Demokrat Çorumlular Muhabbet Akşamında Buluştu

Ellerau  bölgesi Rathaus salonunda düzenlenen programda Erkan Erçin başkanlığındaki  Yönetim Kurulu ile 40 yeni Üye davetlilere tanıtıldı. Başkan Erçin, “Teutonia 10 ” spor kulübünün Demokrat Çorumlular Platformu bünyesine katıldığını açıkladı.

Kökü Milattan Önceki yıllara dayanan 6 bin yıllık bir tarihe sahip  olup, Amasya, Yozgat, Çankırı, Sinop, Samsun, Kastamonu ve Kırıkkale illeri arasında kalan 600 bin nüfuslu Çorumdan kalkıp Almanya’nın Hamburg eyaletine yerleştikten sonra “Demokrat Çorumlular Platformu” adıyla dernekleşen Çorumlular, Baharın müjdecisi Nevruz gününde Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Elllerau’nun Rathaus salonunda  Erkan Erçin başkanlığındaki yönetim tarafından  düzenlenen  ilk “Muhhabbet Akşamı”nda bir araya gelerek hem hasret giderdiler, hem de neşeli  müzikler eşliğinde doyumsuz saatler yaşadılar.

160 davetlinin iştirak ettiği Muhabbet  Akşamı’nda kültürel ve toplumsal barış ile dostluk ve kardeşlik  üzerine  olumlu mesajlar verilirken,  ev hanımlarınca hazırlanan 20 çeşit yemek ve tatlı ikramı da beğeniyle karşılandı.

SUNUCU  SERAP ÇELİMLİ   BABACAN’DAN SELAMLAMA KONUŞMASI

Demokrat Çorumlular Platformu etkinliklerinin kıdemli sunucusu Serap Çelimli Babacan, selamlama konuşmasında özetle şunları söyledi: 

Sevgi ve hoşgörünün tarihçi mirasçıları sevgili Çorumlular, Demokrat Çorumlular Platformunun değerli üyeleri ve üyelerimizin sevgili Aileleri, Bizimle bu birlik akşamımızı paylaşmaya gelen Kıymetli Basın Emekçilerimiz, 

Demokrat Çorumlular Platformu Hamburg Derneğimizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Biz Bize Muhabbet Akşamımıza yürekten sevgilerle hoş geldiniz…

Sevgili Dostlar, Bugün hep birlikte Toplumsal ve Kültürel Dayanışma ve Birlikteliğimize halaylar kurup, birlikte türküler söyleyeceğiz. Sıkıntılarımızı, üzüntülerimizi, koşturup akan hayatı bir süreliğine erteleyeceğiz. Hemşerilerimiz ve dostlarımızla birlikte gülüp kardeşçe bu birlik ve beraberlik akşamında biz bize muhabbet edip bol bol hasret gidereceğiz.

Demokrat Çorumlular Platformu kurulduğu günden bugüne değin; toplumsal barıs, Laiklik, emek ve  sosyal adalet düzlemi üzerinde hassasiyetle durmuş bir oluşumdur. Ülkemize ve yaşadığımız şehrimize duyduğumuz sorumlulukla, Barışın demokrasinin, adaletin ve kardeşlik ilkeleri içinde Gericiliğe karşı kavgası olanların yanında bir  dernektir.

Sevgili dostlar, sizler de  biliyorsunuz yeni bir başkanımız ve genç bir ekiple oluşmuş yeni bir yönetim kurulumuz var. Bu aksam yeni dönemin ilk etkinliği ile bizleri bir araya getiren yönetim kuruluna teşekkür ederiz. “

BAŞKAN ERKAN ERÇİN 40 YENİ ÜYEYİ TANITTI

Önceki ay yapılan Genel Kurul’da Demokrat Çorumlular Platformu başkanlığına seçilen Erkan Erçin ise, dernek hakkında bazı  açıklamalarda bulunduktan sonra, alkışlar arasında Yönetim Kurulu Üyeleri ile bu gecede emeği geçen Kadınlar ve yeni 40 Üyeyi  isim isim takdim etti.

İşte Başkan Erkan Erçin’in konuşması: 

“Sevgili Dostlar, Kıymetli Üyelerimiz, Sayın Hamburg Basınımızın değerli üyeleri!…
Genç bir Ekiple derneği bir adim ileriye taşıma umuduyla sizlerin de olağanüstü desteği ile devir aldığımız derneğimizin ilk buluşmasını sadece üyelerimize dönük olması bizim ilk istediğimiz olmuştu. Akıp giden hayatın tüm stres ve olumsuz yanlarını kapının dışında bırakıp buraya emek verip gelen her bir üyemize, dostumuza sevgilerle candan bir hoş geldiniz demek istiyorum ben de. 
Hoş geldiniz…

İlk etkinliğimizde  “Biz Bize Buluşmak” ve yeni üyelerimiz ile ailelerimizle kaynaşmak istedik. Sadece Üyelerimize ve Üye Ailelerine dönük bu akşamımızın, ücretsiz , içten ve  samimi bir buluşma olmasına özen gösterdik. Yemekler mezeler bizden, muhabbet de sizden olsun dedik…
Müzik de olacak muhabbet de olacak. İçimizde sanatçı dostlarımız da var onların nefes ve türküleriyle de duygu dolu anlarımız olacak. 
Misafir kabul edemedik ama yıllardır haberlerimizi yapan, bizi uzun yıllardır kamuoyu ile buluşturan basın emekçilerimizi davet etmek istedik, onlara da  huzurlarınızda çok teşekkür etmek istiyorum. Hamburg Basınının değerli temsilcileri tekrar hoş geldiniz.
Masalarınıza 2024 yli içinde gerçekleştireceğimiz Etkinliklerimizin İsim ve tarihlerini de yazdık.


 
Hatta orada yazmayan: 
1-    Futbol Turnuvası – Irkçılığa Karşı GOL
2-    Tavla Turnuvası. Bileğine ve şansına güvenenler için.

Uzun uzun konuşup bu güzel buluşmayı ve aksamı hantallaştırmak istemiyorum ama yönetim kurulumuz adına söylemek istediklerim var.
O nedenle yeni Yeni Yönetim Kurulumuzu  yanıma çağırmak istiyorum: 

Başkan Yardımcısı: Haydar Erkişi

Sayman: Bülent Şahin

Sekreter: Zeynep Erkişi

Yönetim Kurulu üyeleri:

Serdal Maden

Savaş Sancur

Arzu Yılmaz

Fadime Topalak

Ali Demirer
Bu akşamımızın tek sponsoru olan ve son anda Berlin’den buraya mazereti sebebiyle gelemeyen Beylerbeyi Rakı’nın Almanya Genel Sorumlusu Sevgili Şener Aktaş’a gıyaben teşekkürlerimizi bildiriyoruz..

Kadın Dayanışma : Yönetim Kurulumuzun en çok güvendiği unsur Kadınlarımız ve Kadınlarımızın kendi aralarındaki samimiyet dolu dayanışmasıdır. Onlar bu derneğin örnek prototipleridir ve dayanışmaları hepimize örnek teşkil eder. Açıkçası Çok şanslıyız. Gerçekten. Bu denli güçlü bir dayanışma derneğin yükünü çok hafifletmektedir.
Bizim yolumuzu ve dayanışmamızı güçlendirecek olan kaynak zaten onların varlığıdır. Bu anlamda bugün Açık Büfemize katkı veren, emek veren her bir kadın canımıza, annemize, kız kardeşimize çok çok teşekkür ederiz.
emek veren kadınları sahneye çağıralım.


2024 yılındayız ve zaman akıp gidiyor. Zamana ve güncel akışa uyum sağlamak hepimizin sorumluluklarından bir tanesidir. Özellikle sosyal bir sorumluluktur bu.  Derneğimizin bayrağını bir ileriye taşımak için geçmiş yıllardan aldığımız deneyim ve güç ile yeni dönemin ihtiyaçlarına cevap verecek bir alana yayma çabasındayız. 
Hayat bizi yaşlandırmaktadır ama dernekler yaşlanmaz 
Hayat bizi yormaktadır ama dernekler yorulamaz sadece zamana ve şartlara ayak uydurmak zorundadır. 
Gördük ve anladık ki isin asıl yanı işlevsel, yani Çorumlu olmak ne kadar önemliyse, başlığımızı korken de ismimizin başına  koyduğumuz DEMOKRAT ifadesi çok daha önemli ve elzem bir çerçeevedir. Bizler bu alanda şemsiyemizi büyütmek ve Demokrat Çorumlular Platformu prensip amaç ve ilkeleri altında demokrasiyi, evrensel ve sol değerleri benimsemiş, laik ve seküler insanlarımız ile  kavgamızı büyütmek istiyoruz…
Çünkü biliyoruz ki Amaç yoğurt elde etmekse, Mayamız demokrat olmaktır 
Mayasız süt, yoğurt olmaz  süt olarak kalmaya mahkumdur…

“TEUTONİA 10”  KULÜBÜ DEMOKRAT ÇORUMLULAR BÜNYESİNE KATILDI


Sevgili Dostlar, Yolculuğumuzun bu boyutunda demokrat olan ve demokrasi mücadelesini ve  cumhuriyet değerlerini temel alan tüm insanlar ile işbirliği yaparak İlkeli ve nitelikli büyüme yolunda ilk adımlarımızı attık.
Bu aşamada ilk işimiz “Teutonia 10” Spor kulübünde sportif mücadele veren Futbol Kulübümüzü tekrar Demokrat Çorumlular Platformu bünyemize almaktı. Futbolcularımızın da rızalığı ve hatta  oy birliği ile “Teutonia 10 Senioren” takımımız Demokrat Çorumlular Platformuna katılmıştır . Hepimiz adına bunu büyük bir sevinçle karşılıyoruz.

Yetti mi yetmedi. Futbol kulübümüzde top koşturan, emek veren her bir  arkadaşımız tek tek bir de derneğimize  üye oldular. İşte bu büyük bir alkış alır sevgili dostlar.
Artık ailemiz ve sorumluluklarımız da büyümüştür. Onlar ne kadar Çorumlularsa biz de o kadar Merzifonlu, Erzincanlı, İzmirli, Kayserili,Yozgatlı, Karslı, Malatyalı , Mersinli veya Diyarbakırlıyız…
 
Platformumuzun ilkeleri: 
Birlik ve beraberlik yolunda farklılıkları bir gerginlik kaynağı değil, zenginlik gören; darda, yolda kalana el uzatıp insanlarımızı eşit gören, her türlü ayrımcılığa, ırkçılığa, kaba milliyetçiliğe  karşı mücadele eden ilkelerdir.
Demokrat Çorumlular Platformu’nun ilkeleri Nuh’un gemisine benzer 
O gemiye binen kurtulur
Bunlara SIKI SIKI tutunup bunları asla  terk etmeyeceğiz

Şubat ayında yaptığımız  Genel kurul’dan bugüne kadar aramıza yeni katılan sevgili üyelerimiz var. Bunları size takdim etmek istiyoruz. Birçoğu ile tanışıyorsunuz zaten. Yeni üyelerimiz hiç şüphesiz ki yeni kimlik ve vizyonlarıyla elimize el verecek gücümüze güç katacaklar. Kendilerini sahneye davet ediyoruz.

Ali Şimşek (Katılamadı)    
Aşkın Peyman    
Belgin Kurtaslan    

Devran Eröksüz
Devrim Varol    
Engin Işık
Fuat Kurtaslan    
Göksel Torun
Hasan Saykan
Haydar Aslaner    
Hülya Baumgarten
Melisa Cağman    
Meltem Erkişi
Mürüvet Bulut    
Mustafa Torbator
Nükhet Aksoy    
Nuran Karasu
Nurcan Eker
Sebahattin Gökduman    
Selina Çağman    
Semra Özen    
Servan Sancur    
Seval Kubat    
Sevinç Çatak    
Sultan Maden
Ulaş Eker
Yüksel Arık
Yüksel Çelimli
Zafer Coşkun
Zeynep Gökçe

Tamer Dumanlı

Murat Arslan 

Emine Ay

Gülcan Maden

Demet Maden

Celal Tokgöz

Aytül Kılıç

Önemli : 25 Yas altı gençlerimizin üyelikleri için 1 senelik aidat bedelini yönetim kurulumuz üstlenmektedir.”

MÜZİK GRUPLARI SAHNEDE BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Geç saatlere kadar devam eden programın müzik bölümünde ise seçkin sanatçılar sahnedeydi: 

* GRUP STAR: İsmail ve Şenol
* Seval-Hüseyin Kubat
* Serkan Alkan
* İlknur Sancur – Hülya Baumgarten

Duydum ki unutmuşsun” şarkısı ile başlayan zengin  müzik proğramında  “Erik Dalı, Çekirge, Onbeşli ”  gibi parçalar ile pistte dans ve oyunlar sergilendi. ” Gül dalına konmuş Bülbül Yavrusu ve Dostum Dostum” adlı parçalar ile dillerden düşmeyen diğer unutulmaz şarkı ve türküleri seslendiren sanatçılar   büyük alkış topladı. 

Sonuç olarak, Yeni Yönetimin düzenlediği bu ilk etkinlik akşamında yemek ikramı, sohbet, neşe, müzik,, dostluk ortamında huzurlu saatler yaşandı.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir