ALARM ÇALMADI, BAŞKAN GÖREVDEN ALINDI!

Almanya’da afet ve saldırı durumlarında yurttaşları uyarmak için kullanılan alarm sistemindeki teknik arızalar, Daire Başkanı’nı koltuğundan etti. Tatbikatta yaşanan kimi teknik arızaların faturası İçişleri Bakanlığınca Afet Daire Başkanına kesildi.

GENCAY SÖZÜDOĞRU/ Mülheim an der Ruhr

Geçen hafta sonu Almanya’da ülke çapında alarm sistemlerinin kontrolü amacı için gerçekleştirilen tatbikatta çeşitli aksaklıklar gerçekleşti. Ülke genelinde saat 11:00‘de sirenlerin çalması, radyo ve televizyonlardan bilgilendirici yayınlarının yapılması ve akıllı telefonlar üzerinden yurttaşlara gerekli uyarıların iletilmesi planlanmıştı. Yaşanan aksaklıklar nedeniyle Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi Başkanı Christoph Unger görevden alındı.

Cep telefonlarına gitmesi gereken uyarı mesajları planlanandan daha geç ulaştı. Bunun yanı sıra başta Münih olmak üzere birçok şehir de neredeyse sirenler hiç duyulmadı.

Münih şehrinde görevli bir itfaiye erinin aktardığına göre soğuk savaş sonrası birçok siren zaten parça parça yerinden sökülmüştü.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer

İçişleri Bakanı Seehofer, yapılan tatbikatı ‘fiyasko’ olarak değerlendirdi Federal Sivil Koruma ve Afet Yardımı Dairesi Başkanı Christoph Unger’in görevden alınması kararını kendisinin aldığını açıkladı. 

Yeşiller ve Liberal Demokrat partileri tatbikatın tekrarlanmasını talep ederken, konuya ilişkin Twitter hesabından mizahi paylaşım yapan İşitme Engelliler Derneği, “Şey, biz hiçbir şey duymadık” dedi.

Kaynak : www.birgun.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir