Almanya’da evde yaptığınız gürültü size 5 bin Euro’ya patlayabilir!

Almanya’da oturduğunuz binada komşuları rahatsız edecek şekilde gürültü yapmanız halinde para cezasıyla karşılaşabilirsiniz.

ARTI49’un haberine göre ; Tüketici platformu bussgeld-info.de, pazar günleri ve resmi tatillerdeki dinlenme sürelerinin ve gece saat 22:00’den sonraki dinlenme sürelerinin dikkate alınmamasının 5.000 Euro’ya kadar para cezasıyla cezalandırılabileceğini belirtiyor.

Federal eyalete ve belediyeye bağlı olarak gecelik dinlenme süresi sabah altı veya yediye kadar sürer.

Daireden gelen çok yüksek sesli müzik, gürültü rahatsızlığı ve dolayısıyla huzurun bozulması olarak değerlendirilmektedir. Jura Forum’a göre bu kesinti idari bir suç teşkil ediyor. LImSchG NRW’nin 17. Maddesinin 1. Paragrafına göre, gürültüye neden olanlar yüksek bir para cezasıyla karşı karşıya kalabilirler

Bussgeld-info.de’ye göre müzik sırasında belirli bir gürültü seviyesinin (rehber değer 30 desibel civarında) kabul edilmesi gerekiyor. Ancak bu sürekli olarak aşılırsa gürültü huzuru bozan bir rahatsızlık olarak değerlendirilebilir.

Ev içindeki tadilatlar çok fazla gürültüye neden olabilir, bu nedenle akşam 22:00’den sonra bu tarz faaliyetlerden kaçınılmalıdır. Ekipmanın kullanımı odadaki gürültü seviyesini önemli ölçüde aştığından, tüketicilerin ceza tehlikesinden kaçınmak için sakin zamanların dışında dairelerini yenilemeleri gerekiyor.

Akşam 22:00’den sonra çamaşır yıkama ve süpürme

Danışma portalı anwalt.org ayrıca çamaşır yıkamanın komşuların huzur ve sükunetini de bozabileceğini belirtiyor.

Ancak günümüzde akşam 22.00’den sonra çamaşır yıkamayı mümkün kılan düşük ses seviyesine sahip modeller bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir