Almanya’da son 13 yılın en soğuk kışı

Almanya’da ilk karın yağmasıyla birlikte kış mevsimi kendini gösterdi. Hava durumu uzmanları bu seneki hava sıcaklıkları ile ilgili vatandaşları uyarmaya başladı.

Artı49’un haberine göre;

Hava durumu kayıtlarının tutulmaya başlandığı 1881 yılından bu yana geçtiğimiz sonbahar en sıcak dönemini yaşadı. Ama şimdi kasım ayının gelmesiyle birlikte kış mevsimi Almanya’da kendini göstermeye başladı.

UZMANLAR UYARIYOR

wetter.net’ten meteorolog Dominik Jung, “Uzun bir süre boyunca ılıman batı-güneybatı hava koşulları devam edecekmiş gibi görünüyordu ve şimdi kış aniden kapımıza dayandı. Bu kış muhtemelen 2010 yılından bu yana başındaki en soğuk dönem olacak” diyor.

Meteoroloji uzmanı, önümüzdeki günler çok soğuk olsa bile, 2010 yılındaki kadar kar yağışlı olmayacağını vurguladı.

KIŞ HAVASI KAPIDA

Alman Hava Durumu Servisi’ne (DWD) göre, kar çizgisi Pazartesi günü (27 Kasım) 300 ila 500 metreye kadar düşecek ve bunun altında yağmur yağacak. Salı günü için (28 Kasım) kuzeyde kar sağanakları açıklanırken, dağlarda yoğun kar yağışı bekleniyor.

Jung, Çarşamba günü (29 Kasım) de yer yer kar yağabileceğini tahmin ediyor. Alçak dağ sıralarında 10 ila 20 santimetre kar bekleniyor. Alman hava modeline göre, Kara Orman ile kuzey ve kuzeydoğuda da benzer koşulların yaşanması muhtemel.

NOEL’DE KAR YAĞACAK MI?

Avrupa’da Aralık ayı için tahminler değişiyor gibi görünüyor. Birkaç hafta önce tahminler ılıman bir hava olacağına işaret ediyordu. Şimdi ise, özellikle kuzey ve doğu Avrupa’da iklim ortalamasından önemli ölçüde daha soğuk geçebileceği düşünülüyor.

Bunlar beyaz bir Noel için iyi koşullar gibi görünüyor. Ancak Jung’a göre 18 Aralık’tan sonraki tahminler kar yağışı umutlarını azaltabilir. Jung, 18 ve 25 Aralık tarihleri arasında havanın “ortalamadan daha sıcak” olabileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir