Başkonsolos Yonca Sunel’e Duygusal Veda Programı

4 yıllık T.C. Hamburg Başkonsolosluğu görevini tamamlayarak Kasım ayında yurda dönecek olan Yonca Sunel için düzenlenen veda programına duygulu konuşmalar damga vururken, dernek temsilcileri de kendisine çeşitli hediyeler sundular. 

Haber: Mehmet Atak / Ali Akdemir * Fotoğraflar: Kadir Taçgın

Görev süresini tamamlayarak Ankara’ya dönmesi kesinleşen T.C. Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel için,  Hamburg Türk Toplumu (TGH), Trabzonlular Derneği, İşadamları Derneği (EUBA) ve Sivaslılar Derneği’nce ortaklaşa düzenlenen veda toplantısı, uzun zamandır hasret kalınan bir birlikteliğe sahne oldu. Radisson Blu Hotel salonunda Pandemi kısıtlamaları gereğince 80 davetlinin katılımıyla gerçekleşen veda proğramı esnasında yapılan konuşmalarda Başkonsolos Yonca Sunel’in kişiliği ve başarılı görev anlayışından övgüyle bahsedildi.

 DERNEK BAŞKANLARINDAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Trabzonlular Derneği Başkanı İlhan Yılmaz, EUBA İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Emin Süzen, TGH Başkan Yardımcısı Şenay Kaya ve Sivaslılar Derneği Başkanı Ruhi Özer‘in konuşmalarında Başkonsolos Yonca Sunel hakkında hayli duygu yüklü ifadeler ortaya konuldu ve 4 yıllık görev süresince Hamburg ve Schleswig- Holstein eyaletlerinde yaşayan vatandaşlarımız için sergilediği çalışma performansından övgüyle söz edildi. İşte konuşmacıların sözlerinden özet bölümler:

İLHAN YILMAZ: “Başkonsolosumuz Yonca Sunel, kimseye tepeden bakmadı. STK’ları bir araya getirme başarısını gösterdi. Derneklerle uyumlu bir çalışma ortaya koydu. Hizmetleri için kendilerine müteşekkiriz.” 

MEHMET EMİN SÜZEN : “Bir kadın olması sebebiyle, göreve atandığını duyduğumuzda karşı çıkmıştık ama gördük ki 10 erkeğe bedel bir görev aşkıyla yılmadan çalıştı. Kendisine teşekkür ediyoruz ve başarılar diliyoruz.

 ŞENAY KAYA : “Sayın Sunel, Konsolosluk hizmetlerindeki başarısı kadar, Sivil Toplum Kuruluşları’nın da organize olup vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmelerine önayak olarak takdirlerimizi kazandı.”

RUHİ ÖZER : “Hizmette sınır tanımayan kişiliğiyle Başkonsolosumuzu inşallah yakında Büyükelçi olarak görmek istiyoruz. “

 4 YIL SU GİBİ AKIP GEÇTİ

Moderatörlüğünü gazeteci Erdal Altuntaş‘ın  yaptığı veda proğramında konuşan Başkonsolos Yonca Sunel, bu şehirdeki 4 yıllık görev süresinin adeta su gibi akıp gittiğini belirterek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Hamburg’a geldiğimde, “Acaba görev bitiminde  nasıl gönül rahatlığıyla buradan ayrılırım?” düşüncesinde idim. Alman makamlarıyla ilişkiler, STK kuruluşlarıyla yakın diyalog, pandemi şartlarına rağmen vatandaşlarımıza verilen Konsolosluk hizmetleri ve bölgemizi daha da güzel kılan Sizlerle kendimi evimde ve hep sizlerden biri gibi hissettim.  Bu nedenle de tam bir gönül rahatlığıyla sizlere veda edip dönüyorum.  Sizler bize güç, deneyimli kadrolarımızla biz de sizlere destek verdik.

Kendi aranızda hoşgörülü olun, empati yapın ki sonuçta birlik olalım. Alman makamlarıyla daha sıkı ilişkiler kurup, Alman komşularınızla görüşüp, samimiyet tesis edin.  Çocuklarımız için Türkçe derslerini ve iki dilli sınıflarımızda sakın ihmal etmeyin.  Gençlerimizin mutlaka meslek eğitimi almalarını sağlayın; kendilerini teşvik edin.  Kültürümüze, dilimize, çocuklarımıza sahip çıkın. Ömrüm boyunca Hamburg’u ve birlikteliğiniziunutmayacağım. Destekleriniz için çok teşekkürler. Ve.. hakkınızı helal edin!..“ dedi. Konuşması zaman zaman yoğun alkışlarla kesilen Yonca Sunel’in gözlerinin dolduğu ve ağlamamak için zorlandığı gözlerden kaçmadı.

PLAKETLER ve HEDİYE KUYRUĞU

Veda toplantısının son bölümünde ise, Başkonsolos Sunel’e çeşitli derneklerce plaketler ve hediye paketleri verildi. Bu arada gecenin sponsoru işadamı Ömer Doğan‘a da katkılarından dolayı bir plaket verildi.  Yiyecekler için sponsor olan Hisar ve Olgun firmalarına da teşekkür edildi. Brotkorb’un sahibi Celal Pamukoğlu tarafından hazırlanmış büyük boy pastayı da,   Futbol Express sahibi Hurşit  Köse kesti. Ses sanatçısı Doğan Öztürk‘ün seslendirdiği parçalar da ilgiyle dinlenildi. Programın sohbet bölümünde ise, Hamburg’a veda edecek olan Başkonsolos Yonca Sunel‘le bol bol hatıra fotoğrafı çektirildi.  

VE.. KATILIMCILARDAN BAZILARI

Sivil Toplum Kuruluşları, İş dünyası, partiler ve medya temsilcilerinin katıldığı toplantıda şu isimler göze çarptı:

Çalışma Ataşesi Hasan Basri Arıcı, HTBB’nin yeni başkanı Rıza Atamtürk ve eski başkan Emin Sağlık, Salih İnce, Mehmet Üzümcüoğlu, İbrahim Halil Cevahir, Avukat Soner Sarımehmetoğlu, Mustafa Özsoy, Mehmet Kalender, Nihat Kalender,  Doğan Öztürk, Hasan Renkliçay, Celal Pamukoğlu, Muhammet Abeş, Osman Kayaoğlu, Hasan Topal, Salih Demirci, Sacit Dizman, Remzi Jasim, Rakıp Ayhan, Sedat Ayhan, Birsen Çelik, Özgül Karık, Yurdal Arslan, Zeynep Arslan, Alina Arslan, Şenay Gemici, Hülya Çağrı, Oya Pervin Pelit, Esra Özer, Dilek Özer, Fatime Süzen, Neriman Yılmaz, Makbule Öztürk, Dursun Süzen, Necla Süzen, Döndü Kalender, Tevhide Er, Bengisu Nisa Er, Naziye Balman, Ömer Polat, M. Serdar Temur, Azmi Akgül, Şenay Kaya, Günnur Demirel, Ecmel Yalçın, Hasan Arap, Ertaş Akçelik ve Fatma Yavuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir