Alaattinliler İftarında Sporcular İçin 3700 € Destek

Kısa adı ADAB olan Denizli Alattinliler Derneği’nce Türk Okçuluk ve Güreş Kulübü ile  DİTİB Sultan Akmet Camii’yle birlkte düzenlediği İftar proğramında  sporculara destek amacıyla yapılan açık artırmada 3700 Euro’luk gelir elde edildi.

Haber: Rıza Atamtürk / Fotoğraflar: Yaşar Yıldırım

Denizli Alattinliler Birliği’nin  Hamburg teşkilatı tarafından Güreş ve Okçuluk Derneği ve DİTİB’e bağlı Sultan Ahmet Camii ile birlikte düzenlenen iftar proğramı,  Resmi makamlar, STK, Siyaset, Spor, İş dünyası ve Medya camiasından 250’yi aşkın davetlinin iştirakiyle Hamburg’un ünlü salonlarından Armada’da gerçekleştirldi. Ömer Faruk Çevik’in moderatörlüğünü yaptığı  iftar proğramında  Din görevlisi Selamet Secgin tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Başkan Süleyman Çevik,  gazyet beğenilen bir hizmet sunan Armada Düğün salonu sahip ve personeli ile, iftara  katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. 

ADAB BAŞKANI  SÜLEYMAN ÇELİK”TEN AÇILIŞ KONUŞMASI

Alaattinliler ve Güreş-Okçuluk Derneği Başkanı Avukat Süleyman Çevik, tüm davetlileri selamyarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: 

“Bu mübarek günün bu iftar saatinde bizimle beraber oruç açma lütfunda bulunarak bizleri şereflendirdiğiniz için hepinize teşekkür
ederim. Ramazan ayı toplumsal dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağlarının yoğunluk kazandığı, manevi duyguların arttığı, milletçe
birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği bir aydır. Hususen şu anda dünyanın farklı yerlerinde zulme maruz kalan ve
yiyecek bir lokma bulmayan masum ve mazlumları sahip çıkma ayıdır Ramazan.

Bugünlerde Filistin’deki ve Doğu Türkistan’daki çocuklar ve masumlar umutsuzlukla büyümekte ve savaşın ve zulmün korkunç
etkilerini yaşamaktadırlar. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar. Savaşın herkesi etkilediğini görmek bize hüzün veriyor. Herkesin huzur içinde yaşama hakkı vardır. Barış, Filistin ve İsrail halkları için en iyi seçenek. Savaşı kınıyoruz ve barışa destek veriyoruz. Toplum olarak mağdur olmak istemiyorsanız, güçlü olmak
mecburiyetindesiniz. Bu gücü ancak münevver, ilim ve irfan ile
beslenen, dinamik, atılgan ve sağlıklı bir gençlik ile elde edebirlsiniz. ADAB ın ve Türk Okçuluk ve Güreş Kulübünün Sivil toplum kuruluşları olarak genel hedefleride, başkalarına ve topluma hususen gençlere yardım sağlamaktır. Temsil ettiği kitlelerin temel haklarının yanında, ekonomik, sosyal ve demokratik menfaatlerini savunmaktır. Bu sebeble de 2019 yılında gençlerimizi spor alanında yeni olanaklar sağlamak ve başarılarını artırmak için Ditib Sultan Ahmet Camii ile birlikte Türk Okçuluk ve Güreş kulübünü kurduk. İki dernek olarak 2019 yılından beri Geleneksel Türk Okçuluğu ve Güreş eğitimleri veriyoruz.

Neden Güreş?

Akli ve Ruhi beceriye dayanan, Fiziki ve Ruhi gelişimi en üst seviyede sağlayan güreş, estetiği, kuvveti ve tekniği kendi bünyesinde
barındırmaktadır.
Hem pehlivanlara güreş salonlarında bu sporun teknik özellikleri ile birlikte, Evrensel ve manevi anlamda ‘Ahlak Kuralları’ da fazlasıyla
öğretilmektedir. Sadece fiziksel güçleri değil, daha da önemlisi kendilerine olan güvenleri, herkese karşı saygılı olmaları ve disiplinli halleri ile ön plana çıkan güreşçilerimiz, zayıf olanlara karşı alçak gönüllü ve hoşgörülü olurlar. Tahammül, saygı, sabır, tevazu gibi niteliklere güreş sayesinde de ulaşan gençlerimiz, aynı zamanda sosyalleşme, öz güven sahibi olma, çabuk ve doğru karar verme, yapacağı işleri mükemmel anlamda uygulama alışkanlıklarını da, yine güreş sayesinde kazanabilmektedirler.

Türklerde güreşin tarihi Orta Asya dönemine kadar dayanmaktadır. Kaşgarlı Mahmut’a göre “çalış” ve “çelme” sözcüklerinin tam karşılığı güreş sözcüğüdür, güreşçiden de “çalışçı” diye bahseder, Yusuf Has Hacip Kutadgu  Bilig de kürüşmek, küreşmek sözcüğünü boğuşmak olarak tanımlar. Bugün uluslararası arenada 1500’ün üzerinde madalya ile yakın tarihimizin en çok madalya kazanılan branşı olup madalya sayısı bakımından dünyada ikinci sırada yer almaktadır.

Bugünde birçok yiğit güreşçimiz de Türk pehlivanlarının namını duyurmaktadır Güreş Kulübümüzden örnek verecek olursak. Orta Almanya şampiyonumuz 110 kg U 17 gurubunda baş pehlivanımız Yakup Emirhan Çevik, yine kendi klaslarında başarılı güreşçilerimizden Esat Güçlü, Selim Koçer, Emir Sakarya, Bera Yıldızhan, Vulnet Arifi, Eyüp Nurtas, Yusuf Kocer, Aykan Çakar, Salih Kocer, Abdulmueen Alnakdalı, Ali Haydar, İsmail Batuhan Çevik, Ömer Yiğit Oguzhan
Öztürk ve burada isimlerini tek tek saymadığım bütü pehlivan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Antrenörlerimiz Suriye Şampiyonu Gazwan Lazkani, Asya Şampiyonu Musab Alnakdalı, Türkiye Şampiyonu Metin Turgut hocalarımıza ve Kemankeş Üstadımız Bülent Arlıoğluna emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

Ne demiş ermeydanların şairleri:  Allah Allah İllallah erler çıktı meydana, biri birinden merdane, biri ak, biri kara mevlam her birine kuvvet vere. bu meydan er meydanıdır.

Burada altını çizmek istediğim bir nokta var: Pehlivanlar ve yiğitler kolay yetişmiyor. Bunun minderi, trikosu, güreş ayakkabısı vesaire var. Şimdiye kadar Okçuluk ve Güreş faalyetlerinin masraflarını Ditib Sultan Ahmet ve ADAB dernekleri üstlendi. Bu pehlivanlar hepimizin yiğitleridir. Ne demiş şair: pehlivan pehlivan, işte meydan işte pehlivan, analar çeker zahmeti, babalar bilir kıymeti hepimiz muhammed’in ümmeti, guru duyup gögsümüzü kabartan türk gücünü kıtalara tanıtan, marşımızı defalarca dinletendir o yigitler. Bu vesile  ile biraz sonra ata sporu güreş ve kemankeş için bir yardım kapmanyası başlatacağız. Elbirlği ile ata sporumuzu ihya edelim. Almanya’da ermeydanlarında genç pehlivanlarımızın yiğitliğini görelim. Bu vesile ile gençlerimize destek sağlamınızı rica ederiz. Çünkü Bugünün gençleri, yarının büyük insanları, memleketin sahibi olacak olan insanlar ve idareciler olacak.

Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı Ramazan ayının, ülkemiz ve tüm İslam dünyası ve Hamburg Türk Toplumu için hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum. Hepinizi sevgiyle selamlar güzel vakit geçirmenzi dilerim.”

DİN HİZMETLERİ ATAŞESİ OSMAN DİKEÇ ‘TEN ATA SPORUNA DESTEK MESAJI

TC Hamburg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Osman Dikaç, konuşmasında Ramazan ayının dini açıdan özelliklerine değindikten sonra, sözü Okçuluk sporuna getirerek, “Türk kültüründe Okçuluk sporu önemli bir tutrmaktadır. Bir Ata sporu olan Okçuluğa her zaman destek verelim, yaşatalım” ifadesinde bulundu. 

AÇIK ARTIRMAYI ERDAL ALTUNTAŞ YÖNETTİ

Sporculara yardım amacıyla organize edilen ve yoğun bir katılım desteği ile gerçekleşen Açık Artırma, gazeteci Erdal Altuntaş’ın yönetiminde iftar öncesi yapıldı. 3700 Euro ile son bulan artırmada katılımcılara 2 adet Okçuluk Takımı ve çerçeveli fotoğraf hediye edidi.  Arırmanın geliri ise,  okumayı teşvik amaçlı Wilhelmsburg semtindeki ikinci ABİM ( Arbeitgemeinschaft Bildung und Entegrasyon-Migranten) adlı kuruluş  için harcanacak. ABİM Merkezi ise Billstedt hizmet vermektedir.  

DAVETLİLER 

T.C. Hamburg Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği Osman Dikeç

T.C. Hamburg Eğitim Ataşesi Lütfi Dede
DİTİB NORD Mehmet Gök
ADAB / TOGK Av. Süleyman Çevik
DITIB SAC / TOGK Bülent Arlıoğlu
ADAB / TOGK Av. Muhammed Çiftçi
UID Ali Ekinci
DİTİB SAC Meydan Markt Hakan Hüseyin Çakar
ARMADA İrfan Gündoğan

ADAB Yaşar Yıldırım
Erdal Altuntaş Post

Rıza Atamtürk- Hayat ve Liman
Ahmet Durmus Hamburg Haber
Seker FM Engin Baş
Barış Önes – Eyalet Meclisi Milletvekili
Ali Şimşek – Eyalet Meclisi Milletvekili
UID Osman Kayaoglu
Hakan Demirel SPD Hamm Borgefelde yönetim kurlu üyesi

 Mustafa Soysal T.C. Hamburg Eğitim Ataşeseliği Koordinatörü

İŞ DÜNYASI

Aladin Center Selim Bayanbaş
Meydan Markt GmbH Oğuz Öztürk
Yayla Türk Lebensmittelvetrieb GmbH Hüseyin Paşa Kurt

Şuayip Karakuş – LYMPHA
Öncü Supermarkt GmbH Bünyamin Özgül
Five Broker GmbH & Co KG Halis Başbuğ
Selahattin Gezer Veddel Trading
Orkinus Fischrestaurant İsmail Kavak
BK Express Logistik Bilal Karagün
Brotkorb Celal Pamukoğlu

ÇEŞİTLİ KURULUŞLAR

DİTİB Mescidi Aksa Camii Dilaver Pala
DİTİB Sultan Camii Imamı Abdulkadir Millidere Hoca
Büyük Çamlıca Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Alphayta
Ditib Kocatepe Camii Başkanı Fedai İleri
Ditib Kocatepe Camii Hasan Çağlayan
Kurra Hafız Selami Seçgin Melike Haltun Camii I.H. Ankara
Hamburg IGMG Merkez Camii Mehmet Karakaş
Nevsehir Spor Taner Demir
ABIM e.V. Ali Koçer
Hamburg Sivaslilar Dernegi

UİD Özcan Duman
UİD Ayfer Duman
Naciye Aslan

İlyas Kulaksız
Gökçen Deveci

Sümbül Tarakçılar
Pınar Ergin

NOT: Davetlilerden bir kısmı katılamadı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir