Barış Karabacak’ın Uetersen’deki hedefi: “Belediye Meclis Başkanlığı”

14 Mayıs Pazar günü yapılacak Schleswig-Holstein Eyaleti Mahalli Seçimlerinde Uetersen Belediye Meclis Üyeliği ve Başkanlığı için Aday olan CDU’lu siyasetçi Barış Karabacak, Seçmenleri oy kullanmaya davet etti.

Haber: Mehmet Atak (gazetem.eu/ Liman)

Schleswig-Holstein Eyaletinde 14 Mayıs Pazar günü yapılacak Mahalli Seçimlerde Pinneberg ilçesine bağlı 20 bin nüfuslu  Uetersen kasabasında Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Meclis Başkanlığı için  CDU partisinden  Aday olan Barış Karabacak, seçildiği taktirde hedeflediği işleri anlattı ve desteklerini beklediği seçmenlere de seslenerek,  mutlaka sandık başına giderek oylarını kullanmaya çağırdı. 

BARIŞ KARABACAK 12 YILDIR SİYASETİN İÇİNDE

45 bin nüfuslu Pinneberg’de dünyaya gelen Barış Karabacak, CDU partisine 2011 yılında Aktif Fraksiyon Üyesi olarak adımını attı ve 2014-18 yılları arasında CDU Eyalet Yönetimi’ne giren ve Uyum Komitesi Başkanlığı’na seçilen ilk Türk oldu. Bir dönem İlçe Milletvekili olarak hizmet verdikten sonra, 2020’de Uetersen Belediye Bşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kaldı. İş hayatında da başarılı bir grafik çizen Karabacak, şimdi ise, yerleştiği Uetersen’de Belediye Meclis Üyeliği ve Başkanlığı ( Bürgervorsteher) için kendisine bağlı 2’si Türk, 14 Bölge Adayı ile birlikte seçime giriyor. Seçime 5 parti katılıyor. 

BELEDİYE MECLİS BAŞKANI (Bürgervorsteher )  GÖREVLERİ 

Bürgervorsteher, ilgili Şehir Meclisi Üyeleri tarafından seçilir. Kasabanın Belediye Başkanı’na karşı Meclis’in taleplerini ve halkın sorunlarını dile getirir.  Şehir Meclisi’nin toplantılarını yönetir ve gündemini belirler, alınan kararları ilgili yerlere bildirir ve bu kararların gereğini yerine getirmek için çalışmalarda bulunur. 

BARIŞ KARABACAK ‘TAN VATANDAŞLARA SESLENİŞ

Fenerbahçe taraftarı olan Barış Karabacak,  Türkiye Süper Lig’de şampiyonluk yarışının Galatasaray ile Fenerbahçe  arasında geçeceğini, şampiyonun son maçta belli olabileceğini belirtti. Karabacak, Bundesliga şampiyonu olarak Bayern Münih’i işaret etti. 

Uetersen’de Kızılhaç (Kızılay) Başkanı olan Barış Karabacak’ın, seçildiği taktirde yapacakları ve seçmenlere çağrısı  ise şöyle: 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir