Aşı’ya İş dünyası ve Siyasilerden tam destek

Hamburg’un gözde düğün ve toplantı salonu “La Mira” yüzyılın salgını Covid-19’a karşı  aşı olmak isteyenler için kapılarını açtı.

Haber ve Fotoğraflar: Salih KARTAL

Dünya’yı yaklaşık iki yıldır etkisi altına alan Covid – 19 olarak bilinen salgında, bütün dünya yüzyılın salgınına karşı çeşıtli yöntemler ile mücadele ediyor. Bu mücadelede, hayatın her kesiminden etkilenen toplumlar çareler aramaya devam ediyor. Bu durumdan en çok etkilenen eğlence sektörü ve bu sektöre bağlı diğer iş dalları yaklaşık iki yıldır işlerini yapamamakta.  Hummalı çalışmalar sonunda elde edilen aşılar ile salgının önüne geçilebileceği umudu konunun uzmanları tarafından açıklandı.

Bu bağlamda Hamburg’un gözde  düğün ve toplantı salonu La Mira’nın işletmecisi Turgut Duman ile İmren Mutu, bu zorlu süreçte salonlarını aşı olmak isteyenler için açtı. Sağlık Bakanlığı destekli Duman’la Mutu’nun  bu girişimi siyaset dünyasından da büyük destek gördü. Dorothee Martin Federal Milletvekili (SPD),  Dr. Andreas Dressel Hamburg Eyalet Maliye Bakanı (SPD) ,  Ali Şimşek Hamburg Eyalet Milletvekili (SPD) Aşı gününde salgın ile mücadelede  işletmeci işadamı Turgut  Duman ve İmren Mutu‘yla  ile omuz omuza bu zorlu süreci aşmak için bir araya gelerek yapılması gereken uygulamalar hakkında görüş belirttiler.

SPD’li Milletvekili Ali Şimşek, “Bu salgın sürecinde “La Mira”nın kapılarını böylesi önemli bir çalışmaya destek  için açması  bizleri sevindirmiştir. Biz siyasetçiler olarak elbette bu tür girişimleri destekleyerek daha geniş boyutta çalışmalar olmasını sağlayacağız. Bu çalışma diğer salon işletmecilerine de örnek olcaktır” sözleriyle  duygularını belirtti.

Doro Martin, Dr. Andreas Dressel, Turgut Duman, İmren Mutu ve Ali Şimşek

Aşı kampanyasını sosyal medya üzerinden duyanlar randevusuz Biontech ve Johnson & Johnson aşısı olmak için salonda yerlerini aldılar. Aşıdan sonra  siyasetçiler ile konuşan vatandaşlar birlikte fotoğraf çektirdiler. Aşı programı yaklaşık 8 saat kadar sürdü.

DUMAN İLE MUTU’DAN TEŞEKKÜR

La Mira ve Sağlık Bakanlığı Aşı Organizasyonu başarıyla gerçekleşmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren işletmeciler Turgut Duman ile İmren Mutu,  “Hem Seçim günü ve hem de  havanın iyi olmasına karşın umduğumuzdan daha fazla bir katılım oldu. Aşı kampanyamızı desteklemek üzere salonumuza iştirak ederek doktorlarımızı ve bizi yalnız bırakmayan Hamburg Maliye Bakanı Dr. Andreas Dressel, Federal Milletvekili Doro Martin ve Hamburg Milletvekili Ali Şimşek ile Aşı kampanyamıza ilgi gösteren vatandaşlara  çok teşekkür ediyoruz” mesajı verdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir