Eğitim Ataşesi Lütfi Dede’den Eğitim Yılı mesajı

T.C. Hamburg Başkonsolosluğu görev bölgesini kapsayan Hamburg ve Schleswig- Holstein eyaletlerinde Türk çocuklarının Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri  konusunda öğretmen ve öğrencilerimize yönelik çalışmaları organize eden Eğitim Ataşesi Lütfi Dede, yeni Eğitim Yılı vesilesiyle öğretmen, öğrenci ve velilere seslenerek, hayati öneme haiz bu derslere devam etme hassasiyeti gösterilmesini istedi. 

Gazetem.eu/ Özel

İşte Eğitim Ataşesi Lütfi Dede’nin yeni Öğretim Yılı mesajı:

Bilindiği üzere 2022-2023 eğitim-öğretim yılına Hamburg Eyaletinde 18 Ağustos, Schleswig-Holstein Eyaletinde ise 15 Ağustos tarihlerinde başlanmıştır. İki yıldır varlığını ağır bir şekilde hissettiren Covid-19 virüsünün gölgesinde devam eden eğitim-öğretim faaliyetlerinin bu eğitim-öğretim yılında özlenen ve değeri tüm bireyler tarafından anlaşılan yüz yüze eğitimin sene boyunca kesintiye uğramadan devam etmesi dileklerimle tüm öğretmenlerimiz ile öğrencilerimizin ve velilerimizin yeni eğitim-öğretim yılını kutluyorum.

Her işimizin temeli eğitime dayanıyorsa ve  hiçbir işimiz eğitim olmadan doğru düzgün sonuca ulaşamıyorsa, bu kadar önemli olan bir konuda tüm velilerimizin duyarlı olmasını önemle rica ediyorum.

BÜYÜKLERE DÜŞEN ÖNEMLİ GÖREV

Bunun için biz büyüklere düşen görev, onların kendine güvenen, hakkını en güzel şekilde arayan, vatanına, milletine sevgi ve saygı duyan bireyler olabilmeleri için her türlü
fedakârlığı yapmaktır. Unutulmamalıdır ki, çocuklarımız fedakârlığın oranı ölçüsünde başarılı ve sağlam karakterli bireyler olacaktır.

TÜRKÇE VE TÜRKKÜLTÜRÜ DERSLERİNE KATILIMN ÖNEMİ 

Çocuklarımızın kültürümüzü, inanç ve değerlerimizi nesilden nesile aktarabilmelerinin tek aracı olan anadilimizi öğrenmeleri ve ülkesi ile bağlarının kopmaması için Eğitim
Ataşeliğimiz tarafından verilen Türkçe ve Türk Kültürü derslerine katılmalarını, velilerimizin bu konuda hassasiyet taşımalarını özellikle rica ediyorum.

Türkçe ve Türk Kültürü dersleri ile ilgili bilgileri velilerimiz, Eğitim Ataşeliğimiz internet sayfasından (www.hamburg.meb.gov.trelde edebilirler. Aileler başvuru formuna ve
ders verilen okulların listesine internet sayfamızdan ulaşabilirler.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle 2022-2023 eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz olmak üzere hepimize hayırlı olmasını diliyorum.

Lütfi Dede

Hamburg Eğitim Ataşesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir