Bremen’de minareli cami temeli atıldı

Haber. Gülsüm Tan

Bremen kentinde 650 Metrekare üzerina çift minareli ve 7 kubbeli  inşa edilecek olan IGMG Kuba Cami’nin  temeli atıldı.

Almanya’nın Bremen kentinde İslam Toplumu Millî Görüş’e (IGMG)  bağlı Kuba Caminin temeli törenle atıldı. Çift minareli ve 7 kubbeli inşa edilecek caminin temel atma törenine Bremen Eyalet Başbakanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Andreas Bovenschulte, Türkiye’nin Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, İGMG Genel Başkanı Kemal Ergün,İGMG Bremen Eyalet Başkanı Ekrem Kömürcü, Yahudi ve Hristiyan cemaatlerinden temsilciler, İslami cemaatlerden temsilciler, siyasetçiler ve cami cemaati yer aldı.

Törende konuşma yapan başbakan  Bovenschulte, “Güzel ve anlamlı bir günde dostlarla cami temelinin ilk taşlarını koyacağımız için çok mutluyum. Hemelingen mekezinde yapılacak yeni Kuba cami, görkemli mimarisiyle şehrimize zenginlik katacağı gibi, müslümanların katettiği aşama ve verdiğimiz değerin de bir göstergesi olacaktır”  dedi.

Başkonsolos Gül Özge Kaya, Dünya Kadınlar gününde cami temel atma töreninde olmaktan  mutluluk ve onur duyduğunu ifade etti. Bremen’e  yaptığı ziyaret ve görüşmelerinde   farklı din ve kültürlerin bir  arada barış içinde yaşadığı bir eyalet olarak tanıdığını belirterek, bunu teşvik eden yetkililere teşekkür etti. Son yıllarda Almanya’da artan yabancı düşmanlığı ve islamifobiye değinen başkonsolos, “Bu düşünceye sahip olanlara ilişkilerimizi arttırarak cevap vermeliyiz” diye konuştu. Kaya, camilerin oluşmasında emeği bulunanlara teşekkür etti.

IGMG  Genel Başkanı Kemal Ergün, konuşmasına, caminin yapılmasında katkı sağlayan belediye başkanına, siyasi temsilcilere, cemiyet başkanına, iş adamlarına, komşu ve cami cemaatine teşekkür ederek başladı. Ergün, ‘Camide bizim için kubbe, minare ne kadar önemli olsa bile bizim için en önemlisi, bu caminin içindeki foksiyondur. Yani, huzura, barışa katkı sağlamasıdır. Vasıflı insanların yetişmesidir” diye konuştu. IGMG Bremen Başkanı Ekrem Kömürcü’nünde selamlama konuşması yaptığı programda cami temeline ilk harçlar, Din Görevlisi  Mustafa Kot’un duaları eşliğinde konuklar tarafından konuldu.

2025’te tamamlanması beklenildiği 650 metrekare üzerine inşa edilecek olan Kuba Cami’nin  maliyeti yaklaşık 2 milyon avroyu bulacağı öğrenildi.       

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir