Belçika’da homofobik açıklamalarda bulunan Türk imam sınır dışı ediliyor

Belçika, eşcinsellik karşıtı paylaşımda bulunan Türk imamı sınır dışı ediyor.

Ülkenin İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Sammy Mahdi, “Toplumumuzda nefret yaymaya gelenlerin burada yeri yok” diyerek, sosyal medyada homofobik açıklamalar yapan Türk imamın bölgeyi terk etmesini emretti.

Göçmen Bürosu da söz konusu imamın ikamet ve çalışma izninin yenilenmesi için Ekim 2020’de
talep aldıklarını, ancak incelemeler neticesinde kişinin kamu düzenini veya ulusal güvenliği ihlal edebileceğinin ortaya çıktığının görüldüğü bildirildi.

‘Yapılan görüşmelerde kararı değiştirecek yeni unsurlara rastlanmadı’

“Bu nedenle kişinin ikamet izni uzatılmayacak” diyen Büro ayrıca kararın Aralık 2020’nin ortasında alındığının, ancak ilgili kişinin dinlenilme hakkı nedeniyle tekrar görüşmelerin yapıldığını fakat kararı değiştirebilecek yeni unsurların olmadığının görüldüğü aktarıldı.

Belçika medyasına göre Husalen-Helchteren’deki Yeşil Cami’nin Türk imamının, Facebook’ta eşcinselliğin hastalık ve çürüme getireceğine dair paylaşımda bulunduğu belirtiliyor.

‘Değerlerimize saygı duymak istemeyen herkes sonuçlarına katlanır’

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “LGBT topluluğunun damgalanmasına ve bu tür mesajların yayılmasına tahammül edemeyiz” diyen Bakan Mehdi ayrıca “Dini bir topluluk içinde yapılan homofobik ifadeleri kabul etmekte zorlanıyorum. Bir imam olarak, özellikle Belçika’da çalışma hakkını zaten elde ettiyseniz, bir örnek oluşturmalısınız. Değerlerimize saygı duymak istemeyen herkes sonuçlarına katlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Flaman Uyum Bakanı Bart Somers

Diyanet’in mesajını paylaştı iddiası

Öte yandan aynı gün Flaman Uyum Bakanı Bart Somers de imamının homofobik açıklamaları nedeniyle Husalen-Helchteren’deki Yeşil Camii’nin tanınırlılığının kaldırılması prosedürüne başladığını duyurdu.

Ayrıca Bakan Somers’ın kabinesine göre caminin resmi Facebook sayfası, Türkiye Diyanet’inin “eşcinselliğin geleceğe ve aileye zarar verdiği için İslam’da yasak olduğunu ve dolayısıyla toplum için en büyük tehditlerden birini oluşurduğunu” açıklayan uzun bir mesaj paylaştı.

Kaynak: EURONEWS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir