Ayça Akkın ile müzik yolculuğu

Almanya’nın Hamburg kentindeki çok kültürlü Mut Tiyatrosu tarafından düzenlenen 7. Tiyatro Köprüsü Festivali kapsamında konser veren genç sanatçı Ayça Akkın, farklı dillerde ve tarzlarda okuduğu şarkılarla, müziğin evrensel diliyle kültürlerarası köprüler kurdu.

GAZETEM/HAMBURG

Sanatçı, “Mezopotamya Şöleni” başlıklı konserinde Anadolu’nun geleneksel halk müziğinden Balkan türkülerine, Arnavutçadan Kürtçeye, Azericeye kadar çeşitli dillerdeki şarkı ve türküleri caz ve füzyon tarzlarında okuyarak, dinleyicileri keyifli bir sınır aşırı müzik yolculuğuna çıkardı.

Arjantinli konuk sanatçılar renk kattı

Müzisyen bir ailenin çocuğu olan ve dünyanın farklı ülkelerinde katıldığı özgün müzik projelerinde edindiği halk türkülerini harmanlayarak repertuarını oluşturan Akkın’ın, konserde konuk sanatçı olarak davet ettiği Arjantinli müzisyenler Juancho Ruiz ve Nacho Arias Arjona’la birlikte seslendirdiği İspanyolca şarkı da yoğun alkış aldı.

Tiyatro festivalinin ara değerlendirmesini yapan Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay, “Bu festivalde yeni izleyicilerle tanıştık. Bütün katılımcı grupların birbirlerini izlemeye gelmeleri de ayrı bir güzellik oldu, herkes birbiriyle iletişime geçti. Bu festivalin amacı yeni izleyiciler kazanabilmenin yanı sıra, sanatçıların birbirleriyle tanışması, belki yeni düşünceler, yeni ortak projelerin ortaya çıkmasıydı. Festivalin bu bağlamda şimdiden amacına ulaştı” dedi. Canbay, festivalin yarın (2 Haziran, Pazar) Hamburglu Yazar Esma Arslan’ın ‘Değişim” adlı yeni kitabının tiyatral okumasıyla devam edeceğini, 8 Haziran’da ‘Fatma ile Hans” oyununun sahneleneceğini ve 14 Haziran’da Yazar Yavuz Ekinci’nin okuma akşamıyla son bulacağını söyledi.

Festival programı hakkında geniş bilgiye ve bilet rezervasyonuna www.muttheater.de

internet adresi üzerinden ulaşılabileceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir