CANLI YAYINDA KORONA DAYANIŞMASI

Korona salgını sebebiyle işleri aksayan firmalara destek amacıyla Hamburg’da başlatılan “Açık İşyerlerini Tanıtım” kampanyasının ardından, şimdi de çözüm yolları arayışına yönelik Canlı Yayın sistemi geliştirildi.

Haber: Mehmet ATAK

Hamburg Türk Toplumu Başkanı  Murat Kaplan ve yönetimden Şuayip Karakuş’un girişimleriyle önceki günlerde başlatılıp, bir zincir haline dönüşen “Firmalarla Dayanışma” amaçlı alışveriş desteği kampanyasının ardından, bu defa da Facebook yoluyla “Korona Dayanışması” adlı canlı yayın gerçekleştirildi ve çözüm yolları ortaya konuldu. Her katılımcının evinden bağlandığı canlı yayının moderatörlüğünü  TGH Başkanı Murat Kaplan ile yönetici ve Lypmha firması sahibi  Şuayip Karakuş ikilisi yaparken, Trabzonlular Derneği Başkanı İlhan Yılmaz, La Mira Düğün salonu işletmecisi Turgut Duman ve Alev Show TV sahibi Alev Tan da konuşmacı olarak katıldılar. Yaklaşık bin kişi tarafından izlenen yayının Reji çalışması ise Galatasaray Derneği yönetiminden Facebook fenomeni Caner Suna tarafından gerçekleştirildi.

GÖZLEM VE ÖNERİLER DİLE GETİRİLDİ

Açık oturumda, Korona’dan etkilenen  Hamburg ve çevresindeki her branşı kapsayan tespitler ve çözüme yönelik önerilerin konuşulacağını belirten Murat Kaplan, izleyicilerden gelen onlarca soruyu da muhataplarına aktardı. Bu oturuma katılmaları için kendilerine teklif götürülen bazı kurum ve firma temsilcilerinin, zaman darlığı sebebiyle yayına iştirak edemedikleri bildirildi.

Şuayip Karakuş, Dayanışma Platformu olarak çeşitli sektörlere katkı amacında olduklarını belirterek, eski bir marketçi olması dolayısıyla bazı malların fiyatlarındaki artışın sebeplerinden birinin, taşımacılıkta meydana gelen sıkı kontrollerden kaynaklandığını açıkladı ve ilaveten de ”Türk, Alman, Yunan, İtalyan ve diğer yabancıları ayırt etmeden bu dayanışmaya davet ediyoruz. Umarım bunlar ileride anlatacağımız küçük bir anı olarak kalır. Nerede hayat varsa, orada umut da vardır” şeklinde konuştu.

İlhan Yılmaz, derneğindeki üyelerin anlattıkları ve şahsi gözlemleri doğrultusundaki tespitlerini sıralarken, “Sıkıntıda olan yakınımızdaki işletmelerden hiç olmazsa haftada bir defa olsun alışveriş yaparak, onların ayakta kalmalarına katkı vermeliyiz” dedi.

Düğün salonları için konulan etkinlik yasağı konusunda konuşan Hamburg’un en eski salon işletmecilerinden Turgut Duman, devlet desteğini olumlu bulduğunu ifade etti. Duman, en çok da düğün, nişan için kapora ödemesi yapan bazı kişilerin, sanki ileride düğün veya nişan merasimlerini hiç yapmayacaklarmış gibi davranıp, verdikleri kaporayı alma telaşına kapılarak şu kritik günlerde işletmeciyi zora soktuklarını söyledi.

TV yayınlarıyla Korona günleri hakkında aydınlatıcı yayınlar yapma gayretinde olduğunu dile getiren Alev Tan, babasının eski market sahibi olmasından dolayı fiyat artışları konusuna kendi açısından açıklık getirdi. “Eğer toptancılar fiyatları yükseltiyorsa, marketçiler de fiyat artırımına tabii ki mecburlar. Ama fırsatçılık yapan marketçilerimiz de varsa bunlar Allahından bulsun. Bu arada marketçilere sesleniyorum: Çalışan elemanlarınıza prim verin, çünkü çok zor şartlar altında çalışıyorlar. Ayrıca tüketicilerin de nerede açık küçük dükkan, küçük esnaf varsa, gidip oradan alışveriş yapmasını bilhassa hatırlatıyorum.”

CUMA GÜNÜ SAĞLIK, PAZAR GÜNÜ EĞİTİM KONUSU İLE DEVAM EDECEK

İlk canlı yayının beklenen ilgiyi görmesi üzerine, bu defa da Sağlık ve Eğitim konularında canlı yayın programı düzenlediklerini belirten TGH Başkanı Murat Kaplan, Cuma günü saat 20.00’de Şuayip Karakuş, Dr. Mustafa yoldaş, Eczacı İlker İşkin ile Gökhan Konca ve Gülhan Zengin’in katılacakları “Sağlık” konusunu ele alacaklarını, Pazar günü ise yine 20.00’de yeni konuklarla Yuva, Okul, Üniversite konularının işleneceği “Eğitim”programı ile kamuoyunun karşısına çıkacaklarını ifade etti. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir