Almanya’da Neonazilerin kundakladığı evde ölen 3 Türk Samsun’da anıldı

Hamburg Türk Basın Birliği 31 yıl önce Almanya’nın Möll kentinde 2 neonazi tarafından kundaklanan evde katledilen 3 Türk vatandaşının Samsun/Çarşamba’da bulunan mezarları başında andı.

Futbol Express’in haberine göre;

Almanya’nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Mölln kentinde Neonazilerin kundakladığı evde yaşamını yitiren Bahide ve Yeliz Arslan, Samsun’un Çarşamba ilçesindeki mezarları başında anıldı. ( Yaşar Karaman – Anadolu Ajansı )

Almanya’nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Mölln kentinde Neonazilerin kundakladığı evde yaşamını yitiren Ayşe Yılmaz ile Bahide ve Yeliz Arslan, Samsun’un Çarşamba ilçesindeki mezarları başında anıldı.

Almanya’nın Schleswig Holstein eyaletine bağlı Mölln kentinde neonazilerin kundakladığı evde yaşamını yitiren Ayşe Yılmaz ile Bahide ve Yeliz Arslan, Samsun’un Çarşamba ilçesindeki mezarları başında anıldı.

Hamburg Türk Basın Birliği üyeleri Samsun iline gerçekleştirdiği kültürel gezi kapsamında Almanya’nın tarihine kara bir leke olarak geçen bu ırkçı saldırıyı unutmayarak saldırıda katledilerek yakılan Türk vatandaşlarını Çarşamba ilçesinde bulunan Göğçeli Mezarlığı’nda andı.

HTBB Başkanı Mehmet Atak ile birlikte üyleler Hurşit Köse, Ali Akdemir, Bekir Tanrıkulu, Hasan Akdoğan, Erdal Altuntaş ve Rıza Atamtürkü’ün yanı sıra ölenlerin yakınları ve basın mensupları kundaklama sonucu katledilenlerin mezarları başında hazır bulundu. Konuşmalar yapıldı ve dualar okundu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir