Almanya mutasyona uğramış Covid-19 vakalarının yoğun olarak görüldüğü 5 ülkeye sınırlarını kapadı

Almanya, mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan yeni tip koronavirüs tiplerinin yoğun görüldüğü ülkelerden gelen yolcuların ülkeye girişini yasaklama kararı aldı.

Alman İçişleri Bakanlığı, mutasyona uğramış Covid-19’un yoğun olarak görüldüğü ülkelerden gelen uçak, tren, otobüs ve gemi şirketlerine 17 Şubat’a kadar yolcu taşıma yasağı getirdi.

Yarından itibaren geçerli olacak yasak İngiltere, İrlanda, Portekiz, Güney Afrika ve Brezilya, 31 Ocak’tan sonra da Afrika kıtasında yer alan Esvatini ve Lesotho’dan gelenler için geçerli olacak.

Almanya vatandaşları, Almanya’da ikamet eden yabancılar, transit yolcular, sağlık çalışanları ile malların taşınması bu yasaktan muaf tutulacak.

Almanya hava trafiğini sıfıra indirme kararını değerlendiriyor

Ancak Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya’nın hava trafiğini sıfıra indirme olasığılını değerlendirdiklerini bildirdi. Böyle bir kararın alınması durumunda Almanya üzerinden transit geçiş izni verilmeyebilecek.

Bakan ayrıca Avrupa Birliği (AB) düzeyinde tatmin edici önlemler konusunda karara varılamaması durumunda ulusal düzeyde hareket etmeye devam edecekleri uyarısında bulundu. Seyahat ve sınırların kapatılması konusunda farklı uygulamalardan kaçınılması için AB düzeyinde ortak bir yaklaşım belirleme girişimleri sürürüyor.

Bilim insanları yeni mutasyonların virüsün orijinal türüne göre yüzde 70 daha bulaşıcı ve daha ölümcül olabileceği konusunda uyarıyor.

Kaynak : EURONEWS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir