DEMOKRAT ÇORUMLULAR GECESİNE NAZLI ÖKSÜZ DAMGASI

Hamburg Demokrat Çorumlular Platformu’nca düzenlenen 10. yıl kutlama etkinliği, 500 civarında katılımcının iştirakiyle coşkulu ve zengin bir programla gerçekleştirildi. TRT sanatçısı Çorumlu Nazlı Öksüz, türküleriyle geceye renk kattı.

Haber : Mehmet ATAK – Fotoğraflar : Cem SUVEREN

CHP grubu gecede

Hamburg’un Wilhelmsburg semtindeki Class düğün salonu, Demokrat Çorumlular Platformu’nun 10. kuruluş yılı münasebetiyle düzenlenen etkinlikte özlemi çekilen görüntülere sahne oldu. Başkonsolos Yonca Sunel, Milletvekilleri Güngör Yılmaz ve Ali Şimşek (SPD),  Mehmet Yıldız (SOL Parti), Erol Buldak (CHP Birliği) Sait Aslan (HAAK-Bir) , TGH, HADD, Behçet Algan (SPD), Durak Demir (Galatasaray), Mehmet Geyik (İnter Hamburg), Lütfü Kortağ (Beşiktaş), Fenerbahçe Kadınlar Kolu, HAKM, Lübeck, Geesthacht ve Neumünster Alevi dernekleri ile Karabalılar Derneği temsilcileri,  Alevi dedesi Ali Kara, Teutonia takımı kadrosu, spor, iş dünyası ve STK camiası gecede göze çarpanlardı. Başkan Durmuş Erkişi ve yönetim ekibinin gece boyunca hareket halinde olmaları dikkatleri çekti.

80 KİŞİLİK HALAY

Halay

“Dünyanın merkezi olan Çorumluların 10. kuruluş etkinliğine hoş geldiniz” sözleriyle salondakileri selamlayan Erkan Erçin ile Serap Çelimli Babacan’ın sunuculuğunda esprilerle zaman zaman hayli renklenen gece, GRUP SEYRAN’ın beğenilen müzikleri eşliğinde iki halka halinde 80 kişilik horon oyunuyla başladı ve program akışı içerisinde bu defa Allı Turnam ve Köprüden Geçti Gelin gibi daha ağır parçalarla yöresel horon devam etti.

Gecenin Moderatörleri Erkan Erçin ile Serap Çelimli Babacan

BAŞKONSOLOS YONCA SUNEL’DEN VECİZ KONUŞMA

Başkonsolos Yonca Sunel

“Hamburg’da bu kadar çok Çorumlu olduğunu bilmiyordum” diyen Başkonsolos Yonca Sunel, etkinlik hakkında beğenisini dile getirdikten sonra Çorum’un kökü çok eskilere dayanan tarihsel konumuna da değindi. Çorum’un kültürel zenginliğinin, yurt dışındaki çocuklarımıza Türkçe derslerine ilgi gösterilmek suretiyle tanıtılması gerektiğini dile getiren Sunel, “Çocuklarımızın Almanca yanında Türkçe eğitimi de almalarına önem verelim” dedi.

Durmuş Erkişi

BAŞKAN DURMUŞ ERKİŞİ:  “HER BİLETTEN KADINLARA 2 € YARDIM!”

Tüm katılımcı kesimleri selamlayıp teşekkür eden Demokrat Çorumlular Platformu Başkanı Durmuş Erkişi, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Derneğimiz 10 yıldır Çorum yerel kültürünü tanıtmak ve yaşatmak, engelli hemşehrilerimize yardımda bulunmak, çağdaş kurumlara proje bazında maddi ve manevi katkı, doğadan eğitime kadar her alanda ve özellikle ağaçlandırma projelerine katkı sunmak gibi birçok projelere imza atmıştır. Toplumsal ve kültürel alanlarında yardımlaşma ağının oluşumuna devam etme amacındayız. Bu gece için satmış olduğumuz her biletten 2 €’su, Hamburg’da zorda kalan, şiddete uğrayan kadınlara yardım elini uzatan Patcwörk kurumuna bağışlanacaktır.

Bizim davamız ne siyasi parti, ne de iktidar davası olmayıp, memleket davasıdır; bir insanlık mücadelesidir. Doğa, insan ve hayvanların katliam ve şiddete maruz kalmalarını istemiyoruz. İçinde bulunduğumuz süreçte emperyalist güçlere maşa olup, gencecik yiğitlerimizin şehit ve feda edilmesini de istemiyoruz. Savaş ölüm, yıkım ve yoksulluk demektir. Savaş, kuşaklar boyu sürecek kin ve nefret tohumlarının ekilmesi demektir; acı ve gözyaşı demektir. Tüm savaşlara hayır diyoruz.”

Başkan Durmuş Erkişi, içerisinde ” Bu memleket bizim.. Bu cennet ve  cehennem bizim.. Bu davet bizim,.. Bu hasret bizim” mısraları bulunan DAVET başlıklı bir şiirle konuşmasına son verirken, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenleri ve eski yeni tüm yöneticileri ve de derneğin kuruluş aşamasında büyük çaba harcayan Orhan Özgür, Fuat Töremiş ve Haydar Yenmez’i sahneye davet etti. Erkişi ayrıca sponsorlara da teşekkürlerini bildirdi.

3 MİLLETVEKİLİ VE ESKİ-YENİ DERNEK YÖNETİMİ TANITILDI

Kurucular ve eski, yeni yöneticiler birarada
Geceye katılan Milletvekilleri

10 yıl önce kurulan Demokrat Çorumlular Platformu’nun Kurucu heyeti ile eski ve yeni yöneticileri tanıtıldıktan sonra, bu defa Milletvekilleri Güngör Yılmaz, Mehmet Yıldız ve Ali Şimşek’e söz hakkı verildi. Güngör Yılmaz “Böylesi etkinliklere katılmamı, Milletvekili olmamın getirdiği bir sorumluluk olarak görüyorum. Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi. Mehmet Yıldız da, “Çok güzel bir etkinlik. Devamını dilerim” dedi ve “Kadınların özgürlüğü, erkeklerin desteğinden kaynaklanmaktadır” şeklinde konuştu. Son konuşmacı Ali Şimşek ise, bu geceyi düzenleyenleri tebrik ederek, kendisine seçimde destek verenlere teşekkür etti. Şimşek, “Eğer devrim olacaksa, bu ancak kadınlarla olacaktır. Savaşa hayır” dedi.

Güngör Yılmaz
Ali Şimsek
Mehmet Yıldız

FUTBOLCU SEÇİMİNDEKİ KISTASLAR

Program akışı içerisinde Demokrat Çorumlular bünyesindeki Teutonia futbol takımı yönetici ve oyuncuları da sahneye davet edildi. 2019’da Cumhuriyet Kupası’nı kazanmış olmalarına rağmen Amatör ligde kümede kalma mücadelesi verdiklerini belirten İdari Menajer Haydar Erkişi, “Takım olarak, biz ancak Atatürkçü ve Antifaşist oyuncuları bünyemize katıyoruz” sözleriyle ayrıcalıklarını ortaya koydu.

VE .. SANATÇI NAZLI ÖKSÜZ SAHNEDE

Nazlı Öksüz

“Türkiye’den gelen sürpriz özel konuk” olarak takdim edilen TRT’nin Türk Halk Müziği sanatçısı Çorum /Alacalı Nazlı Öksüz, hemşehrilerinin arasında olmaktan duyduğu sevinci dile getirerek, “Sıla ve vatan hasretini dindirmeye geldim” dedi ve Grup Seyran’ın usta sazları eşliğinde “Yalan Dünya” parçasıyla programına başladı. “Tatlı Dillim Neredesin Sen” ve devamında Çorum yöresinden sevilen türküleri başarıyla seslendiren Nazlı Öksüz, bu defa maharetle tellerine dokunduğu bağlamayı da eline alarak, hem çaldı hem de içli türküleri okudu. Özellikle de “Gayrı dayanamam ben bu hasrete” adlı uzun havayı okurken büyük alkış aldı. Nazlı Öksüz’ün ilk ve ikinci ikinci bölümde seslendirdiği bazı parçalara salondakilerin de eşlik etmesi apayrı bir güzellikti.

Nazlı Öksüz

YOZGATLI AİLENİN UÇAK BİLETİ VE ALTIN ŞANSI

Ünlü Ressam Hüseyin Varol

Ünlülerin ressamı olarak şöhret yapan Hüseyin Varol’un Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırayıp derneğe hediye ettiği yağlı boya tablo, açık arttırmada 500 € ile Lübeck Alevi Kültür Merkezi başkanı Zülfikar Akbal’da kaldı. Gecede düzenlenen zengin tombala çekilişinde çeşitli hediyeler sahiplerini bulurken, bir İstanbul gidiş-geliş uçak bileti ile 400 € değerindeki bir altın Yozgatlı Kasım ve Nazife Yıldırım çiftine isabet etti.

DEMOKRAT ÇORUMLULAR GECESİNE NAZLI ÖKSÜZ DAMGASI” için bir yorum

  1. ANKARADA YAŞAYAN BİR ÇORUMLU OLARAK ÇOK DEĞERLİ HEMŞERİM NAZLI ÖKSÜZÜ SANAT YAŞAMINDA BAŞARILARININ DAİM OLMASINI DİLİYORUM. SAYGILAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir