ATATÜRK KUPASI HARBURG TÜRKSPOR’UN!

Hamburg Başkonsolosluğu himayesinde, geleneksel olarak yıllardır düzenlenen Atatürk Kupası 2020’nin sahibi, final maçında Lübeck Alevi Kültür Merkezi’ni 4-2’lik  skorla yenen Harburg Türkspor oldu.

Haber ve Fotoğraflar: Ali AKDEMİR

Corona 19 tedbirleri çerçevesinde önlem alınarak Harburg’da, Baererstraße’deki Harburg Türkspor spor ünitesinde gerçekleşen Hamburg Başkonsolosluğu bölgesi Atatürk Kupası  finaline yoğun ilgi oldu. Final maçının sonunda yüzü gülen taraf Harburg Türkspor, şampiyonluk kupasını  müzesine götürdü. Centilmence ve dostluk havasında geçen final karşılaşmasının sonunda maçı izlemeye gelen seyirciler, her iki takımı da alkışlayarak jest gösterisinde bulundular. Atatürk Kupası futbol turnuvasının ön elemeleri, 15 Şubat’da, Hamburg ve Schleswig-Holstein eyaletlerinden 12 takımın katılımıyla, Lübeck kentinde  start almıştı ve yaşanan olumsuz pandemi sürecinden dolayı, turnuvanın finali yoğun emek ve çabalar sonucu, ancak 18 Ekim Pazar günü Hamburg/Harburg’ta gerçekleşti.


SEYİRCİ FİNALDE TAKIMLARI YANLIZ BIRAKMADI

Hamburg Başkonsolosluğu himayesinde ve KFZSachverständiger24.com firmasının sahibi Nahsen Taş’ın sponsörlüğünde gerçekleşen Atatürk Kupası’nın final maçında Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel açılış ve selamlama konuşması yaptı. Yonca Sunel, finale kalan her iki takımada başarılar dileyerek turnuvanın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve devamında da Hamburg Türk Basın Birliği yönetim kurulu üyesi Levent Danık’ın ani ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, basın camiasına başsağlığı dileklerini iletti.
 
Başkonsolos Sunel, Harburg Türkspor kulübü başkanı Kemal Kiremitçioğlu ve Lübeck AKM ikinci başkanı İbrahim Demirelöz’e, final maçında başarılar diledi. Hamburg Türk Basın Birliği ( HTBB ) yönetim kurulu üyesi ve henüz 38 yaşında aniden vefat eden gazeteci Levent Danık’ın, anısına 1 dakikalık saygıduruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından Alman ve Türk milli marşları çalındı. Seyirciler İstiklal marşımızın çalınması esnasında büyük bir çoşkuyla, İstiklal marşına eşlik ettiler. 


MAÇI SEÇKİN BİR SEYİRCİ TOPLULUĞU İZLEDİ

Final maçını izlemeye gelenler arasında, Hamburg Eyalet Meclisi SPD milletvekili Güngör Yılmaz, Hamburg Türk Toplumu başkanı Murat Kaplan, Yeşiller partisinden Bayram İnan, Hamburg Galatasaray derneği tam kadro olarak başkan Durak Demir, eski başkanlar Abdullah Akar, Kamuran Pelek ve Ziya Toprak,  yönetimden Volkan Varol, Önder Zeybek, Nihat Kırmızı, Esat Erverdi, Hamburg Türk Veliler Birliği başkanı Azmi Akgül ve yönetim kurulu üyesi Ercan Uzunpınar, Hamburg ADD yönetim kurulundan Murat Comart, Turizmci Selim Ataş, BIG partisinden Hasan Sabancı, İşkadını Orkide Kundullu Akpolad, Adese Markt’ın sahibi Erol Aslan, DGB sendikası eski göçmen işçiler birimi sorumlusu ve eski TGH Başkanlarından Hüseyin Yılmaz, Hamburg Türk Basın Birliği başkanı Emin Sağlık,  medya camiasından Erdal Altuntaş, Kemal Doğan, Namık Kemal Alıcı göze çarpan isimlerdi. Ayrıca başta Harburg Türkspor ve Lübeck AKM taraftarları olmak üzere, yaklaşık 150 kişilik bir futbolsever topluluğu final maçına heyecanla tanıklık ettiler. Final maçı bazı TV kanalları tarafından da kayda alındı. 


AÇILIÇ VURUŞU BAŞKONSOLOS YONCA SUNEL’DEN  
 
Zevkli ve heyecanlı geçen final maçının orta hakemliğini, yaklaşık 30 yıldır sahalarda başarıyla düdük çalan ve Futbol Expres haber sitesi sahibi Hurşit Köse yaparken, yardımcılığını ise, İlker Uçar ve Tuncay Köse yaptı. Final maçının startını ise sembolik anlamda topu sahaya sürerek başlatan Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel yaptı. Sahaya Harburg Türkspor’dan Sercan Ataş ve Lübeck AKM’den Ersin Kurnaz takım kaptanları olarak çıktılar. 


İLK YARIDA LÜBECK AKM ÜSTÜNDÜ 

Maçın ilk yarısında 14. dakikada Eren’in golüyle Lübeck AKM 1-0 öne geçti. Maçın 44. dakikasında Harburg Türkspor’dan Enes 1-1’lik eşitliği sağladı. Birinci yarıda yakaladığı fırsatları hoyratça harcayan Lübeck AKM, daha fazla gol bulamayınca; maçın ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle bitti. 


İKİNCİ YARI OYUNDA HEYECAN ARTTI 

Maçın ikinci yarısının hemen başlarında, 47. dakikada Lübeck Alevi Kültür Merkezi, Doğukan’ın gölüyle tekrar 2-1 öne geçti. Harburg Türkspor golü yedikten sonra, kendini kısa sürede toparlayarak, 3 dakika sonrasında, 50. dakikada Mehmet Karakuş’un attığı harika golle tekrar 2-2’lik eşitliği sağlamayı bildi. Maçın ilerleyen dakikalarında kontrolü ele geçirip ağırlığını koyan Harburg Türkspor, 61. dakikada Muhammed’in, 89. dakikada Murat’ın attığı gollerle 4-2 üstünlüğü sağlayarak, maçın sonunda gülen taraf oldu. 


KUPA VE MADALYA TÖRENİ

Final maçı sonrası Atatürk Kupası hazırlık komitesi adına şampiyon Harburg Türkspor’un kaptanı Sercan Ataş’a şampiyonluk kupası ile ikinci olan Lübeck AKM kaptanı Ersin Kurnaz’a şampiyonanın ikincilik kupası Hamburg başkonsolosu Yonca Sunel tarafından takdim edildi. Yonca Sunel ayrıca maçı başarıyla yöneten hakemlere birer madalya ve taktir belgesi, turnuvanın sponsörlüğünü üstlenen Nahsen Taş’a da teşekkür ederek, başarı hizmet belgesini sundu. Turnuvanın final maçında sahada 90 dakika ter döken tüm oyunculara ise hatıra olarak turnuvaya katılım belgesi verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir