DENİZLİSPOR 0-2 FENERBAHÇE

Denizli’deki maç nefesleri kesti! İlk yarı 3 gol atıldı, biri ofsaytla iptal edildi. İkinci yarı ilk penaltı VAR ile verildi, ikincisi VAR ile iptal edildi! Fenerbahçe, Denizlispor’u deplasmanda Cisse ve Gökhan’ın golleriyle 2-0 yendi. Kaleci Altay kalesinde devleşip bir de penaltı kurtardı. Serdar Aziz ise penaltı sonrasında kırmızı kart gördü.

Süper Lig’in 11. haftasında Denizlispor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Denizli Atatürk Stadı’ndaki mücadeleyi konuk takım 2-0 kazanarak zirve yarışında iddiasını sürdü.

Kaleci Altay’ın ikinci yarıda yaptığı kurtarışlarla adeta maçın skorunu belirlediği karşılaşmada Fenerbahçe’nin gollerini 9. dakikada Cisse ve 40. dakikada Gökhan Gönül kaydetti.

Fenerbahçe, 53’te VAR’a giden hakeme itirazdan sarı kart gören ve 54’te ise penaltı nedeniyle ikinci sarısını gören Serdar Aziz’in oyundan atılmasıyla 10 kişi kalırken, sonrasındaki penaltıyı kaleci Altay kurtardı. Sarı-lacivertlilerin genç file bekçisi penaltıyla birlikte kalesinde devleşti! Penaltıdan sonra 4 net kurtarış yapan Altay Bayındır takımının galip gelmesinde büyük pay sahibi oldu.

Ev sahibi takım 10 maç sonunda 6 puanda kaldı. Sarı-lacivertliler bu sonuçla 11 maç sonunda 23 puana yükseldi.

Fenerbahçe ligin 12. haftasında sahasında Yeni Malatyaspor’u konuk edecek. Denizlispor, deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak.

CISSE PERDEYİ AÇTI

İlk yarıda Fenerbahçe’nin etkili isimlerinden Ferdi, sağ kanattan savunmanına arkasına sarkttı. Sağ kanattan ceza sahasına giren genç oyuncu, dengesini kaybederken Cisse’ye pasını aktardı ve golcü oyuncu topu rahat bir şekilde filelere gönderdi.

CANER ORTA GÖKHAN GOL!

40. dakikada Gökhan Gönül’ün imza golü geldi. Caner Erkin’in kornerden ön direğe yaptığı ortaya yükselen tecrübeli futbolcu, kaleci Pantilimon’u çaresiz bırakarak skoru 2-0 yaptı.

TISSERAND VAR’A TAKILDI

Fenerbahçe 2. golden 2 dakika sonra topu filelere 3. kez gönderdi ancak ofsayt nedeniyle sayılmadı. Serbest vuruşta Serdar Aziz’in arka direkten altı pasa çevirdiği topta Tisserand yükselerek topu filelere gönderdi. VAR’dan gelen uyarı sonrasında hakem Ali Palabıyık ofsayt dedi ve gol geçersiz sayıldı.

PENALTI VE KIRMIZI KART!

53. dakikada Denizlispor penaltı bekledi. Hakem oyunu devam ettirdi ancak VAR’dan uyarı geldi. Hakem pozisyonu izlemek üzere giderken Serdar’a itiraz nedeniyle sarı kart gösterdi.

Pozisyonu izleyen Palabıyık, Denizlispor lehine beyaz noktayı gösterdi. Topun ele değdiği gerekçesiyle Serdar’a sarı kartını gösteren Palabıyık’ı sarı-lacivertli oyuncuyu oyun dışına gönderdi. Fenerbahçeli futbolcular ikinci sarı karta yoğun itirazda bulundu.

ALTAY PENALTIDAN GOLE İZİN VERMEDİ

56. dakikada Murawski’nin penaltısında kaleci Altay köşeyi tahmin etti. Rakibinin şutunu sağına yatarak kurtar Altay’ı takım arkadaşları tebrik etti.

Ardından gelişen iki pozisyonda da Altay iki önemli kurtarış yaparak kalesinde adeta devleşti.

PENALTI İPTAL EDİLDİ

Dakikalar 89’u gösterdiğinde hakem Ali Palabıyık, Denizlispor lehine penaltı kararı verdi. Altı pas içerisinde yaşanan karambolde yerde kalan Rodallega’nın sedye ile sahayı terk etti.

Hakem, VAR’ın uyarısıyla ekrandan pozisyonu izleyip penaltıyı iptal etti.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

  • Karşılaşmayı Fenerbahçe 2-0 kazandı.
  • PENALTI İPTAL EDİLDİ! Fenerbahçe ceza sahasında yaşanan karambolde Rodallega yerde kaldı. Hakem ilk önce penaltıyı verdi. VAR’ın uyarısıyla ekrandan bir kez daha pozisyonu izleyen Ali Palabıyık kararını değiştirdi ve penaltıyı iptal etti.
  • 76′ Sagal’ın uzaklardan çektiği şutu Altay uzanarak kornere çeldi.
  • 67′ Denizlispor, 10 kişi kalan rakibi karşısında tehlikeli ataklar buluyor. Kaleci Altay’ın kurtarışları devam ediyor!
  • 58′ Serdar Aziz’in kırmızı karta görmesinin ardından teknik direktör Erol Bulut, Pelkas’ı çıkarıp Sadık’ı oyuna aldı.
  • ALTAY KURTADI! 56′ Denizlispor’un penaltısını kullanan Murawski, kaleci Altay’a takıldı. Fenerbahçe’nin kalecisi Altay doğru köşeyi bilerek gole izin vermedi!
  • KIRMIZI KART! Serdar Aziz VAR kontrolü öncesinde gördüğü sarıdan sonra elle müdahalesi nedeniyle de ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı!
  • PENALTI! 53′ Denizlispor penaltı kazandı. VAR’ın uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Ali Palabıyık, Serdar Aziz’in elle müdahalesi sornasında penaltı kararını verdi. Hakem Serdar’a VAR’a giderken yaptığı itiraz nedeniyle sarı kart gösterdi.
  • 46′ Maçta ikinci yarıya konuk takım başladı.
  • Karşılaşmanın ilk yarısın Fenerbahçe 2-0’lık üstünlükle kapattı.
  • GOL İPTAL! 42′ Serbest vuruşta yapılan ortaya Serdar Aziz arka direkten kale sahasına çevirdi ve bir diğer stoper Tisserand topu filelere gönderdi. Ancak VAR kontrolü sonrasında pozisyonun ofsayt olduğuna karar verildi.
  • GOL! 40′ Fenerbahçe, Gökhan Gönül’ün golüyle 2-0’lık üstünlüğü yakaladı. Caner’in kornerden yaptığı ortaya Gökhan ön direkte kafa vuruşu yaparak topu filelere gönderdi.
  • 34′ Denizlispor sol kanattan etkili geldi. Sagal’ın pasında Rodallega ceza saha çizgisinden şutunu çekti ancak top direğin yanından auta gitti.
  • 30′ Fenerbahçe kontra atakla etkili geldi. Ferdi sol kanattan koşan Mert Hakan’a pasını aktardı. Mert Hakan sol ayağıyla uzak köşeye çektiği şutta isabet bulamadı.
  • 21′ Caner’in sol kanattan yaptığı yerden ortaya altı pas içinde ne Pelkas ne de Cisse dokunamadı ve top auta gitti! Pelkas ve Cisse kaçan gole üzüldü.
  • 17′ Fenerbahçe gole yaklaştı! Caner ortaladı, Serdar’ın vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. Direk dibinde Cisse topa istediği gibi hamle yapamadı.
  • GOL! 9′ Fenerbahçe, Cisse ile 1-0 öne geçti. Ferdi sağ kanattan ceza sahasına girdi ve pasını aktardı. Senegalli golcü önüne düşen topta son  vuruşunu yaparak takımını öne geçirdi.
  • 8′ Fenerbahçe deplasmanda baskılı başladı ve pozisyonlar arıyor.
  • 1′ Karşılaşma Denizlispor’un vuruşuyla başladı.

Kayak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir