Almanya Cumhurbaşkanı’ndan sert açıklama

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Koronavirüs önlemlerine ve aşıya karşı gerçekleştirilen gösterilere katılanlar arasında ırkçı şiddet eyleminde bulunan kişilerin yer aldığını söyledi.

Bu  kişilerin toplumun huzurunu kaçırdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Steinmeier, polis memurları, gazeteciler ve ayrıca seçilmiş politikacıların giderek daha fazla saldırıya uğradığını vurguladı:

“Almanya’daki herkes, Koronavirüs önlemlerini barışçıl bir şekilde protesto etme hakkına sahiptir. Salgını gerekçe göstererek demokratik anayasal devletimize saldıran radikal, özellikle aşırı sağcı güçlerin, protestoları kendi amaçları için istismar etmeleri nedeniyle devletimiz anti-demokratik yollardan şiddete başvuranları cezalandırmalı. Koronavirüs salgını sona erdikten sonra bile demokrasimiz bu tür saldırılara maruz kalmaya devam edecek. Zorunlu Aşı tartışmasını gerekçe gösteren ırkçılar, zehirli iğneleriyle demokrasimizi zehirlemeye devam edeceklerdir. Zor zamanlarda anti-demokratik yollardan ziyade çoğunluk tarafından desteklenen çözümler ve uzlaşmalar için demokratik bir şekilde mücadele etmeliyiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir