ESKİ BASIN MÜŞAVİRİ 100 KİLO EROİNLE YAKALANDI

Sosyal Uyum İçin Avrupalı Müslümanlar Girişimi (EMİSCO) Sözcüsü, ihraç edilen Avrupa Yozgatlılar Federasyonu Başkanı, eski Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz’in otomobilinde yaklaşık 100 kilo eroin maddesi bulundu.

Haber : Mehmet ATAK

BİRGÜN gazetesinin haberine göre, Türkiye’nin eski Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz sınır kapısında piyasa değeri 5 milyon avro olduğu belirtilen 100 kilogram eroinle yakalandı. Sınır Kapısında otomobilinde 100 kilo eroinle yakalanan Veysel Filiz “Bana komplo kuruldu” dedi. Filiz’in tutuklandığı olay 15 gündür basından gizlendi.

Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndan ailesiyle birlikte yurtdışına çıkış yapmak isteyen Veysel Filiz’in otomobilinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı yapıldı. İhbar üzerine Veysel Filiz‘in otomobili gümrükte ince aramaya tabi tutuldu. Aracın gizli bölmesinde piyasa değeri yaklaşık 5 milyon avro olan 100 kilo eroin ele geçirildi.

SÖZCÜ gazetesinden Saygı Öztürk’ün haberine göre; Türkiye’nin Brüksel Büyükelçiliği’nde Basın Müşavirliği görevinde bulunan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, meslekten ihraç edilen Veysel Filiz’in, Yozgat’ta bulunan yakınları, olayın bir komplo olduğunu öne sürdü. Filiz’in de, açtığı davaları kazandığını ve bir ay içinde görevine döneceğini söylediği öğrenildi.

‘DUYULMASIN’ TALİMATI

Sınır kapısında uyuşturucu yakalandığında bunu basına açıklayan gümrük yetkilileri, bu kez farklı bir uygulama yaptı. Uyuşturucu olayının duyulmaması ve basına bu konuda kesinlikle bilgi sızmaması talimatı verildi. Talimat gereği olayla ilgili basına bilgi sızmamasına özen gösterildi. Yaklaşık 15 gün önce meydana gelen kaçakçılık olayı da bu yüzden şimdiye kadar gizli kaldı.

Eski basın müşaviri Filiz, uyuşturucu kaçakçılığından tutuklandı. Filiz’in, kısa süre önce de Yozgat’ta yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Fetullahçıların komplosu sonucu meslekten ihraç edildiğini ancak kendisinin Fetullahçı olmadığını söyledi. Filiz, yakında görevine döneceğini de belirtti.

DÜNYA YOZGATLILAR KONFEDERASYONU’NDAN AÇIKLAMA

Veysel Filiz’in tutuklanması konusunda tüm temsilcilerinin imzasıyla bir Basın Bildirisi yayınlayan Dünya  Yozgatlılar Federasyonu‘nun açıklamasında, 9 Aralık’ta meydana gelen uyuşturucu kaçakçılığı olayında tutuklanan Veysel Filiz‘in, örgütsel faaliyetlerde ortaya koyduğu şüpheli davranışları nedeniyle  25 Şubat 2020 tarihinde ihraç edildiği belirtilerek şu hususlara yer verildi: 

SALİH ÇELİK

DUYKON HAMBURG TEMSİLCİSİ  SALİH ÇELİK:  “Filiz’i tanımıyorum”

10 ay önce teşkilattan ihraç edilmiş olan Veysel Filiz’in uyuşturucu kaçakçılığından tutuklanmasının yurt dışında Federasyon ve Konfederasyon şeklinde dünya çapında bir sivil toplum kuruluşuna dönüşen Yozgatlılar için bağlayıcı bir yönü olmadığına dikkat çeken Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu DUYKON’un Hamburg  Temsilcisi ve Almanya Yozgatlı Dernekler Federasyonu AYDEF’in kurucu başkanı Salih Çelik, “Bu olay tabii ki üzücüdür. 16 yıldır bu teşkilatta olmama rağmen bu kişi ile hiç görüşmedik. Bizleri temsil etmeyen bu şahsın suçu kendini bağlar. Biz inançlı arkadaşlarımızla yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir