Coşkun Coştur, CHP’de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi

Hamburg kamuoyunun yakından tanıdığı, yapmış olduğu etkinlikler ile Hamburg’un bir dönemine damga vuran Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Başkanlığını görevlerini yürütmüş efsane başkan Coşkun Coştur, Gazetem’e çok önemli açıklamalar yaptı. Coştur, Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği Özgür Özel’in kazandığı CHP Kurultay’ını yorumladı.

İşte Coşkun Coştur’un Açıklamaları

13 yıl CHP’nin Genel Başkanlığını yapan Kılıçdaroğlu’nun Kurultay’ı kaybetmesini süpriz olarak değerlendirmeyen Coştur “ CHP son Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun kaybetmesi benim açımdan süpriz değildi. Toplumun içinde bir birey olarak özellikle Kılıçdaroğlu’nun son yıllardaki birbiriyle çelişen politikaları, parti içindeki birçok önemli ismi tasviye etmesi gibi olaylar aslında kendi sonunu hazırladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması, seçileceğine dahil oluşturulan algılar ve seçimi kaybedip istifa etmemesi sonun başlangıcı oldu. Parti içinde benimde yer aldığım yaklaşık 6-7 yıldır Kılıçdaroğlu ile seçim kazanılmayacağını savunan bir oluşum ona karşı muhalefet ediyordu. Kılıçdaroğlu bu durumdan elbette haberdardı. İlhan Cihaner, Hüsnü Bozkurt, Haluk Pekşen gibi bir çok önemli isim partiden uzaklaştırıldı. “ diyee konuştu.

CHP FABRİKA AYARLARINA DÖNMELİ

Kılıçdaroğlu’nun Kurultay’ı kaybetmesinden sonra kendi sol, sosyalist diyen insanların olaya mezhepçi temelde yaklaşmalarını kınalığını söyleyen Coştur şöyle konuştu: “  Kılıçdaroğlu’nun son döneminde örgütü hiç sayarak merkezi atamalarla partiyi yönettiğine şahit olduk.  Özgür Özel’in partiyi yeniden değiştirebilmesi zaman alacak bir durum olarak bakıyorum. Çünkü birlikte hareket ettiği kişilerin bir çoğu Kılıçdaroğlu’nun eski ekibinde yer alan insanlar. Sevindirici olan bu arkadaşlarının birçoğunun Parti Meclisinde aday olmamaları ve görev almamaları değerlendirebiliriz. Umut ederiz ki CHP’deki yenilenme kişiler düzeyinde değil, partinin tekrar fabrika ayarlarına dönmesiyle gerçekleşir. Sol siyasete, laikliğe, hukuk devletine sahip çıkarak bu olabilir. Artık partiliyim diyen CHP’liler her şeyi bir kenara bırakıp örgütü ayağa kaldırmayı hedeflemelidir. Yapılacak yerel seçimlere doğru adaylar girilirse ülkenin geçtiği bu sosyo-ekonomik krizden çıkarabilecek umut ile yeniden iktidara talip olur. “

Coşkun Coştur, CHP’de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi” için bir yorum

  1. Kılıçdaroğlu bu sefer de Sarıgül’ün dümen suyuna girmiş herhalde. Bu Sarıgül ve oğlunun chp’ye geçmişte verdikleri zarar yetmemiş, şimdi de KK’yı büro müro diyerek kafaya alıp, körü körüne bunun peşinden gidecekleri de toplayarak chp’yi bölecekler. Ahan da şuraya yazıyorum !!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir