CHP Birliği Başkan Adayı Hulisi Işıtan : “Zoru başarmak bizim işimiz!.

27 Kasım Pazar günü yapılacak CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği Genel Kurulu öncesinde Başkan Adaylığını açıklayan Hulisi Işıtan, Gazetem ve Liman ekibiyle yaptığı görüşmede hem hazırlık çalışmaları ile muhtemel ekibi hakkında bilgiler verdi, hem seçildiği taktirde yapmayı hedefledikleri projeleri ve 2023 seçimleri için düşüncelerini dile getirdi.

Röportaj: Mehmet Atak/ Ali Akdemir

HULİSİ IŞITAN KİMDİR?
Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı bir yürek olan Hulisi Işıtan, 1963 Samsun Terme doğumlu olup, evli ve üç çocuk babasıdır. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olmasıyla da kamuoyunda tanınan Hulisi Işıtan, aynı zamanda Hamburg Beşiktaşlılar Birliği yönetim kurulu üyeliği yapmış olup, Türkiye’de Beşiktaş Kulübü Genel Kongre üyesidir.
Türkiye’de ve Almanya’da başta inşaat sektörü olmak üzere bazı iş kollarında uğraş vermektedir.
Hulisi Işıtan, şimdilerde ise Samsun Atakum ilçesi CHP Belediye Meclis üyesidir.

İşte Hulisi Işıtan’la söyleşimiz:
Sayın Işıtan, Hamburg’da yoğun ticari işleriniz, Samsun Atakum’da Belediye Meclis Üyeliği ile CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, şimdi de 27 Kasım Pazar güni yapılacak Genel Kurul’da CHP Birliği Başkan Adaylığı ile yeni bir maraton..Hayırlı olsun diyoruz.

H.Işıtan: ZORU BAŞARMAK BİZİM İŞİMİZ

Tabiİ ki yoğun tempolu bir süreç bizi bekliyor. CHP Birliği seçimleriden sonra Türkiye’de de 6-7 ay sonra seçimler var. Üyelerimizin çoğunun iradesi ve onayıyla seçilip çalışmalarımıza süratle yoğunlaşmak istiyoruz. Bize oy verip seçenler ile camiamız ve sonuç olarak partimiz CHP için hizmet yarışını kaldığı yerden başlatacağız.

* Sayın Işıtan, CHP Birliği Başkan Adayı olarak ne gibi ön hazırlıklar yaptınız, yönetimde kaç üyeniz bulunacak?
H. Işıtan : Seçim için 26 kişilik Çalışma Grubu oluşturduk ve sürekli görüşme halindeyiz. Yönetim Kurulu’na 9 asil, 4 yedek üye, ayrıca Denetleme ve Disiplin Kurulu da seçilecek. Genişletilmiş yönetimde toplamda 23 kişiden oluşacak. Bunlara ilaveten Danışma, Kadın ve Gençlik grubu da oluşturacağız. Yönetim Kurulu için yüzde 30 kadın kotası var.  Yani 6 kadın üyemiz de kurullarımızda yer alacak. Yönetimde 30 yaş altı bir arkadaşmız da bulunacak.

* Türkiye’de muhtemelen 2023 yılı İlkbaharında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve
Milletvekili Seçimleri için, Başkonsolosluk bölgesi olarak Hamburg ve Schleswig-
Holstein eyaletlerinde yaşayan CHP gönüllüsü seçmenlerin daha yoğun bir şekilde sandığa gidip oylarını kullanmlarını teşvik edici mahiyette ne gibi tedbirler düşünüyorsunuz?

H. Işıtan: Bölgemizde Seçim Koordinasyon Merkezleri oluşturacağız. Seçim koordinasyon merkezlerinden araçlarla insanlar oy vermeye götürülecek. Yani Hamburg dışındaki insanları seçim sandığına taşıyacağız. Hedef oyumuzu arttırarak bölgemizde partimizi daha iyi bir duruma getirmektir. İktidara giden bir partiye uygun bir çalışma anlayışıyla hareket edeceğiz. CHP Almanya örgütlenmesi burada dernek statüsünde olsa da biz bir siyasi partiyiz ve ona göre hareket etmek durumundayız. Bir siyasi partinin yapması gerekenleri yapacağız. CHP’ye gönül vermiş insanlarla gerekli çalışmalara öncelik vereceğiz. Türkiye’den gelecek partimizin yöneticileriyle halkımızı burada buluşturacağız. Bugüne kadar Chp Genel merkezimizle yürüttüğümüz çok yakın diyaloğlarımızı bumdan böyle daha da arttırıp,geliştirerek sürekli istişarede bulunacğız.
Seçimlerden sonra burada bir Danışma Kurulu oluşturacağız. Seçimlerden sonra CHP Yurtdışı Sorumlusu Bülent Tezcan‘ı buraya davet ederek seçim bölgelerini ayıracağız. Hamburg, Lübeck, Kiel, Neumünster gibi.

* Ve seçim tahmininiz.. Türkiye’de bu defaki seçmlerde muhalefet partileri Millet İttifakı adıyla Altılı Masa’da yer alırken, iktidar kanadı AKP ve MHP de Cumhur İttifakı’na bazı küçük partileri çekme çabasında. Ayrıca 3.İttifak partileri de ortaya çıktı. Size göre, Cumhuriyet’in 100. yılına denk gelen bu önemli seçimden nasıl bir sonuç çıkabilir?

BİZİM GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ KEMAL KILIÇDAROĞLU’DUR

Ancak asıl olan Millet İttifakının iradesidir.
H. Işıtan: Bizim gönlümüzden geçen Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kılıçdaroğlu. Cumhurbaşkanı adayının açıklanmasıyla birlikte düşünülen bakan isimleri de 6’lı masa tarafından açıklanacaktır.

İttifaklar her geçen gün tabana yayılıyor. Yaşadıklarımızdan ders çıkartarak, kusur aramadan, seviyemizi koruyarak kendimizi içten ve samimi ifade ederek Cumhuriyet Halk Partimize yakışır bir duruş ve tavır içinde çalışmalar yapmak için yola çıkmış bulunmaktayız.

Bu vesile ile iktidara yürüyen partimizin başarısı için tüm demokrat kitle örgütlerinin desteğine ihtiyaç duyacağımızı belirtmek isterim.
Tüm demokratik kitle örgütleri ile geçmişte olduğu gibi bundan sonra da dayanışma içinde olacağız

El birliği ile, omuz omuza başaracağımızdan eminiz.
Direne direne kazanacağız!!!

Genel Kurul Adresi:

ID Diamond

Oehleckerring 19a
22419 D Hamburg

Tarih. : 27 Kasım 2022 Pazar günü

Saat : 13:30

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir