HAMBURG İŞ DÜNYASINDAN ÖZEL HABERLER (2)

Hamburg ve çevresinde faaliyet gösteren bazı  Türk firmalarının korona virüs tedbirleri dolayısıyla işleyiş durumunu araştırdık. Kim açık, kim kapalı, hangisi kısıtlamaya gitti gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.Korona virüs tedbirleri sebebiyle görüldü ki, belki de 2. Dünya savaşından bu yana yaşanmamış bir şekilde  sağlık önlemleri  çerçevesinde ilk defa iş yerlerini kapatmak zorunda kalan firma sahipleri, bu beklenmeyen kriz nedeniyle karşılaştıkları maddi sıkıntıya rağmen ümitlerini kaybetmezken, bir yandan da müşterilerine hizmet verememekten dolayı üzüntülerini dile getirmekten geri kalmıyorlar. Kimi iş yerini tam olarak kapatırken, kimi de işçi kısıtlamasına giderek ürünlerini hijyen şartlarına uyarak  ancak paket sistemiyle müşterilerine hizmet veriyor.  Marketler, Eczaneler, Fırınlar açık.. Bazı bazı restoranlar “Evlere paket servisi”ni devreye sokmuş durumda.  Online sistemle çalışanlar da var.  Dört gözle beklenen tarihler ise, resmi açıklamanın yapılacağı 20-30 Nisan arasını gösteriyor.

Haber : Mehmet ATAK / Derleme : Naciye ASLAN

 KÖZ URFA RESTAURANT/ Doğan Öztürk: Yoğun Korona önlemleri nedeniyle her türlü hijyen kuralları dahilinde 03. 04. 2020 tarihi itibarıyla haftanın 7 günü saat 12.00 ile 22.00 arası paket servisi için hizmetinizdeyiz. Haftanın 7 günü paket servisi için Köz Urfa Tim olarak hizmetinize hazırız.(040-30035826) 

ULUDAĞ CENAZE / Vildane Uludağ: Hamburg Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği korunma tedbirlerine harfiyen uyarak, cenaze sahipleriyle mesafeli bir şekilde görüşmek zorundayız. Tabii ki branşımız icabı telefonlarımız her zaman açıktır. Gelişmeleri de her vesile ile topluma açıklıyoruz. 

NUR HIER PASTANESİ/ Murat Güner : Müşterilerimize masalarda oturarak değil, ancak ayakta alışveriş olmak üzere paket sistemiyle satış yapmak zorundayız. Alınan tedbirleri önemsiyoruz.  

MYRA REISEN/ Namık Yener: Sun Express’in 20 Mart’taki son uçuşu sonrası Türkiye’den gelen yasaklama neticesinde biz de büromuzu kapatmak zorunda kaldık. Şu anda Almanya ve Türkiye uçuş sistemlerinde 18 Nisan itibarı ile uçak seferleri açık görünüyor ama, mevcut şartlar her an değiştiği için bir garantisi olmayabilir. Biraz daha beklemek gerek. 

BACKLAWA PASTANELERİ/ Ekrem Güney : İmalatımızda önemli bir düşüş var. Buna rağmen ancak paket satış yapılması kaydıyla müşterilerimize 07- 19.00 saatleri arasında hizmet verebiliyoruz. 

SİGORTA İŞLERİ / Haydar Erkişi : İşlemlerimiz şu sıralarda genellikle internet üzerinden yapılmakta olup, sistem aynen işlemektedir. 

HOTEL APRİCOT, BUDAPESTER HOF, BUDAPESTER GAESTER HOF / Taylan Kurt : 3 otelimizden birini kapatıp tadilata aldık.  Hotel Aprikot  herkese açık ama kahvaltı ve yemekler müşterinin odasına servis ediliyor. İsterlerse açık havada da bu imkan var. Temennim krizin kısa sürede sona ermesidir ama tahminim, beklenenden de uzun sürecebileği şeklindedir.  

DEVK SİGORTA / Şeref Arslan: Bizim branşımızda insan yoğunluğu olmaması sebebiyle sigortacılık işlemleri korunmalı bir şekilde devam etmektedir. DEVK’in bazı sigorta poliçelerinde, iş yerinin resmi makamlarca kapatılması halinde kanuni hakları belirtildiği için, bu günlerde konu haliyle müşterilerimizin gündemini de meşgul etmektedir. Bu ödemeler 30 gün içindir. 

ARARAT MEŞRUBAT / Ömer Polat: Gıda sektöründe yaşanan yoğun kısıtlamalara rağmen müşterilerimize içecek servisimiz devam etmektedir.  

HAMBURG İŞ DÜNYASINDAN ÖZEL HABERLER (2)” için bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir