FİRMALARDAN ÖZEL HABERLER (3)

Hamburg ve çevresinde faaliyet gösteren bazı  Türk firmalarının Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla işleyiş durumunu araştırdık. Kim açık, kim kapalı, hangisi kısıtlamaya gitti gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

Haber: Mehmet ATAK / Kurgu: Naciye ASLAN

Korona virüs tedbirleri sebebiyle görüldü ki, belki de 2. Dünya savaşından bu yana yaşanmamış bir şekilde  sağlık önlemleri  çerçevesinde ilk defa iş yerlerini kapatmak zorunda kalan firma sahipleri, bu beklenmeyen kriz nedeniyle karşılaştıkları maddi sıkıntıya rağmen ümitlerini kaybetmezken, bir yandan da müşterilerine hizmet verememekten dolayı üzüntülerini dile getirmekten geri kalmıyorlar.

Kimi iş yerini tam olarak kapatırken, kimi de işçi kısıtlamasına giderek ürünlerini hijyen şartlarına uyarak  ancak paket sistemiyle müşterilerine hizmet veriyor.  Marketler, Eczaneler, Fırınlar açık.. Bazı bazı restoranlar “Evlere paket servisi”ni devreye sokmuş durumda.  Online sistemle çalışanlar da var.  Dört gözle beklenen tarihler ise, resmi açıklamanın yapılacağı 20-30 Nisan arasını gösteriyor.

İşte  çeşitli branşlarda faaliyet gösteren Türk firmalarının  durumu:

AVCI KIOSK/ Zeynel Taşyapan : Bir mecburiyet olmaksızın kiosku kapattık. Çünkü insanlar gelmeye korkuyor, kapıyı çekinerek açıyor, kimi de evinden hiç çıkmıyor.

KÖZ ANTEP RESTORANLAR / Sabri ve Haspi Çelik : Korona krizi sebebiyle yalnızca dışarıya Döner satışlarımız vardır. İşlerimiz yüzde 85 oranında düştü.

TERZİ- BUTİK /  Lütfü Kortağ : Virüsten korunma önlemleri kapsamında butik bölümümüzü kapattık. Terzihane kısmı ise hijyen kuralları uygulanarak aynen devam ediyor.

ASMİN TİYATRO / Ferman Karayiğit : Bulaşıcı Korona virüsü nedeniyle perdelerimizi kapattık. Kriz biterse ilk oyunumuz 23-24 Mayıs’ta sahnelenecek.

HAMBURG TÜRK TOPLUMU- TGH / Murat Kaplan: Tüm etkinliklerimizi ve kurslarımızı geçici olarak iptal ettik. Ancak Danışmanlık Projelerimiz kapalı devre sürüyor.  

ATIL JUWELIER / Atıl Ağdırlıoğlu :  İlgili makamların uyarısıyla , Korona salgını nedeniyle biz de sağlık önlemleri dahilinde bir süreliğine kuyumcu dükkanımızı kapattık. Eğer bir aksilik olmazsa, açılış tarihimiz 17 Nisan olarak belirlenmiştir.

HAMAM HAFEN / Coşkun Coştur : Sektör olarak iş yerini ilk kapatanlar arasındayız. Yetkili makamların 20 Nisan’da yapacakları değerlendirme toplantısından sonra alınacak kararı merakla bekliyor ve önemsiyoruz.

HANSA TREFF ve St.GEORG TREFF/ Mehmet Şimşit: Her milletten insanın uğrak yeri olan St. Georg bölgesindeki lokal, spielhalle ve bahis büroları kapalı durumdadır. Oteller de aynı durumda olmakla birlikte, ancak sürekli müşterilerini kabul etmekteler. Kesin olmamakla birlikte şahsi tahminim, 20 Nisan’da biraz hafifletme, 30 Nisan’da belki kısmen serbestlik getirilmesi yönündedir.  

ÖZ URFA RESTAURANT / Ahmet Öküzboğan: İçeriye müşteri almıyoruz ama kısıtlı şekilde dışarıya döner satışı yaparak insani görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Alınan korunma tedbirleri hepimizi bağlar.  

BATMAN RESTAURANT / Hanifi Toprak : Korona tedbirleri tabii ki bizi de çok etkiledi. Şu sıralarda müşterilerimizin masalarda oturmaları yasaklandığından dolayı, yalnızca siparişini alıp götürmek üzere döner satışı yapıyoruz.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir