DEMOKRAT ÇORUMLULAR ETKİNLİĞİ MUHTEŞEM  GÜZELLİKTE GEÇTİ

Hamburg’un Wilhelmsburg semtinde bulunan Class düğün salonunda, Demokrat Çorumlular Platformu tarafından, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen kültürel  etkinlikle, Anneler de unutulmadı ve  sahneye tek tek davet edilerek, kendilerine çiçek buketi sunularak onure edildiler.

Haber: Ali Akdemir/  Fotoğraflar: Sedat Eröksüz/ Ali Akdemir

Serap Çelimli-Babacan ve Erkan Erçin’in başarılı sunumları, Grup Seyran’ın mükemmel müzikal katkı organizesinde ve Çorum’lu sanatçı Ali Rıza’nın doyumsuz dinletisi ile taçlanan geceye ilginin yoğunlugu dikkat çekti. Özellikle genç kuşağın etkinlikte aktif katılımları,  onların geçmis köklerine duydukları özleme vurgu yapıyordu. D. Çorumlular Platformu’nun etkinliği özlemi çekilen görüntülere sahne oldu.

KATILIM YÜKSEK, ÇOŞKU DORUKTAYDI!

Demokrat Çorumlular  Platformu   tarafından geleneksel olarak, 15. yıldır düzenlenen ve bu yıl gelirinin Çorum Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezine bağışlanacağı “Birlik ve Beraberlik” adı altındaki   kültürel etkinlikte  katılım yüksek, çoşku dorukta idi

SPD Hamburg Eyalet Meclisi Milletvekilleri Barış Öneş,  Ali Şimşek, TGH başkanı Murat Kaplan, TGB başkan yardımcısı Önder Zeybek, Lübeck Alevi Toplumu Başkanı İbrahim Demirelöz, eski başkan Zülfikar Akbal, HAAK-Bir başkanı Seval Ünlü, eski Haak-Bir başkanı Ali Ay, Alevitische Gemeinde Hamburg-Mitte e.V başkanı Hülya Semiz Çağrı, Hamburg Alevi Kültür Merkezi yönetim kurulu üyesi Şeref Arslan, Kaşanlı Köyü Kültür ve Dayanışma dernek başkanı Adil Dişli, Hamburg Fenerbahçe derneği başkanı Mustafa Çömlek ve ikinci başkan Himmet Keklikçi, CHP Hamburg Birliği  başkan yardımcıları Zeynep Arslan ve Erdoğan Bayram ile  yönetim kurulu üyesi Eylem Doğan, radyocu-müzisyen Serkan Alkan, Merhaba Hamburg radyosundan Kazım Korkmaz, Cem Evi dedesi Ali Kara, Demokrat Çorumlular Platformu eski başkanları Fuat Töremis ve  Durmuş Erkişi, Dr. Ali Erdoğan, Hamburg Galatasaray derneğinden Asım Kılıç, gazeteciler  Zafer Özpolat ve Ali Akdemir,  Haak- Bir emektarlarından Şevket Maden, Nurettin Tufan ve  iş insanı Namık Yener olmak üzere yaklaşık 650 kişi katıldı.

2008’DEN BUGÜNLERE UZANAN ZORLU YOL SÜRECİ
2008 yılında Orhan Özgür, Fuat Töremiş ve Haydar Yenmez’in girişimi ve koordinesiyle çalışmalara başlayan Demokrat Çorumlular Platformu, 15 yıla yakın bir zaman sürecinde Çorum yerel kültürünü tanıtmak ve yaşatmak, engellilere yardımda bulunmak, çağdaş kurumlara proje bazında maddi, manevi katkı sunmak, kanserle savaşan insanlara yardımcı olmak, yapılacak her türlü ağaçlandırma projelerine katkı sunmak, Türkiye ve Avrupa’da eğitim alanında insana yatırım yapmak gibi sayısız projelere imza atarak önemli işleri bugüne kadar gerçekleştirmişlerdir. Kültürel çalışmalarla adlarından kamuoyunda sıkça olumlu söz ettiren dernek,  çalışmalarını 12 nisan 2015 yılında resmi statüye kavuşturmuştu..  Derneğin bu yıl düzenlenen etkinliginde ise karlı soğuk hava koşullarına rağmen katılımın bir hayli yüksek olması,  dernek yöneticilerini emeklerinin karşılığını bulmaları anlamında bir hayli memnunluk yarattı.

ETKİNLİK RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Geleneksel olarak gerçekleşen etkinlik bir hayli renkli görüntülere sahne oldu. Çorum‘dan  özel olarak getirilen yöresel folklor kıyafetlerini giyen 3 kadın 4 kişinin  memleketten getirilen meşhur Çorum leblebisini davetlilere servis etmeleri hoş bir görüntüye vesile oldu. Etkinlikte zengin tombalaya katkı veren sponsorlara teşekkür plaketi takdim edildi.  Etkinliğe katılan  7‘den 70’e herkes birlikte yan yana birlik, beraberlik ve kuşak dayanışması mesajları veren görüntü sundular. Yöresel Grup Seyran kardeşlerin çaldığı Çorum halaylarına çok sayıda kişinin iştirak edip uzun halay halkaları oluşturması renkli kareler olarak hafızalara kazındı. Hep birlikte çekilen tarihi hatıra fotoğraflarıda günün hoş anıları olarak  görüntülerine yansıdı.

SERAP ÇELİMLİ BABACAN ve ERKAN ERÇİN’DEN DUYGULU MESAJLAR

Açılış Konuşmasını yapan sunuculardan Serap Çelimli Babacan, “Sevgi ve hoşgörünün tarihçi mirasçıları sevgili Çorumlular, sevgili hemşerilerimiz, değerli dostlarımız, Çok kıymetli sivil toplum örgüt başkan ve yöneticileri ve Hamburg Eyaleti Politikacılarımız, Kıymetli Basın Emekçilerimiz, Demokrat Çorumlular Platformu Hamburg Derneğimizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Birlik ve Dayanışma Etkinliğimize yürekten sevgilerle hoş geldiniz.    sözleriyle salondakileri selamladı ve devamında ise şu ifadelerde bulundu: 

Sevgili Dostlar, Bugün hep birlikte gönlümüzün ve dünyanın merkezi Çorum’un kültürel ve sosyal güzelliklerini yaşayacağız. Toplumsal ve Kültürel Dayanışma ve Birlikteliğimize halaylar kurup, birlikte türküler söyleyeceğiz. Sıkıntılarımızı, üzüntülerimizi, koşturup akan hayatı bir süreliğine erteleyeceğiz. Hemşerilerimiz ve dostlarımızla birlikte gülüp kardeşçe bu birlik ve beraberlik akşamında bol bol eğleneceğiz. Bu akşamı sunan bizler Serap Çelimli ve ben Erkan Erçin olarak Hoş vakit geçireceğiniz umudunu taşıyoruz.

Çok değerli Çorumlu hemşerilerimiz ve siz sevgili dostlarımıza bir başka teşekkürü, etkinliğimize 1 hafta kala etkinlik bilet satışlarını durdurmamıza neden olan yoğun ilgi ve büyütülen örnek dayanışma duyguları için de etmek istiyoruz.
Bizlere her zaman olduğu gibi yeniden dayanışma duyarlılığı ile önünüzdeki dönem çok daha güzel işler başaracağıma dair moral verdiniz. İyi ki varsınız Tekrar tekrar hoş geldiniz…

Son olarak, derneğimiz Demokrat Çorumlular Platformu kurulduğu günden bugüne değin; Laiklik, emek, bağımsızlık düzleminde ülkemize duyduğumuz sorumlulukla, Barışın demokrasinin, adaletin ve kardeşliğin ülkesini kurmak için Gericiliğe Karşı Kavgası olanların yanındadır…
Halkın yoksulluk mücadelesinde halkını savunan Yılmaz Güneylerden yanadır
Emperyalist kuşatmaya karşı yurtsever devrimci Denizlerden, Mahirlerden yanadır
Haksızlığa ve zorbalığa karşı özgür ve sömürüsüz bir dünyadan Gezi Direnişinden yanadır.
Toplumsal kutuplaşma ve nefret söylemine karşı farklılıkların zenginliğinden, barıştan yanadır.

Deneyimli sunucu Erkan Erçin ise, akıcı üslubuyla etkinliğe katılanlara hitaben şöyle dedi:

“Sevgili Dostlar, Bugün hep birlikte gönlümüzün ve dünyanın merkezi Çorum’un kültürel ve sosyal güzelliklerini yaşayacağız. Toplumsal ve Kültürel Dayanışma ve Birlikteliğimize halaylar kurup, birlikte türküler söyleyeceğiz. Sıkıntılarımızı, üzüntülerimizi, koşturup akan hayatı bir süreliğine erteleyeceğiz. Hemşerilerimiz ve dostlarımızla birlikte gülüp kardeşçe bu birlik ve beraberlik akşamında bol bol eğleneceğiz. Bu akşamı sunan bizler Serap Çelimli ve ben Erkan Erçin olarak Hoş vakit geçireceğiniz umudunu taşıyoruz.

Kurulduğu günden bugüne , yapılan her dayanışma etkinliği neticesinde elde edilen her türlü geliri eğitime, doğaya, engellilere, sağlık ve toplumsal ihtiyaçlara bağışlayan Demokrat Çorumlular Platformu Hamburg derneğimiz, yine geleneğini bozmadan, bu akşamki etkinlikten elde edeceği tüm gelirini, toplumsal ve kültürel açıdan insanlarımızın yararına bir çatı kuran, içinde öğrenci yurdu, yaşlılar bakımevi ve çocuklara kreş gibi unsurlar bulunan ve İnşaatı devam eden Çorum Hacı Bektaş’ı Veli Kültür Merkezine bağışlayacaktır. Bu amaca maddi ve manevi katkı veren, hizmet eden, destek sunan, bilet alıp gelen veya gelemeyen herkese içtenlikle teşekkür ederiz.


Öte yandan, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bir dönemin içinden geçerken, Demokrat Çorumlular Platformu olarak, demokrasi, barış ve özgürlükler ekseninde tüm eksikliklerine rağmen 100. Yılında demokratik laik cumhuriyetten asla vazgeçmeyecektir.
Kurulduğu günden bugüne yapmış olduğumuz, onlarca toplumsal, kültürel ve sosyal içerik taşıyan etkinlerle beraber, içinde bulunduğumuz süreç içinde kurum olarak siyasi tavrımızı ve SIYASI ilhamımızı da çağın gerisinde kalmış bir imparatorluğun kalıntılarından modern bir cumhuriyeti kurma cesaretini gösteren Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımızı yüksek bir sesle özellikle belirtmek istiyoruz.”

Konuşmasının bitiminde Erçin, 
Demokrat Çorumlular Platformu-Hamburg derneğimiz başkanı sevgili Birol Topalak ile Yönetim Denetim ve Disiplin Kurulunun sahneye davet etti ve Etkinlikte özellikle çok emek veren isimlere teşekkür etti.

Serap Çelimli Babacan, “Özellikle çocuklarımızın da güzel vakit geçirmeleri için Palyaço, balon şişirme ve çeşitli oyunların olacağı bir köşemiz de mevcut olacaktır. Öte yandan, Tombala çekilişimizde birbirinden güzel hediyelerimiz var“derken,  Erkan Erçin de  çekilişte kazanılan hediyeleri açıkladı: 
Samsung A54 G Cep Telefonu ve Fitbit (freenet Pinneberg S.Sancur)
Hamburg – İstanbul Uçak Bileti (Ucak Biletinde Belirli Bir tarih Araligi Bulunmaktadir ) Namik Yener Myra Reisen
Araba Bakim Servis Paketi (Car-Tax firmasi Sait Aslan)
Özel Bir Hediye Sepeti
İki Kişilik Kuaför Paketi (Fines Cut-Vierländerdam)
İki Kişilik Menülü Sinema Bileti
  

Proğram akışında  ise sahneye davet edilen isimler vardı:
Sultan Maden-Celik
Haydar Erkisi
Mustafa Gültekin
Muharrem Topalak
Mustafa Akdemir
Ibrahim Demirelöz
Ali Demirer
Savas Sancur
Servan Sancur
Erkan Ercin
Devrim Comart
Durmus Erkisi
Sait Aslan
Semih Kaymaz
Namik Yener

BAŞKAN BİROL TOPALAK’TAN  „DAYANIŞMA ÇAĞRISI“
Dayanışma etkinliğinde çoşkulu ses tonuyla bir konuşma yapan Başkan Birol Topalak, derneğin geçmişten günümüze kadar olan çalışmalarına gösterilmiş olan duyarlılık refleksini güçlendirerek, katkı  sunan, yüreği insanın güzelliğinden, dayanışmadan, kardeşlikten, birlik ve beraberlikten yana çarpan yüreklere teşekkür ederek, “bundan sonra da çalışmalarımızı aynı enerji, çoşku ve heyecanla devam ettireceğiz” ifadesini kullandı.  

Birol Topalak konuşmasında şunları söyledi: 

„ Sevgili Hemşehrilerim, Değerli Dostlar,

Sayın Basın mensupları, Sayın milletvekilleri, Sivil toplum kuruluş başkanları ve üyeleri.
Sizleri Hacı Bektaşi Veli`nin sevgi ve hoşgörüye dayalı aydınlık ışığında selamlıyorum.
Hepiniz hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz.

Cumhuriyetimizin 100 üncü yaşını yürekten kutluyor, bize bunu emanet edenlerin başta M.Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah ardaşlarının ruhları şad olsun der, minnet borcumuzun olduğu, bu emanete ömrümüzün sonuna kadar sahip çıkacağımız ve dahada ileri götürmek için elinden gelen uğraşıyı yapmak, her vatan severin borcudur.
İnsanlık için aydın ve devrimci ruhlara yürekten selam olsun
Bizleri böyle önemli bir etkinlikte yalnız bırakmadığınız ve bu yoğunlukta burda olmanız bizlerin ne kadar önemli işlere imza attığımızın kanıtıdır.

Bu anlamda sorumluluğumuzun ne kadar önemli olduğunuda göstermiştir.
Her zaman dile getirdiğimiz gibi” Birlikten hep güç doğar ve her zamanda doğacaktır” yeterki biz birlik olalım, aşamayacağımız engel asla yoktur.
Her türlü baskılara, şiddete ,asimilasyona ancak birlikte durarak karşı gelebiliriz. Bu anlamda Sivil Toplum Dernekleri’nin görevi çok önemlidir, dolaysıyla derneklerimize destek vermek gerekir. Etkinliklerde gücümüzü ve birliğimizi göstermeliyiz.

15 Yılı aşkın bir süredir, her yıl yapılan, sosyal sorumluluk projelerine imza atan
“Demokrat Çorumlular Platformu Hamburg” Etkinlik gelirlerini her sene olduğu gibi sosyal projelere yardımlarını yapan bir dernek olarak bu kez de gelirimizi Çorum Hacı bektaşi veli kültür merkezinde yapılan aşevi, tiyatro salonu, öğrenci yurdu, yaşlılar için bakım evi ve bunlara benzer projenin olacağı binanın inşaatına bağış yapacaktır.

Bu sene hem kendim için hem de toplum olarak hiç de iyi bir sene olmadı, deprem, Seçim sonuçları, yanı başımızda olan şavaş, Ortadoğu’daki vahşet ve yitirdiğimiz canlarımız, hiç iyi bir sene olmadı gerçekten, tüm bu olanlara rağmen tüzüğümüzde bulunan “ne ırk, ne cinsiyet, ne renk ayırımı yapmayacağımız ve faşizme karşı dik duruşumuzdan, Demokrat olmamız şartı olan” aynı zamanda insanlık görevi olan mücadelemizden asla taviz vermedik, vermeyeceğiz de.
Aramızdan ayrılıp hakka yürüyen tüm hemşehrilerimi ve canlarımızı saygı ve sevgiyle anıyorum. Devirleri daim olsun, yıldızlar üzerlerinden eksilmesin, aydınlıklar içinde yatsınlar, hak yar ve yardımcıları olsun. Ruhları şad olsun.

Her şartlarda hayat mücadele gerektiriyor ve bir şekilde de devam ediyor. Tıpkı şimdi de olduğu gibi.
Bu etkinliğimizi aslında Mart 2023’te yapmayı düşünmüştük ve tüm hazırlıklar bitmişti ama tüm insanları yasa boğan, asrın felaketi kabül edilen, fakat müteahhitlerin hatalarından oluşan, rant için kontrol mekanizmasının boşluklar ve yozlaşmasından, insanım diyebilen herkesi derinden üzen, binlerce kişiye mezar olan depremden dolayı bugüne erteledik. Kaybettiğimiz tüm Canlar için tekrardan ruhları şad olsun der, yaralılara acil şifalar dilerken, geride kalanlara da sabır diliyorum.

Bu akşamın bu hale gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder hepinize tekrardan hoş geldiniz der, bu geceye yakışır şekilde güzel muhabbetler ve bol bol eğlenceler dilerken, şimdiden yeni yılınızı kutluyor, yeni yılın herkese sağlık, başarı ve huzur getirmesini, şiddetin, şavaşların ve açlığın olmadığı 2024 diler, saygı ve sevgilerimi sunarım.”

Demokrat Çorumlular Platformu Hamburg adına
Başkan
Birol Topalak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir