Beşiktaş rekor bonservis değeri olan Pjanic’i transfer etti

Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Ertaş Akçelik, Beşiktaş’ın dün gece yarısı kadrosuna kattığı ünlü yıldız futbolcu Pjanic ile diğer önemli transferler hakkında açıklamada bulundu.

Gazetem.eu / Özel haber

2020-21 Süper Lig sezonunda şampiyon olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi temsil etmeye hak kazanan Beşiktaş, yeni sezona ünlü futbolcuları transfer ederek yine iddialı bir şekilde giriyor.

Beşiktaş’ın transferleri konusunda görüşlerini açıklayan Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Ertaş Akçelik, bir hayli iddialı konuştu.

ERTAŞ AKÇELİK YENİ TRANSFERLER HAKKINDA BAKALIM NELER SÖYLEDİ: 

“Beşiktaş’ın muhteşem transfer döneminin son halkası Barcelona’nın geçen sene 60 Milyon Euro verip Juventus’tan aldığı, şimdiye kadar ise kendisine toplamda 110,5 Milyon Euro bonservis bedeli ödenen Miralem Pjanić oldu.

Muhteşem bir transfer dönemi diyoruz, evet, çünkü bunun geçerli bir sebebi var…

Zaten hali hazırda şampiyon olmuş kadrosuna geçtiğimiz sezon en çok katkı sağlayan oyuncularından 2 kiralık oyuncusunu bonservisleri ile beraber kattı bu sene Beşiktaş.. Hem de  kimse transferlerine ihtimal dahi vermezken. Bunlar Rachid Ghezzal ve Valentin Rosier’di. İhtimal vermiyordu kimse diyorum, çünkü kulüpleri astronomik bonservis bedelleri istiyordu Beşiktaş’ta gösterdikleri başarılardan dolayı. Mesela Rachid futbol kariyerinin en verimli sezonunu yaşayıp ligimizde asist kralı olmuştu geçtiğimiz sezon çıktığı 31 maçta yaptığı 17 asist ile, üstelik 8’de gol atmıştı. 31 maçta 25 gole direkt katkı veren 12 Milyon Euro’luk Ghezzal’ı 3 Milyon Euro’ya aldı Beşiktaş başkanı Sn. Ahmet Nur Çebi. Valentin Rosier’de yine kariyerinin en iyi performansını Beşiktaş’ta gerçekleştirmişti geçtiğimiz sezon bir sağ bek olarak ürettiği 3 gol 8 asist ile. Onu da 7,5 Milyon Euro’dan düşürüp 4,5 Milyon Euro’ya kadrosuna kattı Beşiktaş, üstelik önümüzdeki yıldan itibaren ödemek koşulu ile aynı Ghezzal’da olduğu gibi…

Sonrasında kulüp kariyerlerinde 10 numara pozisyonunda toplam 431 maçta 173 gol, 72 asistle adından çok fazla söz ettiren ve kendisine bu güne kadar toplam 56 Milyon Euro bonservis bedeli ödenmiş olan Alex Teixeira’yı getirip bedelsiz olarak kadrosuna kattı. (Parantez açmak gerekirse, bir orta saha oyuncusu için çok mükemmel istatistikler bunlar.)

Bunlar da yetmezmiş gibi, dünya milli takım sıralamasında birinci olan Belçika Milli Takımı’nın santraforu hazır bir Michy Batshuayi’yi Chelsea’den 150 Bin Euro gibi çok cüzi bir miktara alıp kadrosuna kattı Beşiktaş, kendisi Chelsea ile hazırlık kampının tamamına katılmış, maçlarda oynatılmış ve son maçında 5 gol atmışken.

Hamburg Beşiktaşlılar Birliği Başkanı Ertaş Akçelik

GEÇEN SEZONU DA HATIRLAYALIM 

Geçtiğimiz sezon Türkiye Süper Ligi’nin en iyi performans gösteren 8 numarası Salih Uçan’ı, Francisco Montero’yu, Can Bozdoğan’ı Mehmet Topal’ı, Türkiye Milli Takımı’nın kalecisi Mert Günok’u, sol beki Umut Meraş’ı ve forveti Kenan Karaman’ı saymadım bile daha..

TÜRKİYE TARİHİNİN EN YÜKSEK BONSERVİS DEĞERİNE SAHİP YILDIZ FUTBOLCUSUNU BEŞİKTAŞ TRANSFER ETTİ

Son olarak ise, bir yıl öncesine kadar İtalya Serie A’da Roma ve Juventus formalarıyla 8 numara olarak çıktığı toplam 281 maçta 115 gole direkt katkı sağlayıp 60 Milyon Euro’ya Barcelona’ya transfer olan 31 yasındaki Miralem Pjanıć’i 1 yıllığına kiraladı Beşiktaş yönetimi.. Üstelik de  hiç bir ek bedel ödemeden. Bir 8 numara için 42 gol 73 asist gerçekten muhteşem bir istatistik ki, bu istatistikleri kendisine şimdiye kadar toplamda 110,5 Milyon Euro bonservis bedeli ödenmesini sağladı…

Bu arada Süper Lig’in gidişatı hakkında da size ufak bir tüyo vereyim; çok skorer bir Beşiktaş göreceksiniz bu sene sahada. Ve de her mevkilisinden atacağı golleriyle.. Dünyanın en iyi frikik kullanan futbolcusu olarak gösterilen Brezilya’lı Juninho, “Benden sonra gördüğüm dünyanın en iyi frikik kullanan futbolcusu” diyor Miralem Pjanić için.… Günümüzün istatistikleri de Avrupa’nın 5 büyük ligi baz alındığında, Messi’nin ardından frikikten en çok gol atan futbolcu yeni transferimiz Miralem Pjanić diyor.

Hep birlikte izleyelim ve görelim…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir