BAŞAKŞEHİR TEKRAR LİDER

Bu hafta Beşiktaş adeta şov yaptı, Fener kayıp, Galatasaray son dakikaları tarihe geçti diyebileceğimiz bir maçta, son saniyede yıkıldı ve şampiyonluk şansını matematikte devam etse de, büyük ölçüde yitirdi. Trabzon da son dakikada yıkılanlardan. Yeni lider Başakşehir.

Hakan ORTATEPE

BEŞİKTAŞ GELİYOR, BAŞAKŞEHİR TEKRAR ZİRVEDE

Beşiktaş farklı galip geldi bu hafta, Burak ve Lajic bu takımda ilk 11’de olması gereken iki isim. Onlar olunca geçen haftaki Beşiktaş’tan eser yoktu. Çok organize ve istekli bir takım görüntüsü çizdi, ancak daha önceki maçlarına bakınca, istikrar diyor insan ve ne yazık ki yok. Maç seçmemeli futbolcu. Tamam takım olarak daha kaliteli Beşiktaş, ancak neden devamlılık yok futbolcularda?

FENER KAYIP, GSARAY VE TRABZON’A DARBE

Fener, Kasımpaşa karşısında kayıp. Bir zamanlar milli takımımız için “hangi sistem ile oynuyor” diye soruyorduk ya, Fener takımı bana o dönemi hatırlattı. Ne oynadığını bilmeyen mahallede top oynayan çocuklar gibiler.

Galatasaray, hakem bitiş düdüğünü çalmadığı sürece maç devam eder ve bu maçta ha bitti ha bitecek derken sayılmayan gol ve penaltı. Burada herkes hakemi suçluyor, oysa hakem kuralı uyguladı. 10 kişi oynamanın dezavantajı zaten vardı ki ikinci golü bu baskı ile yedi. Aslında maçı Fatih Hoca yaptığı değişikliklerle kendisi kaybetti. Her an kırılmaya hazır değerli kristal vazo gibi, Falcao da her an sakatlanan bir futbolcu. O nedenle Sekidika ile değişti, topu kendinde tutup, vakit geçirme hesabı yapan ve 3-2 ilk skoru koruma niyetinde olan Fatih Hoca,  Belhanda ve Feghouli’yi çıkarıp, emekli olmuş Selçuk İnan’ı ve göstermelik forvet  Jimmy Durmaz’ı oyuna aldı. İşte tam da burada film koptu. Ve netice ortada.

Trabzon da son saniyede yediği golle yıkılanlardan.. Takım oyununu iyi oynayan, iyi organize olan ve bireysel girişimcilikleri ile de bunu bütünleştiren iki takımın mücadelesinde kazanan çıkmadı. Bu 2-2’lik sonuç en çok Başakşehir’in işine yaradı. Trabzon işi biraz zora soktu gibi. İki takım Kupa finalinde de karşılaşacak.

Deplasmanda Ankaragücü’nü 2-1 mağlup eden Başakşehir, Trabzonspor’un 2 puan kaybetmesiyle birlikte Liderlik koltuğuna tekrar kavuştu.
Düşme hattı ise yangın yeri gibi.. Her an itfaiyeye ihtiyaç duyulabilir.
Bizi izlemeye devam edin!

       *****

MEHMET ATAK YORUMLADI: “AYAKLAR MİLYONLUK AMA YA KAFALAR ?”

Önceki hafta Rizespor’dan ağır bir darbe yerken, kaptan Muslera ile Lemina’nın sakatlıkları yanında Adem Büyük’ün Kırmızı kart görmesi, Donk’un Sarı kart cezalısı durumuna düşmesi ile Pazar günü kendi evinde karşılaştığı Gaziantep maçına değişik bir kadro ile çıkan Galatasaray, Falcao ve Belhanda’nın golleriyle ilk yarıyı 2-1 önde kapadı. Feghouli 60’ta durumu 3-1 yapınca, “Tamam, artık bu iş farka gider” düşüncesi kafalarda dolaşmaya başladı. Ama..

Ligin ilk maçında Fenerbahçe karşısında hezimete uğradıktan sonra “Bu takım kesin küme düşer” gözüyle bakılan Antep, 78. dakikada durumu 3-2’ye getirdi. Bu golden hemen önce sakatlanan Falcao’nun yerine oyuna daha kimse alınmadan devam edildiği esnada kaydedilen gol, Antep’i tekrar kamçıladı.  Sayılmayan gollerini takiben, Antep’in imdadına bu defa Galatasaray’da günün başarılı kalecisi Okan yetişti. Topu 6 saniye içinde oyuna sokmadığı gerekçesiyle ceza vuruşuna sebep olan Okan, takımı 3-2 önde iken ve maçın bitimine artık saniyeler kala hakim olduğu topu yine oyuna geç sokunca, gereksiz bir penaltı ile maç 3-3 sona erdi. Fatih Terim’in bitiş düdüğünü beklemeden soyunma odasına yürümesi ise, takımının artık bir iddiası kalmadığının bir işareti gibi algılandı.
Topu oyuna geç sokma kuralını en çok ihlal edenlerden biri de takımın kaptanı Muslera idi. Bu yüzden zaman zaman Sarı kart gören Muslera’nın bazen 15 saniye kadar oyalandığı bilinmekteydi. Anlaşılan o ki, takımına altın değerinde 2 puan kaybettiren genç kaleci Okan’a, topu oyalama yerine uzun bir degajla taca atması için kulübeden bir uyarı yapılmamıştı.


Ahmet Çalık Kırmızı’dan, Mariano ise Sarı kart sebebiyle önümüzdeki hafta oynanacak Başakşehir maçında cezaları sebebiyle yer alamayacak. Tabii cezası devam eden Adem Büyük de.. Süper Lig’in ilk yarı sonlarında müthiş bir galibiyet serisi yakalamasına rağmen haftalardır galibiyete hasret kalan Galatasaray’da, milyonluk ayakların futboldan ziyade tatili düşündüklerini tahmin edebiliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir