Aka-Arslan Pflegedienst 24. Yılını Kutladı

1 Nisan 1998 yılında kurulan Hasta ve Yaşlı Bakım Servisi Aka-Arslan Pflegedienst “Açık Kapı Günü”yle 24. yılını kutladı.

Hamburg eyaleti 15 Mart 2020 yılında halen devam etmekte olan küresel salgınla ilgili çıkarttığı kararname ile toplu olarak bir araya gelinmesi konusunda bir dizi yasak ve kısıtlama getirmişti. Son dönemde vuku bulan gevşemelerden yararlanan Aka-Arslan Pflegedienst dar bir çerçevede de kalınsa da 24. yılı hasta ve yakınları, çalışanları, komşuları ve dostları ile kutlayarak iki yıllık hasrete son verdi. Bilindiği üzere son iki yıldır önceden hazırlıklar yapılan etkinlikler iptal edilmek zorunda kalınmıştı.

1 Nisan 1998 tarihinde bu sektöre atılan firmanın sahibesi Esma Arslan, “Bundan 24 yıl önce yola çıkarken bir yandan yalnız yaşayan iki çocuklu bir anne olarak evlatlarıma daha iyi bir hayat sunabilmek, diğer yandan kendi ekonomik bağımsızlığımı gerçekleştirip kimselere muhtaç olmadan yaşamak ve en önemlisi de yalnız yaşayan, yardıma ve bakıma muhtaç insanlara hizmet sunmak olarak hedeflemiştim” dedi.

Aradan geçen onca yıl sonra çocukları büyüyüp kendi dünyalarını kurup kendi ayakları üzerine basarak hayatlarını sürdürürken, firma yirmiye yakın elemanı ile Bergedorf’ta isim yaptı. Tüm bunlara rağmen bu işin öyle kolay kolay bırakılamayacağına inanan Arslan yoluna devam etti: “Şöyle geriye dönüp kabaca baktığımda başlarken 24. yılı görecek miyim, uzun yıllar mı bu işle meşgul olacağım gibi plan ve kaygılarım olmadı. Ama böylesi günleri görünce çok seviniyorum. Hemen belirtmeliyim ki bu yolda benimle birlikte, iyi günde kötü günde yanımda olan kızlarıma, aileme, elemanlarıma, dostlarıma, yakın arkadaşlarıma, aramızda bulunan gazeteci arkadaşlarıma, bu anlamlı ve özel günümüzde yanımızda olan değerli ziyaretçilerimize teşekkür ederim.”

Sektörde bu kadar uzun yıllar özel bir firmanın ayakta kalmasının hiçte o kadar kolay olmadığını, bunun için yoluna çıkan her türlü engelin büyük bir emek, sabır ve kararlılıkla üstesinden geldiklerini, böylesi bir mesleği ifa edenlerin insanı, dahası yaşlıları, hastaları ve yardıma muhtaçları sevmeden yapabilmenin mümkün olamayacağını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir