ALMANYA İÇİŞLERİ BAKANI: GÜVENLİK BİRİMLERİNDE YAPISAL BİR IRKÇILIK SORUNU YOK

Alman güvenlik birimlerinde ırkçılık konusunda federal düzlemde hazırlanan ilk raporun sunumunda konuşan Almanya İçişleri Bakanı Seehofer, güvenlik birimlerinde aşırı sağ, ırkçılık ya da antisemitizm konularında yapısal bir sorun görmediğini söyledi. Ocak 2017-Mart 2020 arası dönemi kapsayan raporda federal güvenlik birimlerinde ırkçılıkla bağlantılı olarak 58 şüpheli vaka bulunduğu belirtildi.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Alman güvenlik birimlerinde aşırı sağ, ırkçılık ya da antisemitizm konularında yapısal bir sorun görmediğini söyledi.

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer

Güvenlik birimlerinde ırkçılık konusunda federal düzlemde hazırlanan ilk raporun sunumunda konuşan Seehofer, güvenlik personelinin yüzde 99’luk çoğunluğunun anayasaya tam sadakat içinde olduğunu söyledi. Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili politikacı, “Ancak kanıtlanmış her vaka, diğer personeli de olumsuz etkilediği için bir utanç kaynağıdır” dedi.

Ocak 2017-Mart 2020 arası dönemi kapsayan raporda federal güvenlik birimlerinde ırkçılıkla bağlantılı olarak 58 şüpheli vaka bulunduğu, eyaletlerin 319 ve Alman ordusunun da bin 64 şüpheli vaka bildiriminde bulunduğu kaydedildi.

Seehofer, iç istihbarat birimi Anayasayı Koruma Teşkilatı bünyesinde faaliyet gösteren Irkçılıkla Mücadele Merkezinin eldeki tüm bulguları analiz ederek gerektiği takdirde yasal düzenlemelerde değişiklik önerileri getireceğini kaydetti.

Bugün ilki açıklanan ve güvenlik birimlerindeki ırkçılığı ele alan raporun devamının geleceğini ve incelemenin tüm kamuya yayılacağını belirten Seehofer, ardından İçişleri Bakanlığı’nın toplumda ırkçılığın tüm boyutlarını ele alan kapsamlı bir araştırma için öneriler sunacağını kaydetti. İçişleri Bakanı ayrıca polise yönelik şiddet ve polisin görev motivasyonuyla ilgili bir araştırma da yapılacağını açıkladı.

Kaynak : https://www.birgun.net/haber/almanya-icisleri-bakani-guvenlik-birimlerinde-yapisal-bir-irkcilik-sorunu-yok-318341

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir