gruplara kaldıktan sonra daha bir önem kazandığını da belirtelim. Çünkü orası farklı bir dünya ve orada rüzgârlar daha sert esiyor. G.Saray ilk grup maçını bu akşam Kopenhag’a karşı oynayacak.
Icardi
Icardi
Ligde de tam gaz yolunda devam eden Galatasaray,  geçen hafta Samsunspor‘a karşı almış olduğu galibiyetle, şampiyonlar Ligi maçı öncesi moral kazanmış oldu. Icardi gerçekten çok farklı bir futbolcu, 130 km hızla giden topa kafa uzatarak attığı gol gerçekten görülmeye değerdi. Lig ilerledikçe Galatasaray’ın kadrosunun yavaş yavaş oturduğu ve belli bir oyun sisteminde de çarkların işlediği görülüyor. Icardi’den sonra öne çıkan isimler olarak, Kerem Aktürkoğlu, Torrera, Sascha Boey ve biraz da Mertens diyebiliriz. Yeni transferler Tete, Ziyech, Ndombele ve Zaha için henüz bir şey söylemek doğru olmaz. Ama sadece şunu söyleyebiliriz ki bu transferlerden beklenti büyük.
Fenerbahçe de yapmış olduğu transferlerle oldukça dikkat çekti. Avrupa kupalarında başarıya ulaşabilecek bir kadro oluşturdu. Aynı şekilde ligde de oynadığı dört maçı kazandı ve liderliği oturdu. Özellikle Dzeko,Tadic ve Szymanski gerçekten iyi futbolcular ve Fenerbahçe’nin bu seneki başarısında önemli rol oynayacaklar gibi görünüyor. Dzeko ve Tadic tanınmış ve kariyerli oyuncular, kaliteleri tartışılmaz. Ancak Szymanski’nin en iyi transfer olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü yaşı henüz diğer iki futbolcuya göre daha genç ve daha uzun süreli olarak Fenerbahçe’ye fayda sağlayacak gibi görünüyor. İrfan Can Kahveci de dikkat çeken bir başka isim. Adeta küllerinden yeniden doğdu. Letonya milli maçı ile başlayan yükselişi istikrarlı şekilde devam ediyor.
Aynı şekilde Mert Hakan da bu sene geçen seneye oranla kendini biraz düzeltmis durumda. Galatasaray’da oynayan Mertens ile Mert Hakan aynı psikolojide iki oyuncu diyebiliriz. İlk 11’de sahaya çıktıkları her maçta, 60. dakika geldiğinde her ikisi de saha kenarına bakmaya başlıyor. Çünkü her ne kadar iyi oynayıp asist yapsalar da ve her ne kadar atılan bu gollerde en çok onlar sevinselerde, antrenörleri onları oyundan alıyor. Bunlar da onu çok iyi biliyor. 90 dakikayı çıkardıkları maç sayısı yok denecek kadar az. Bu nedenle psikolojileri her ikisinin de aynı. Ligin ilerleyen haftalarında 90 dakika sahada kalabilecekler mi bunu hep birlikte göreceğiz.
Beşiktaş bu hafta oynadığı derbi maçını deplasmanda farklı şekilde kaybetti. Trabzonspor evinde farklı galip gelerek moral buldu. Transferde her iki takımda Fenerbahçe ve Galatasaray’ın bir tık arkasında kaldılar ve bunu transfer döneminin son dakikalarında biraz telafi etmeye çalıştılar. Trabzonspor bu son dakika transferleri ile toparlandı diyebiliriz. Ancak yine de hem Trabzonspor’un hem de Beşiktaş’ın kadroları Fenerbahçe ve Galatasaray’a göre biraz daha zayıf bir görüntü çiziyor. Kaybetmesine rağmen Trabzonspor’a göre de Beşiktaş bir adım daha önde diyebiliriz, zira Şenol Hoca başlıbaşına bir farklılık yaratıyor. Bunu ilerleyen haftalarda daha belirgin şekilde göreceğiz. Diğer yandan Beşiktaş’ı düşündüren esas konu, Ocak ayında Afrika Kupası’na göndereceği futbolcu sayısı. Çünkü takımın yarısı Afrika Kupası’nda milli takımlarında yer alacaklar. Beşiktaş asıl sıkıntıyı o zaman yaşayacak.
ŞAMPİYON ADAYLARI YİNE 3 BÜYÜKLER
İlk bakışta bu şartlarda yine de kesin diyebileceğimiz tek şey, Şampiyonluk yarışı üç takım arasında geçecek: Yani  Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş.
Anadolu Takımları yine sadece yardımcı oyuncu rolünde olacaklar. Trabzonspor en iyi şartlarda Avrupa kupasına gidebilir. Diğer Anadolu takımlarından da münferit sürprizler beklenebilir ama bu üç takımın, hem kadro ve hem de yapısal olarak tartışılmaz şekilde çok büyük farkı ve üstünlükleri mevcut.
Şampiyonluk düğümünü de derbi maçları çözümler. Zira bu takımlar Anadolu Takımları ile yapacakları maçları %90-95 ihtimalle kazanırlar. En az iki lstanbul takımı da küme düşer. Bu şekilde Ligi daha henüz başında bitirmiş olduk sanki ama buraya not olarak düşelim ve önümüzdeki maçları izlemeye devam edelim…
Bu hafta içinde Avrupa Kupalarında oynayacakları maçlarda takımlarımıza başarılar diliyoruz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir