SPD VE YEŞİLLER HAMBURG YÖNETİMİNDE

Hamburg’daki eyalet seçimlerinden üç ay sonra, Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller önümüzdeki beş yıl boyunca koalisyon anlaşmalarını sundular.

Katharina Fegebank (Yeşiller), Peter Tschentscher (SPD)

Hamburg eyalet seçimlerinden sonra yönetimde olan SPD ve Yeşiller gelecek beş yıl için sürecek olan koalisyon anlaşmalarını kamuoyuna sundular. Eyalet Başbakanı (Belediye Başkanı) Peter Tschentscher (SPD), yaptığı açıklamada, korona salgınının kente en kötü kriz getirdiğini vurgularken, bu durumun da koalisyon görüşmelerini şekillendirdiğini belirtti. Görüşmelerin sadece iklim değişikliği ve sosyal konularla ilgili değil, Corona krizini iyi bir şekilde geçirmeyle de ilgili olduğunu söyleyen Tschentscher, “Bu koalisyon anlaşması çok iyi bir koalisyon anlaşmasıdır” dedi. Gelecek hafta Çarşamba günü Tschentscher’in tekrar Eyalet Başbakanlığı’na seçilmesi bekleniyor.

İkinci Başkan Katharina Fegebank (Yeşiller), iki tarafın özel koşullar altında “göz hizasında” mücadele ettiğini, aynı zamanda içerik açısından da çok yakın olduklarını söyledi.

On bir Senato görevinden dördü Yeşiller tarafından doldurulacak. Yeşiller Bilim Senatörlüğünü (Katharina Fegebank) elinde tutarken, Jens Kerstan (Çevre), Anna Gallina (Adalet) ve Anjes Tjarks (Ulaştırma) Senatörleri olacaklar. SPD tarafında ise, Melanie Leonhard’ın yanı sıra, İç İşleri Senatörü Andy Grote, Finans Senatörü Andreas Dressel, Eğitim Senatörü Ties Rabe, Kentsel Gelişim Senatörü Dorothee Stapelfeldt, Kültür Senatörü Carsten Brosda ve Ekonomi Senatörü Michael Westhagemann (Bağımsız) görevde kalacak ve Tjarks’a ulaşım alanını devredecek.

Derleme: Naciye ASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir