Demokrat Çorumlular Platformu “YAZA MERHABA” pikniğinde moral tazeledi

Hamburg’daki en etkili yöresel kuruluşlardan biri olan Demokrat Çorumlular Platformu’nun  pandemi serbestisinde düzenlediği geleneksel “Yaz’a Merhaba” piknik şenliğinde çoktandır özlenen bir tablo yaşandı. 

Haber: Mehmet ATAK / Fotoğraflar:  Ali AKDEMİR 

Hamburg’un Allermöhe semtindeki Eichbaumsee alanında sunucu Erkan Erçin’in baştan sona gayet başarılı bir şekilde yönettiği piknik proğramına geçmeden önce, Demokrat Çorumlular Platformu’nun kısa tarihçesini aktaralım: 

Hamburg ve çavresinde yaklaşık 2000 kişilik bir topluluk oluşturan Çorumlular, 2008 yılında Fuat Töremiş- Orhan Özgür- Haydar Yenmez üçlüsünün sözcü olarak görev yaptığı Demokrat  Çorumlular Platformu (DÇP)  adı altında bir araya geldiler.  DÇP düzenlenen bir tanıtım gecesi ile adını geniş kesimlere duyurdu.  Çeşitli zamanlarda 400 kişinin katıldığı kalabalık piknikler, 19’lular Buluşması, Hit House salonunda eğlence ve Doğaya Saygı etkinliği, TGH’ya üyelik ve Soma Madenzedeleri  için Yardım Kampanyası ile adından sık sık bahsettirdi. 2013 yılında ise, TGH salonunda yapılan coşkulu kongre ile de resmen dernekleşti.

DÇP’NİN AMAÇ ve PRENSİPLERİ 

Resmi kuruluş kongresi vesilesiyle o günlerde Platform adına ortak yazılı basın açıklaması yapan platformun kurucularından Haydar Yenmez, Fuat Töremiş ve Orhan Özgür, DÇM’nin amaç ve prensiplerini şu sözlerle açıkladılar: 

“Bu örgütlemeyi doğru ve önemli buluyoruz. Birlikten güç doğar ilkesinden yola çıkarak bu yapılanmanın Çorumlular adına yararlı işler yapacağımıza inanıyoruz. Bu örgütlenmenin amacı, demokrat Çorumlular arasında sosyal ve kültürel alanlar oluşturmaktır.  

Kuşaklar arasındaki bağı koparmamak, Çorum kültür ve folklorunu diri tutmak ve yurt dışında yaşayan Çorumluların birlikte hareket kabiliyetini daha koordineli hale getirebilmek için Demokrat Çorumlular Platformu kurulmuştur. 

Demokrat Çorumlular Platformu-Hamburg e. V. Partiler üstü, diğer kuruluş ve örgütlerden bağımsız bir oluşumdur. Ne görsel ne de yazılı; Türkiye’de ve Avrupa’daki hiç bir harekete ve kuruluşa karşı alternatif bir oluşum değildir ve olmayacaktır.

Amacımız ayrıca Türkiye ve Avrupa’da eğitim alanında insana yatırım yapmak, Çorum ve çevresindeki çağdaş kurumlara proje bazında maddi katkı sağlamak, engellilere yardım etmek, Çorum’da yapılacak her türlü ağaçlandırma projesine katkıda bulunmak, Çorum katliamı belgeselinin bitirilmesi ve Çorum katliamı üzerine yazılı bir döküman çıkartılmasına katkı sağlamaktır.” .

Bugün 127 üyesi olan DÇP’de Fuat Töremiş ile Durmuş Erkişi’nin ikişer dönemlik Başkanlığını takiben, 2021 yılı Aralık ayında yapılan kongrede ise Birol Topalak başkanlığındaki Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

YK. Bşk. Birol Topalak 

Tekin Kara 
Nurdane Bağcı 
Fadime Topalak 
Handan Şengel 
Ali Demir 
Yusuf Çinkaya 
Hamdi Şimşek 
Yusuf Dumanlı 

Ve.. BİROL TOPALAK BAŞKANLIĞINDA MUHTEŞEM PİKNİK

Yaklaşk 350 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Demokrat Çorumlular Platformu‘nun Yaz mevsimi öncesi kır pikniği, Pazar günü havanın güzelliğiyle birlikte daha da canlılık kazandı. Bu tür organizasyonlarla adı ön plana çıkan Erkan Erçin, akıcı bir sunumla tecrübesini ortaya koyarak, proğramın baştan sona düzenli bir şekilde işlemesinede büyük etken oldu.  Başkan Birol Topalak ile yönetim ekibinin proğram boyunca masa dolaşarak katılımcılarla ilgilenmeleri de dikkat çekerken, Beylerbeyi Rakı  Grubu‘nun sponsor olduğu etkinlikte gün boyunca sohbet, neşe, yarışmalar, yiyecek ve içecek ikramları, halay ve bant müzikleri ile doyumsuz bir ortam yaşandığı gözlendi. DJ Sedat Eröksüz‘ün proğram boyunca yayınladığı müziklerle katılımcıları coşturması da dikkate değer bir husustu.  

14 kişilik Mangal ekibinin hizmet verdiği piknikte 40 kg kıyma, 30 kg et, 250 adet şiş kebabı, 150 tavuk, 15 paket Türk sucuğu ve 250 sosis ile sınırsız içecek çeşitleri haricinde, ailelerin evlerinde hazırladıkları zengin çeşitler de masaları süslerken, kimileri de kömür ateşinde semaver çayı ve kahve ikramında bulunuyordu.

Eski başkanlar Fuat Töremiş ile Durmuş Erkişi, SPD Milletvekili Ali Şimşek, duayen siyasetçi Bayram İnan, Kerkük Türkmen Derneği Başkanı Remzi Jasim, Türk Kadınlar Derneği eski Başkanı Birsen Çelik, HADD eski başkanı Zeynep Arslan ve eşi Yurdal Arslan, Kaşanlılar Derneği Başkanı Adil Dişli, Türk Medyasından  Cem Suveren, Nebahat Uzun, Ali Akdemir ve Serkan Alkan, müzik dünyasından Hüseyin Deper, Galatasaray Derneği’nden Asım Kılıç ve eşi Remziye Kılıç, Haak-Bir’den Ali Ay ile eşi ve yakınları da pikniğe katılanlar arasındaydı. 

BAŞKAN BİROL TOPALAK TEŞEKKÜR ETTİ

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Başkan Birol Topalak, özetle şunları söyledi:

 Sevgili hemşerilerim, sevgili dost ve arkadaşlarım, sayın milletvekilleri, sayın basın ve sivil toplum kuruluş başkanları;

Öncelikle sizleri bugünkü geleneksel etkinliğimizde görmek bizleri çok mutlu etti. Biliyorsunuz iki seneyi aşkın bir zamandır pandemi yüzünden etkinlikler durmuştu, Bundan ötürü sizleri sağlıklı ve bu çoğunlukta tekrar görmekten çok mutluyum. Hakka yürüyen tüm dostlarımızın devirleri daim olsun, ışıklar içinde yatsınlar. Geride kalanlara da sabır ve sağlık dilerim. Bu etkinlik yeni seçilen yönetim için ilk etkinliktir. Sizlerle birlikte olduğumuz sürece daha çok etkinliklerde görüşeceğimize kalpten inanıyoruz. Geçen 13 sene zarfında ilk zamanlar sadece platfofm olarak ve yaklaşık dokuz senedir de dernek olarak hemşehrilerimizle birlikte çok büyük etkinliklere imza atan bir sivil toplumuyuz ve her seferinde büyük yankılar uyandırdık. Duruşumuzdan hiç bir zaman taviz vermedik ve bundan sonrada vermeyeceğiz.

Bizleri yanlız bırakmadığınız için herkese tekrar teşekkür eder, bol eğlenceler ve tatlı muhabbetler dilerim. Birlikten güç doğar. Sevgi ve saygılarımla!“ 

GELENEKSEL YARIŞMALARDA NEŞELİ DAKİKALAR

Gülay Eröksüz‘ün koordinesi ve Erkan Erçin‘in sunumu ile gerçekleştirilen ve çeşitli yaş grubundakilerin  iştirakiyle yapılan çeşitli yarışmalar, bir hayli eğlenceli anlara sahne oldu. Alkışlar arasında yapılan çuval yarışı, balon patlatma ve kaşıkta yumurta yarışlarında  birinci olan Arzu Yılmaz, Ali Ay, Ali Eröksüz, Emre Erçin, Kemal Keleş, Melek Yaman, Hamdi Şimşek ve Erdal Güven‘e sembolik hediyeler verildi. Saat 13”te başlayan etkinlik geç saatlere kadar sürdü.

YAZ’A VED PİKNİĞİ DE OLSUN

Başarılı bir piknik organizasyonu ile yeni yönetim olarak beğeni kazandıklarını ifade eden Başkan Birol Topalak, yeni yeni organizasyonlarla toplumun karşısına çıkacaklarını belirterek, “güç birliği ve üyelerimizin her zamanki desteği ile önemli projelere imza atacağız” şeklinde konuştu.

Öte yandan korona dönemini takiben “Yaz’a Merhaba” pikniği ile bir araya gelen üyelerden bazıları ise, yönetine seslenerek,  Sonbahar’da da bu defa “Yaz’a Vedâ” pikniği ile sezonu kapatma arzusunda olduklarını ifade ettiler. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir