“Ağaç Gaz Değildir!” konulu Enerji Krizi  toplantısına 650 kişi katıldı

Enerji konusunda dünyanın en büyüklerinden biri olan E.ON-Enerji Holding’in  yüksek konumdaki menejerleri ( Almanya Genel Sorumluları), Hamburg’un Bergedorf ilçesindeki Lohbrügge’de düzenlenen “Ağaç Gaz Değildir” başlıklı toplantıda, halkın soru ve sorunlarını dinledi.  650 kişinin katıldığı etkinlikte E.ON yetkilileri soru yağmuruna tutuldu ve halkın tepkisi karşısında zor anlar yaşadı. 

Özellikle Rusya-Ukrayna arasındaki savaşla birlikte artan enerji krizinden dolayı mağdur olan vatandaşların şikayetleri ile bölgedeki inisiyatif oluşumunun da önemle  üzerinde durduğu enerji fiyatlarının yüksekliği konusunu uzun zamandır  planlayıp, E.ON yetkilileriyle 3,5 aylık görüşmeler sonunda  toplantıyı gerçekleştiren  SPD Milletvekili Ali Şimşek’in moderatörlüğünü yaptığı bu önemli toplantıya, Hamburg’un çeşitli yerlerinde oluşturulan inisiyatiflerin yetkilileri ile bazı eyalet ve ilçe milletvekilleri de büyük ilgi gösterdi.

Ali Şimşek konuşmasında, toplantının  gerekçesini “Enerji krizinden en çok etkilenen dar gelirlilerin özellikle yabancı kökenliler olduğunu biliyorum. Ne yazık ki oluşturulan inisiyatiflere yabancı kökenlilerin sayısı yok denecek kadar az ve nedense bu hayati konuya ilgi duymuyorlar. Oysa bu sorun hepimizin sorunudur” sözleriyle ifade etti.

Şimşek şunları söyledi: ” Sesimizi enerji holdinglerine duyurmalıyız, krizi paraya, çıkara ve kâra çevirmeye çalışan enerji holdinglerine siyasi cevabın en kısa zamanda “fazla kâr vergisi” ile verilmek zorundadır. Detaylı bilgileri videomuzu izleyerek edinebilirsiniz. Halkın sesi olmaya ve halkın sorunları enerji holdingi yetkililerine aktarmaya devam edeceğiz. Her türlü sömürüye karşı halkların yanındayız.”

Saygı ve sevgilerimle

Ali Şimşek

Hamburg Eyalet Milletvekili

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir