ALMANYA YOZGATLILAR FEDERASYONU KURULDU

Almanya’da nüfusu yaklaşık 450 bin olan ve bir çok şehirde dernekler kuran Yozgatlı hemşehriler, derneklerini birleştirerek Almanya Yozgatlılar Federasyonu’nu kurdular.

Kısa adı “Duykon” olan Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu üyesi olarak hizmet verecek olan  Almanya Yozgatlılar Federasyonu, Frankfurt’ta bir araya gelen Yozgatlı derneklerin başkan ve yöneticilerinin iştirak ettikleri kuruluş toplantısında  yönetimini belirleyerek resmen  teşkilatlandı.  Frankfurt Friedberg Diyanet Türk Islam Birliği AYASOFYA camii konferans salonunu dolduran Almanya Yozgatlı derneklerin yöneticileri, gündem gereği divan başkanlığına İngolstadt’tan Mustafa Çelik ile Dortmund’dan  Azim Eker oy birliği ile seçildi.

Almanya’nın çeşitli şehirlerinden gelen dernek yöneticilerine kısa süreli kendilerini ve derneklerini tanıtma konuşma hakkı verildi. Daha sonra Almanya Yozgatlılar Federasyonu kurucu genel başkanı Yasemin Atık kürsüye davet edilerek bir konuşma yaptı. Yasemin Atik, hoş geldiniz dileğinde bulunduktan sonra, “Uzun zamandır kurmaya çalıştığımız Federasyonumuzun bugün resmen kurulmasının sevincini yaşıyoruz. Bu güzelliğin önüne kimse geçemedi. Biz bütün Yozgatlı hemşehrilerimize ulaşmak, onları kucaklamak hedefindeyiz. Yeni yetişen gençlerimiz için Yozgat’a kültürel turlar düzenlemek niyetindeyiz. 0nlara doğup büyüdüğümüz yerleri tanıtmak sevdirmek istiyoruz. Yine burada sorunları olan hemşehrilerimize her konuda yardımcı olmak istiyoruz. Kısacası birlik beraberlik içersinde  kardeşce yaşamayı amaçlıyoruz” dedi. Tüzük maddeleri okunarak oylandı ve  Tüzük gereği oluşan Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan: Yasemin Atik

Başkan Yardımcıları: Ramazan İbiş, Dursun Karabel ve İbrahim Açıkyürek

Sekreter: Selahattin Arıkan

Muhasip:  Zafer Erciyes

Muhasip Yardımcısı: Mustafa Çelik

Basın – Yayın: Salih Çelik ve Şemsettin Yıkılmaz

Teşkilatlanma Başkanı: Levent Gülten ve Talip Kuran

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan cemiyet başkan ve yöneticileri, yeni seçilen Almanya Yozgatlılar Federasyonu’na başarı dilediler ve her zaman başkan ve yönetim kurulunun hizmetinde olacaklarını vurguladılar. Ev sahibi olarak Frankfurt Yozgatlılar Derneği  Başkanı Ramazan İbiş ve ekibi, katılımcılara yemek, meyve, çay ve kahve ikramında bulundular.  

SALİH ÇELİK: “EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ!”

Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu “Duykon“un Hamburg Temsilciliğine atanmış olan Salih Çelik,  kuzey bölgesi olarak Hamburg’dan Rıza Atamtürk ve İrfan Gündoğan, Bremen’den Şemsettin Yıkılmaz, Özcan Yiğit ve gazeteci Hasan Akdoğan’la birlikte Frankfurt’ta yapılan toplantıya katıldıklarını belirterek, “Yozgatlılar Federasyonu’nun kurulmuş olması çok önemli bir adımdır ve bunu diğer bölgelerle birlikte Hamburg ve Schleswig-Holstein eyaletlerinde de canlandırarak önemli projelere imzamızı atacağız” açıklamasında bulundu. 

Haber ve Fotograflar: Hasan AKDOĞAN

     

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir