Alman basınından TÜRK İHA’larına övgü

Dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen Türk yapımı İHA ve SİHA’lar bir kez daha Alman basınında yer aldı. Haberde, “Türk askeri sanayiisi her zamankinden daha başarılı” ifadeleri yer aldı.

“TÜRK SİLAH SANAYİİ HİÇ OLMADIĞI KADAR BAŞARILI”

CNN TÜRK’ün Alman Frankfurter Allgemeine gazetesi kaynaklı haberine göre; yazıda Türk silah sanayiii ele alındı ve  yapılan  analizde, İHA ve SİHA’ların tüm dünyaya ihracının altı çizildi, “Hiç olmadığı kadar başarılı” ifadeleri yer aldı.

“HERKES ONLARI İSTİYOR”

Gazete yazarı Andreas Mihm analizinde, “Herkes onları istiyor” ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan teknolojiyle dost olmayı seviyor” diye yazan Mihm, bunun Türkiye’nin çıkarları için kullanıldığını söyledi. “İnsansız hava araçları söz konusu olduğunda Türkiye teknolojik olarak, askeri olarak, ekonomik olarak bir güç haline geldi” dedi.

Gazete, “Türk savunma sanayisini sadece büyüyen yeni insansız hava araçları cephaneliğine indirgemek yanlış olur” dedi. “Her yıl temmuz ayının sonunda sektör, İstanbul’da düzenlenen IDEF silah fuarında neler yapabileceğini gösteriyor.” yorumu yaptı.

Türk silah sektörünün kendisini gösterdiği fuar olan istanbul IDEF’i anlatan gazete, bu fuarda iki milyar doları aşan sözleşmeler imzalandığına vurgu yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir