Efsane “Moğollar” Hamburg’u coşturdu

Demokratik İşci Dernekleri Hamburg ( DİDF) tarafından Hamburg’un Altona semtinde Cemal Kemal Altun Platz’da, „Irkçılığa, Ayrımcılığa karşı daha iyi bir yaşam için“ adıyla düzenlenen sokak şenliğinde Moğollar Müzik Grubu nostaljisi yaşandı.

Hamburg’un Altona semtinde açık park alanında düzenlenen programda sahne alan Anadolu Rack Müziğinin efsane isimlerinden “MOĞOLLAR” Müzik Grubu, gelen konukları mest ederek geçmiş maziye götürdü.

Çok renkli görüntülere sahne olan etkinliğe, Hamburg Eyalet Meclisi Sol parti milletvekili Deniz Çelik ve SPD milletvekili Ali Şimşek de olmak üzere, 500’ü aşkın insan katıldı.

Irkçılığa ve Savaşlara karşı“ açık hava sokak şenliğinde, 1967 yılında kurulan Efsane Moğollar grubu üyelerinden, Cahit Berkay, Taner Öngör, Emrah Karaca, Serhat Ersöz ve Kemal Küçükbalı yer aldı.

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ HÂYÂLİ CİHAN DEĞER

Ağrı dağı efsanesi adlı parçayla sahneye giriş yapan Grup, Devlerin Aşkı, Selvi Boylum Al Yazmalım film müzikleriyle alandaki çoşkuyu ve heyecanı üst boyutlara taşıdılar. Bünyelerinde geçmiş dönemde yer almış olan, Cem Karaca‘nın „Bir gün belki hayatta“, Barış Manço‘nun „Dağlar, dağlar“ ve İzmir Bergama da siyanür ile altın çıkarmaya karşı direnen köylüler için yaptıkları, „ Ölüler altın takar mı“ adlı şarkılar olmak üzere onlarca eseri başarıyla okuyan grubun solisti Emrah Karaca, babası Cem Karaca’nın adını alanda bir kez tekrar yaşattı. 1967 yılında kurulan grup, 1976 yılında çalışmalara ara verir. Grup yenı katılan üyelerle birlikte, 1993 yılından günümüze kadar aralıksız 27 senedir birlikte çalışmakta ve kendi deyimleri ile, 1993 yılından beri „ikinci baharlarını“ yaşamaktadırlar.

IRKÇILIĞA VE SAVAŞLARA KARŞI HEP BİRLİKTE HAYIR DEDİLER!

Altona semt festivalinde ayrıca hip hop sanatçısı Nearo, Hayatın Sesi korosu ve Ritim gurubu da sahne alarak programa renk ve zenginlik kattılar. Değişik uluslardan yüzlerce insanın katıldığı etkinlikte, kitap, yiyecek ve içecek standları, çocuklar için değişik zengin oyun türleri de konukların dikkat ve ilgilerini çekti. EtkinlikteSol Parti Hamburg eyalet meclisi milletvekili ve DİDF yönetim kurulu üyesi olan Deniz Çelik de gündeme ilişkin bir konuşma yaparak insanları yapılan haksızlıklara karşı eşit bir yaşam için birlikte mücadele etmeye çağırdı.

* Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir*

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir