EURO 2020’de dev final

16. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2020) bugün şampiyon belli oluyor. Turnuva boyunca mağlubiyeti bulunmayan İtalya ile tarihinde ilk kez final oynayacak İngiltere karşı karşıya gelecek. Mücadele saat 22.00’da başlayacak ve TRT 1’den naklen yayınlanacak.

EURO 2020’de perde dev finalle kapanıyor. Uzatmaya giden Danimarka maçında Sterling’in tartışmalı penaltısıyla finallere gitmeyi başaran ve spor dünyasında tartışma yaratan İngiltere, bu gece turnuvada hiç mağlup olmayan İtalya ile karşılaşacak.

BJÖRN KUIPERS DÜDÜK ÇALACAK

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda TSİ 22.00’de başlayacak final maçı, TRT 1’den naklen yayımlanacak. Finalde Hollandalı hakem Björn Kuipers düdük çalacak.

MUHTEMEL 11’LER:

İtalya: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson; Barella, Jorginho, Verratti; Chiesa, Immobile, Insigne

İngiltere: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Saka, Mount, Sterling; Kane

İtalya’da aşil tendonundan ağır bir sakatlık geçiren Leonardo Spinazzola bu maçta forma giyemeyecek. İngiltere’de ise Phil Foden’ın durumu belirsiz.

İTALYA VE İNGİLTERE’NİN FİNAL YOLU

İtalya, A Grubu’nda Türkiye ve İsviçre’yi 3-0, Galler’i de 1-0 mağlup ederek 3’te 3 yaptı.

Son 16 turunda Avusturya’yı uzatmalarda 2-1 ile eleyen “Gök Mavililer”, çeyrek finalde Belçika’yı aynı skorla geçerek yoluna devam etti. İtalyanlar, yarı finalde ise İspanya’ya normal süresi ve uzatma devreleri 1-1 biten maçta penaltılarla 4-2 üstünlük sağladı.

D Grubu’nda mücadele eden İngiltere ise Hırvatistan ve Çekya’yı 1-0 yendi, İskoçya ile 0-0 berabere kaldı. Son 16 turunda Almanya’yı 2-0, çeyrek finalde Ukrayna’yı 4-0 mağlup eden İngilizler, yarı finale kadar gol yemeden geldi. İngiltere, Danimarka karşısındaki yarı final maçını ise uzatma devrelerinde 2-1 kazandı.

İTALYA 33 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Roberto Mancini teknik direktörlüğündeki İtalya Milli Takımı, 33 maçtır yenilgi yüzü görmedi.

İtalyanlar, bu sürede 27 galibiyet ve 6 beraberlik elde etti.

Yaklaşık 3 yıldır yenilmeyen İtalya, son mağlubiyetini Eylül 2018’de oynanan UEFA Uluslar Ligi maçında Portekiz’e karşı 1-0’lık skorla yaşadı.

FUTBOL EVİNE Mİ DÖNÜYOR?

Şampiyona tarihinde ilk kez finale yükselen İngilizler, EURO 96’da olduğu gibi ‘Football’s Coming Home’ (Futbol Evine Dönüyor) şarkısıyla maça hazırlanıyor. 

GOLCÜLER

İngiltere Milli Takımı’nda Harry Kane, EURO 2020’de attığı 4 golle en skorer futbolcu oldu. Raheem Sterling de 3 golle İngiltere’ye katkı sağladı.

Skor yükünün dağıldığı İtalya’da ise Federico Chiesa, Ciro Immobile, Lorenzo Insigne, Manuel Locatelli ve Matteo Pessina ikişer gol attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir