TÜRKİYE’DE 65 YAŞÜSTÜ İÇİN SOKAĞA ÇIKMA SINIRLAMASI

T.C. İçişleri Bakanlığı duyurdu: 65 yaş üstündekilere dışarı çıkma sınırlandırıldı

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 21 Mart 24:00’dan itibaren 65 yaş üstü yurttaşların evden çıkmalarının sınırlandırıldığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan yurttaşların dışarı çıkmalarının sınırlandırıldığını duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bu gece yarısı saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır” denildi.
(BİRGÜN)

SÖZCÜ GAZETESİ YAZARI YILMAZ ÖZDİL’DEN 65 YAŞ YORUMU

İçişleri Bakanlığı’nın 65 yaş üstündekilerin sokağa çıkma sınırlaması kararı üzerine bir paylaşımda bulunan Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından Yılmaz Özdil, bu konuya başka pencereden bakan bir yazı kaleme aldı. SÖZCÜ’nün son dakika haberi olarak “Yılmaz Özdil paylaşımında siyasi parti liderlerinin yaşını yazarak Türkiye için ilk defa umutluyum” şeklinde verdiği habere konu olan Özdil’in paylaşımı şöyle:

Erdoğan, 1954
Kılıçdaroğlu, 1948
Bahçeli, 1948
65 yaş itibariyle siyasetin sokağa çıkması yasaklandı. Türkiye için ilk defa umutluyum!


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir