Caner Aksu’nun „İnsanca„ İsimli Şiir Kitabı Tüm Kitapçılarda!

Caner Aksu’nun 2022 yılında çıkardığı „İnsanca„ İsimli Şiir Kitabı isimli şiir kitabı ilk günden itibaren okuyucuların ilgisini çekiyor. Şiir severlerin büyük bir heyecanla okuyacağı şiir kitabını tüm seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

Gerçekleştirdiğimiz keyif verici sohbette, ilk kitabı piyasaya çıkan çiçeği burnunda şair Caner Aksu, şiir kitabının Editörlüğünü yapan ve yayına hazırlayan Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi olan Ali Ünlü‘ye teşekkür ederek, „şiirlerinin insanların hislerine biraz da olsa tercüman olacağını“ ifade ederek, 112 sayfalık şiir kitabının 1 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak piyasaya çıktığını belirtti.

İlk baskısı Bil Ofset Basım yayınevinde piyasaya çıkan kitabın önsözünde şair Caner Aksu, „Uzun yıllar emek verip, gönlümden, aşkımdan, sevdamdan, hayatımdan, Aşık, Ozanlarımızdan ve en önemlisi sizlerden aldığım ilhamla ortaya koyduğum eserlerim, „İNSANCA“ isimli kitabımda yayınlanmaktadır, Bu kitabım siz değerli dinleyicilerime, okurlarıma geçmişten günümüze halk ozanlarımıza, aşıklarımıza ve sanatçılarımıza armağan olsun. Ustalarıma ve çıraklarımıza selam olsun“ dedi.

Kayseri/Sarız Dallıkavak köyünde hayata merhaba diyen, 7 yaşından beri bağlama çalıp, türkü söyleyen 48 yaşındaki, iki çocuk babası şair ve ozan kimliğiyle kamuoyunda tanınan Caner Aksu, yazdığı şiir ve söylediği türkülerinde Aşık Fedai ve Hacı Bayrak dan ilham alıp etkilendiğini ifade ederek, 1989 yılında Almanya’ya yanına geldiği abisi Celal Aksu’yu bugüne kadar vermiş olduğu katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etmeyi ihmal etmiyor.

BENİM KABEM İNSAN’DIR

20 yıl önce „Her Şey Tamam“ adlı müzik albümüde piyasaya çıkan sanatçı Caner Aksu’nun, şu günlerde „İnsanca“ adlı şiirine yaptığı müzik eseri YouTube kanalında beğeni ve ilgiyle dinlenmektedir. Sanatçının ayrıca DoğmaGüneş, Derdim Var Hece Hece, Kalmadı, Ben Gurbette, Yar lada ve Sivas’ta yitirdiğimiz değerli halk ozanı Muhlis Akarsu‘nun yeğeni Selahattin Akarsu‘ya ait „Pirim Hacı Bektaş Veli“ adlı müzik eserleri de YouTube kanalında dönmekte olup, beğeniyle müzikseverler tarafından tıklanarak zevkle dinlenmektedir.

Aksu müziğe ilgi duymasında ise yıllar önce Musa Eroğlu, Arif Sağve Yavuz Top‘un birlikte çıkardıkları „Muhabbet Türküleri“ serisinin etkili olduğunu belirten Caner Aksu, „Benim şiir ve türkülerimde insan öğesi, sevgi, kardeşlik, hasret, Özlem, haksızlığa karşı isyan, eşitlik, ayrılık, aşk, hayatın kendisi ve barış temalari vardır“ diyerek şu günlerde toplum olarak ihtiyacımız olduğunu belirttiği, höşgörü, birlik ve beraberliğe herkesi davet ediyor.

Caner Aksu bir solukta okuyacağınız 112 sayfalık akıcı bir uslupla kaleme aldığı şiir kitabıyla ilgili olarak, önümüzdeki günlerde imzalı kitap okuma tanıtım toplantıları tertip edileceğini duyurdu.

Bizde Gazetem EU haber sitesi ve Liman Dergisi, olarak yağmur yürekli şairimize, bol okuyucu dileklerımızle bundan sonraki kültürel ve sanatsal faaliyetlerinde başarılar dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir