“Cumhuriyeti Demokrasiyle Taçlandıracağız!”

CHP Hamburg ve Schleswig- Holstein Birliği’nin düzenlediği  “İktidar Döneminde Sosyal Demokrat Mücadele” konulu toplantıda konuşan CHP’li Milletvekilleri Yunus Emre ile Deniz Yavuzyılmaz, kamuoyu yoklamalarına göre de iktidarın oy kaybı yaşadığına dikkat çekerek, “Az kaldı!” sloganı doğrultusunda Millet İttifakı’nın seçimi kazanacağını belirttiler.

Haber: Mehmet ATAK / Fotoğraflar: Kadir TAÇGIN

CHP Hamburg ve Schleswig- Holstein Birliği’nin düzenlediği  “İktidar Sürecinde Sosyal Demokrat Mücadele” konulu herkese açık salon  toplantsınıda,  son dönemdeki açıklamalarıyla  beğeni toplayan  CHP’nin Milletvekilleri Yunus Emre ile Deniz Yavuzyılmaz  konuşmacı olarak hazır bulundu. CHP Birliği Başkanı Erol Buldak‘ın yönettiği toplantı, 2 yıl önce olduğu gibi yine Stiftungsaal adlı salonunda gerçekleştirildi. Emre ile Yavuzyılmaz‘ın  konuşmalarında öne çıkan ortak görüş, kamuoyu yoklamalarına göre de iktidarın oy kaybı yaşadığı ve  CHP‘nin “Az kaldı!” sloganı doğrultusunda Millet İttifakı‘nın seçimi kazanacağı noktasında idi.

Deniz YAVUZYILMAZ
Yunus EMRE

SALONDA GÖZE ÇARPAN İSİMLER

Pazar günü olması, toplantının nisbeten geç saatte başlaması  ve Korona şartları nedeniyle sınırlı bir katılımın sağlandığı salonda CHP Birliği Yönetimi olarak  Başkan Erol Buldak ile Yönetim Kurulu Üyeleri Hulisi Işıtan, Adil Dişli, Zeki Ciğer, Azmi Alan, Eyüp Dolaş, Hülya Keser hazır bulundu. 

Çeşitli dernek yöneticileri ile  iş çevreleri, medya, spor ve sanat camiası ve siyaset meraklısı insanlar   Ali Şimşek, Sait Aslan,  Durmuş Erkişi, Orhan Özgül, Fuat Töremiş, Şuayip Karakuş, Zeki Akagündüz, Hamdi Yurtseven, Kemal Yılmaztürk, Zeynep Arslan ve eşi Urdal Arslan, Himmet Keklikçi, Lütfü Kortağ, Musa Özer, Selçuk Han, Yaşar Gümüştekin,  Şeref Arslan, Zeynel Taşyapan, Abdullah Varol, Ali Kara, Fikret Tustaş, Murat Comart, Hasan Renkliçay, Zafer Özpolat, Namık Kemal Alıcı, Kadir Taçgın göze çarpan isimlerdi. 

CHP BİRLİĞİ BAŞKANI EROL BULDAK’IN AÇIŞ KONUŞMASI

Sayın Milletvekillerimiz ,
Değerli basın emekçileri ve sivil toplum temsilcilerimiz,
Kıymetli CHP gönüllülerimiz ve sevgili misafirler hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Hepimiz uzun bir süredir köşemize çekilmiş vaziyette, tüm insanlığı çaresiz bırakan pandemi sürecini yaşadık. yaşıyoruz.
Kimimiz bireysel olarak bu süreçte zor günler yaşadı kimimiz ise yakınlarını ve dostlarını kaybettiği acılara şahit oldu.
Bu süreç içerisinde gördüklerimiz ve yaşadıklarımız insanlık tarihindeki yerini alırken biz de bu olaganüstü durumun tanıkları olarak başından beri kendimizi ve sevdiklermizi korumaya çalıştık, çabaladık.
Tüm bu olumsuzluklara ve acılara rağmen devam eden hayat bizlere bir kez daha gösterdi ki;

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Ülkemiz, hepimizin malumu olduğu üzere küresel pandemi sürecinin yanı sıra AKP ve beraberinde getirdiği sorunlarıyla da uzun zamandır mucadele etmekte.
Asgari ücret trajedisi, Önü alınamayan Döviz kurları, Bogaziçi dramı, Bizlere umut aşılayan Bogaziçi öğrencileri, Anadolu’nun her karış toprağına göz dikmiş yağma kültürü, Orman yangınları ile doğa katliamı, Kadın ve çocukların ölüm çığlıkları, Olmayan diplomalar, Hükümsüz adalet kurumları, Ortadan kaybolan 128 Milyar dolarlar ve daha nicesi..

Bu durumdan kaygı bile duymayan bir avuş omurgasız aydın, Enseyi karartmamak konusunda pişkinleşmiş teslimiyetçi çevreler,
Halkla ve ülkeyle bağı olmayan sol hayalciler, Dindar ve parçalanmış bir ülke olmaya doğru giden gidişatı “Ulusal devletten, demokratik devlet’e geçiş”olarak tanımlamakta olan kişiler..

AKP yönetimindeki Türkiye “Demokratik bir devlet”olmaktan ziyade günden güne “Federe bir İslâm Cumhuriyeti”olmak yolunda ilerlemektedir. Bu gidişatı tersine çevirmek ve Türkiye Cumhuriyeti’ni tıpkı kuruluş vizyonunda olduğu gibi muasır medeniyetler seviyesine getirebilmek için kendisini “solda””sağda”ve hatta ‘ortada tanımlayan gerçek yurtseverlerin, sivil toplum örgütlerinin ve siyaset kurumlarının el ele vermesi gerekiyor.

Bir an önce, ama gerçekten de bir an önce emperyalizmin yaratıp yönlendirdiği “kökten dinci”siyasete karşı en etkili ve en samimi şekilde Cumhuriyet Halk Partisi öncülüğünde ortaya çıkacak olan bu birlikteliği gösteremez isek, bencil ve kısır çekişmelerle kendi çevremize hapsolmaya devam ettiğimiz sürece vardığımız yer vatan’a ihanet bıle olmayacak. Korkarım ki böyle devam ederse, elimizde bir vatan bile kalmayacak.
Bu hakikatı söyleyenlerin susturulmaya çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz. Bizler asla susmayacağız. İktidar olma yolunda zor bir göreve talip olduğumuzun bilinci ile, ülkemizin talan edilmesinden, Bu baskı rejiminden, Adaletsizlikten bunalmış halkımız partimize ülke genelinde bir değişim çağrısı yapmaktadır. Ezilen, sömürülen, yok sayılan, asimilasyona uğratılan, katledilen ve zindanlara atılarak hakları ellerinden alınmış tüm kurum ve kişilerin birlik beraberlik içinde olmaları ve ortak mücadele etmeleri kaçınılmazdır.
Ülkemizin yeni bir heyecana, çoşkuya ideallere ve bütün bunları ortaya çıkaracak ve yaşatacak yeni bir iktidara ihtiyacı vardır.
Bunu başarabilecek tek güç, halkın partisi, Cumhuriyet’in partisi yâni Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN kurduğu Cumhuriyet Halk Partisidir.

TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ ADAMI ATATÜRK’TÜR

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  Atatürk ve Kemal Kılıçdaroğlu  posterleri altında Başkan Erol Buldak‘ın konuşmasını takiben ilk sözü alan CHP’nin en aktif isimlernden bir olan  İstanbul Milletvekili Yunus Emre, özellikle 2019’daki Yerel Seçimler’den günümüze kadarki sürecin muhabesini yaparak başladığı sürükleyici konuşmasında özetle şunları söyledi:

* Cumhuriyetin 100. yılı yaklaşıyor ama, başlangıçtaki hedeflerin uzağındayız. Biz Cumhuriyet’i Demokrasiyle taçlandıracağız.

* Dünya ülkelerinin çoğunun gözünde Türkiye, bugün demokratik değil,  otoriter bir ülke hüviyetinde.

* 2019 yılında yapılan Yerel Seçim’in sonuçları, Türkiye’de demokratikleşme yolunda önemli bir adımdır.

* Anket sonuçları, AKP’nin oy olarak en kötü dönemini yaşadığını gösteriyor ve bu durumda artık bir seçimi kazanması da mümkün değil. 

* Pandemi döneminde vatandaşlarına en az yardım yapan ülkeler arasında Türkiye sondan 3. durumda. 

* Demirtaş ve Kavala kararlarında yargı ihlalleri şüphesi var.

* AB üyeliği, Türkiye için artık bir hedef olmaktan çıktı gibi.

* CHP’nin 13 maddelik Bildirgesi, ülkemizin buhrandan çıkış ve demokrasiye geçiç yollarnı ortaya koyuyor. 

* Türkiye’nin güçlü olma yolundaki adamı Erdoğan değil, en güçlü adam Anıtkabir’de yatan Mustafa Kemal Atatürk’tür. 

* Yurdışı Oyları çok önemlidir. Bu sayede Maraş’ta 1 milletvekilliği kazandık ama Mersin’de ise bir  milletvekli kaybımız oldu. Lütfen seçimlerde sandığa gidelim, oyumuzu kullanalım ve çevremizi de teşvik edelim. Peşpeşe seçimler arefesindeyiz. 

* Günther Wallar’ın ktanında “En Alttakiler” olarak tanımladığı Türk insanı, bugün her branşta önemli görevlere gelmiş durumda.

TÜRKİYE’DE 115 000 MAKAM ARACI VAR

CHP’nin KİT (Kamu İktisadi Teşekküleri) Komisyonu Üyesi olup, yolsuzluklar konusundaki soru önergeleriyle öne çıkan Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da konuşmasında çarpıcı rakamsal açıklamalarda bulundu.  Konuşmasının bir yerinde “Eski Maliye Bakanı Berat Albayrak ortalarda yok ama ruhu dolaşıyor” diyen Deniz Yavuzyılmaz, özetle şöyle konuştu:

* Özellikle Fetö sonrasında AKP büyük ölçüde kadro sıkıntısı yaşıyor. 

* AKP içersinde 2 elinde 10 marifet olan  Alparslan Bayraktar gibi kişiler mevcut. Sayısz kurumda görevleri yaptığı ortaya çıktı.

* Vatandaşın huzursuzluğuna neden olan “Huzur hakkı” adı altında yüksek maaş alanlar da var. 

* Yarış Atları’nın soy kütüğünü inceleyip 14 bin TL maaş alan Komisyon Üyeleri de mevcut.

* Köprü vs. yapım işlerinde hırsızlık var, soygun var. 

* Kütahya’daki Zafer Havalimanı için müteahhit firmaya taahhüt edilen yolcu sayısı tutmayınca, 2044 yılına kadar zararı Devlet karşılayacak.

* Türkiye’de 100 ile 110 bin kadar Bürokrat var. 110 bin de makam aracı var. 

SORULAR – CEVAPLAR

Proğramın soru-cevap kısmına geçilmeden önce, verilen 20 dakikalık arada, Stiftungsaal’ın hazırladığı yiyecek ve içeceklerin tadına bakılarak ayaküstü sohbetler yaşanırken, misafir milletvekilleriyle de bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

“CHP’nin iktidara gelmesi için neler yapılmalıdır ? Sorgun’daki tren yolu ne zaman faaliyete geçecek ? Erken seçim olacak mı ? Hortumların ucu nereye bağlı ? ” şeklindeki sorulara karşı milletvekillerinin cevapları da özetle şöyleydi: 

* CHP’nin Millet İttifakı’yla birlikte iktidara gelebilmesi için geniş bir demokratik birlikteliğe ihtiyaç var.  13 maddelik Bildirgemizde bunlar madde madde belirtiliyor.

* İktidara geldiğimizde Meclis yapısı, Hükümet sistemi, Dış politika, Siyasi ahlak, Toplumsal barış, Sağlık, Eğitim,  Yerel Yönetimler gibi temel konularda gereken düzenlemelerin yapılmasını düşünüyoruz. 

* Muhtemel bir Erken Seçim’le birlikte peşpeşe seri seçimler karşımıza çıkabilir. 

*  AKP gittiğinde, ucu nereye dayanırsa dayansın, hortumlama da sona erecektir. Menfaat grupları da bitecektir. 

* Sorgun trenyolu konusunu araştırıp, durumu  sizlere bildireceğim. 

* CHP olarak biz marka üretiyoruz. Tıpkı Ekrem İmamoğlu ve diğerlerinde olduğu gibi!

    ***

CHP BİRLİĞİ ONURSAL ÜYE KİMLİK KARTI TAKILDI

Toplantının sonunda, Dede Ali Kara ile  yönetimden Hülya Keser tarafından Milletvekilleri Emre ile Yavuzyılmaz’a,  CHP Hamburg ve Schleswig- Holstein Birliği Onursal Üye Kimlik Kartı takıldı.  Milletvekilleri bugün Hamburg’dan Türkiye’ye döndü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir