Almanya aşı için tarih verdi: Önce bu kişiler aşı olacak

Aylardır devam eden aşı çalışmaları nihayet sonuçlar vermeye başladı. Bu konuda öncü ülkelerden olan Almanya’da test aşamasında elde edilen sonuçlar umut veriyor. Alman yetkililer, şu ana kadar birden fazla aşının denendiğini ve büyük ihtimalle farklı aşıların piyasaya çıkacağını bildirdiler. Bazı aşıların sadece belirli özelliklere sahip insanlara hitap etmesi bekleniyor, örneğin yaşlılara.

Önce onlar aşı olacak

İlk aşının ne zaman piyasaya çıkacağı konusunda açıklama yapan Alman hükumeti, bunun büyük ihtimalle 2021’nin ilk aylarında olacağını bildirdi. Ancak ilk etapta aşıları sınırlı sayıda olacağı için halkın tamamının ihtiyacı karşılanamayacak. Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn’a göre aşıdan ilk etapta hastalar, yaşlılar ve sağlık ile bakım sektöründe çalışanlar faydalanabilecek.

2021 ortasından itibaren başlanacak

Piyasaya çıkacak aşılardan halkın tamamının faydalanması ise büyük ihtimalle 2021’nin ortasından itibaren mümkün olacak. Dünya Sağlık Örgütü’nün bildiriğine göre şu an aşıyla ilgili 170 proje üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bunlardan 26’sı deneme aşamasında.

Kaynak : www.turizmavrupa.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir