Bremen “Kültürale”de “Yanlışlıklar Komedisi ” sahnelenecek

23 Eylül ile 8 Ekim tarihleri arasında Bremen’deki göç ve göçmenlik kültürünün önemli bir yansıması olan 3. KÜLTÜRALE gerçekleştirilecek. 

İki hafta sürecek kültür ve sanat etkinlikleri dizisinde William Shakespeare’in Yanlışlıklar Komedisi, İstanbullu BeReZe tiyatrosu ile Bremenli Shakespeare Topluluğu’nun harika bir ortak çalışması. Daha önce defalarca sahnelenen ve beğenilen bu eser şimdi KÜLTÜRALE‘de seyirci ile buluşuyor.

 Bir başka dikkat çeken etkinlik ise Remix Almanya – Eine postmigrantische Hip-Hop Erzählung. Biri Alman diğeri Türk iki eski Hip-Hop sanatçısı ilginç bir sunumla Almanya’da Hip-Hop’un tarihini ve gelişimini anlatıyorlar. Almanya’ya gelen ilk göçmen işçilerden Âşık Metin Türköz bu müzik türünü nasıl etkilediğini gösteriyorlar. 

1960’larda „:

Alamanya Alamanya Türk gibi işçi bulaman ya

Alamanya Alamanya bizden uysalı bulaman ya“

 dizelerini seslendiren eski Ford işçisi Metin Türköz geçen yıl 86 yaşında aramızdan ayrılmıştı.

 KÜLTÜRALE’de bundan başka 10 farklı etkinlik daha yer alıyor. Ayrıca geleneksel olarak her KÜLTÜRALE’de verilen Kültürale ödülünün yanı sıra bu yıl bir de onur ödülü verilecek.

23 Eylül – 8 Ekim tarihleri arasında Bremen’de 3. KÜLTÜRALE yapılacak. Türkiye Kültür Forumu’nun düzenlediği bu kültür ve sanat etkinlikleri dizisi KÜLTÜRALE’de 12 farklı etkinlik içeriyor.

İpek Yolu Tropikal Anatolia konserinden bir İstanbul ve bir Bremen tiyatrosunun ortak hazırladıkları Yanlışlıklar Komedisi oyununa, Die Türkische Republik 100 Jahre nach ihrer Gründung (Kuruluşundan 100 yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti) adlı konferanstan ilk kuşak göçmenlerin müziğinin Hip-Hop’u nasıl etkilediğinin anlatıldığı Remix Almanya – Eine postmigrantische Hip-Hop Erzählung’a kadar bir dizi güzel etkinlik yer alıyor.

Kültürale’nin programı ekte. Konu hakkında ayrıntılı bilgi için Bora Akşen ile irtibata geçebilirsiniz.

E-posta: aksen@focke-museum.de

Tel.: 0421-699 600 37

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir