Erol Buldak: UNUTMAK.. UNUTTURMAK İHANETTİR !..

UNUTMAK.. UNUTTURMAK İHANETTİR !..

12 Eylül faşizmini yaşayanlar bilir.

12 Eylül darbecileri, Anayasa ve birçok kurumu ortadan kaldırmalarına rağmen, yine de belli biçimsel kurallara uymaya çalışıyorlardı. Sonuç itibarıyla de ülke yönetimini bi şekilde sivil idareye devrettiler.

Ama bugün durum maalesef daha da karamsar vaziyet arzetmekte, kutuplaşmanın ve ekonomik çöküşün boyutları korkunç bir hâl almış durumdadır. “Tek Adam Rejimi” de denilen sistem bütün kurumlarda büyük sorunlar yaratmaya devam etmekte,  gazete ve TV haberlerine de yansıyan olaylar nedeniyle  insanlar yarınlarından emin olamamakta, en kötüsü de yargıya güven duymakta bazen zorlanmaktadırlar. .

Dolayısıyla 12 Eylül Askeri Darbesini ve bunun temellerini kavramak, bugünlerin doğru anlaşılması açısından daha da bir öneme sahiptir.

12 Eylül faşizmi önemli bir tarihsel dönemece damgasını vuran ve sonuçları bugüne uzanan bir hareket. 

O nedenle bu hareketin özünün bugün genç kuşaklar tarafından kavranmasında yarar var.  

Tarihimizi etkileyen hareketleri, olayları ve bunların aktörlerini çok yönlü öğrenmek, kavramak ve gerekli derslere ulaşmak durumundayız.

12 Eylül faşizmine karşı direnen, bu uğurda yaşamları dahil her şeylerini veren bütün devrimci, sosyalist, demokrat ve yurtseverleri, arkadaşlarımı, yoldaşlarımı en sıcak ve direnişçi duygularımla anıyor ve selamlıyorum. 

Bu kuşağın adlı, adsız, “ünlü”, ünsüz tüm devrimcilerine, yurtseverlerine selam olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir