THE LAND OF LEGENDS CUP FENERBAHÇE’NİN

The Land of Legends Cup Finali’nde Fenerbahçe, konuğu Demir Grup Sivasspor’u 67’de Caner Erkin’in şık serbest vuruş golüyle 1-0 mağlup etti ve kupanın sahibi oldu. Fenerbahçe’de yeni transfer Enner Valencia, 64’te Michael Frey’in yerine oyuna girdi.

Yeni sezon öncesi çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe ve Sivasspor, The Land of Legends Cup’ta finalde bir araya geldi. Ülker Stadyumu’nda oynanan final maçında kazanan 1-0’lık skorla Fenerbahçe oldu.

Sarı-lacivertliler takıma geri dönen yıldız sol bek Caner Erkin’in 67’de kaydettiği şık frikik golüyle galibiyete uzanan taraf oldu ve kupayı kazandı.

Yarı finalde Antalyaspor’u 4-0 yenen Fenerbahçe ile Beşiktaş’ı 1-0 yenen Sivasspor zorlu geçen karşılaşmada istatistik açısından yakın bir görüntü çizdi. Fenerbahçe 12 şutunda 4, Sivasspor ise 11 şutunda 1 isabet bulurken topla oynama oranında önde olan yüzde 53’le Sivasspor’du.

Fenerbahçe 15 ortada 5 isabet buldu, Sivasspor ise 16 ortada 1 isabet yakaladı ve şut isabeti gibi orta isabetinde oldukça etkisiz bir maç çıkardı. Sivasspor kornerlerde de 5’e 1’lik bir üstünlük kurdu ancak gol bulmayı başaramadı.

Sarı-lacivertliler ise geliştirdiği hücumlarda zaman zaman etkili bir görüntü çizdi ve özellikle savunmada başarılı bir maç çıkardı. Erol Bulut maça Altay, Gökhan, Serdar, Sadık, Caner, Tolga, Gustavo, Sinan, Deniz, Thiam ve Frey ilk 11’iyle başladı.

Caner Erkin

Enner Valencia sonradan girdi

Fenerbahçe’de 64’te Michael Frey’in yerine yeni transfer Enner Valencia; 66’da Sinan Gümüş’ün yerine Jailson; 83’te Serdar Aziz’in yerine bir diğer yeni transfer Mauricio Lemos ve 84’te Mame Thiam’ın yerine Oğuz Kağan Güçtekin girdi.

Rıza Çalımbay ise Muammer, Goiano, Robin, Camara, Uğur, Cofie, Erdoğan, Hakan, Ziya, Gradel ve Yatabare ilk 11’iyle maça çıktı. Sivasspor’da ise oyuna 46’da Muammer’in yerine Ali Şaşal, Isaac Cofie’nin yerine Claudemir, Marcelo Goiano’nun yerine Barış Yardımcı, Max Gradel’in yerine ise Casimir Ninga dahil oldu. 65’te Ziya Erdal’ın yerine Arouna Kone, 84’te ise Robin Yalçın’ın yerine Abdou Razack Traore ile girdi ancak Sivasspor gol bulamadı.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir