Arif Taşdelen üçüncü kez Bavyera parlamentosunda

8 Ekim’deki, secim sonuçları ancak iki gün sonra belli oldu. Arif Taşdelen 36 bin 568 oyla kazandı ve üçüncü kez Bavyera parlamentosuna girdi.

8 Ekim’deki, secim sonuçları ancak iki gün sonra belli oldu. Arif Taşdelen 36 bin 568 oyla kazandı ve üçüncü kez Bavyera parlamentosuna girdi.

8 Ekim’de Bavyera’da yapılan Parlamento seçimlerinde Türk kökenli adaylar hüsrana uğrarken, içlerinde bulunan SPD’li Arif Taşdelen, partisinin büyük oy kaybına rağmen üçüncü kez kazanarak meclise girmeyi başardı. Secim neticelerinin ancak 2 gün sonra kesinleşmiş olması nedeniyle seçmenler iki gün boyunca kimlerin kazandığını merak etti.

Arif Taşdelen aldığı 36 bin 568 oyla parlamentoya girmeye hak kazandı. Ari Taşdelen’in bölgesinde SPD bütün bölgelere göre en yüksek oya sahip oldu

MUTLUYUM

Arif Taşdelen, partisinin oy kaybına uğradığı için üzgün olduğunu, tecrübesi ile birlikte halka hizmet edeceğim ve onların sesi olacağını söyledi. Taşdelen sözlerini şöyle sürdürdü:

„ Bu kampanya geçmiş iki kampanya gibi çok zevkli geçti. Artık hepimiz ailelerimize ve çocuklarımıza biraz daha fazla zaman ayırabileceğiz. Ailem ve kendi adıma mutluyum „

ARİF TAŞDELEN KİMDİR?

Arif Taşdelen 1974 yılında Mardin’in Savur ilçesinde dünyaya geldi. 1982 yılında 8 yaşında iken Nürnberg yakınlarında bulunan Bayreuth şehrinde anne ve babasının yanına gelerek okula kaydı yapıldı. İlkokul sıralarında aldığı güzel notlarla Alman öğretmenlerinin dikkatini çekmeye başaran Taşdelen, mezuniyet sonrası Bayreuth şehrinde iş ve işçi bulma kurumunda memur olarak çalıştı.

Taşdelen, 1998 yılının başlarında Nürnberg şehrine taşınarak burada Sosyal Demokrat Partisi’ne (SPD) üye oldu. 2002 yılında Nürnberg Mögeldorf bölgesinde parti başkanlığını üstlendi. Daha sonra da Nürnberg Belediye Meclis adayı oldu. 2005 yılında da belediye meclisine girmeyi başaran Taşdelen, 8 yıl meclis üyeliği yaptıktan sonra 2013 yılında Nürnberg Kuzey (Nürnberg Nord) bölgesinden Bavyera Parlamento’sundan milletvekili adayı oldu.

GENÇLERE ÖNEM VERİYOR

SPD’nin o yıllarda 10 yıla yakın Nürnberg’den milletvekili çıkaramadığı seçimlerde Taşdelen %23 oy oranıyla büyük bir başarıya imzasını atmıştı. Son seçimlerde ise %31 oy oranıyla seçilen başarılı politikacı Bavyera eyaletinde Sosyal Demokrat Meclis Gurubunun Uyum ve Kamu Çalışanlarından sorumlu komisyon üyesi olarak görevini yürüten Taşdelen, aynı zamanda da gençlere yönelik siyasetinde de sözcülük yapıyor.

Arif Taşdelen geçtiğimiz 3 yılda Bavyera Parlamento’suna çok önemli Uyum Komisyon Başkanlığını yaparak Bavyera Parlamento’suna 356 sayfalık bir rapor sundu. Taşdelen’in bu çalışmaları gerek Bavyera gerekse tüm Almanya’da büyük takdir topladı.

KAYNAK : ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir