FEDERAL BASIN TOPLANTISINDAN BİLGİLER

Başbakan Angela Merkel, Sağlık Bakanı Jens Spahn ve RKI Başkanı Profesör Wieler’in katılımıyla Almanya’daki korona salgını hakkında Federal basın toplantısı gerçekleşti: Spahn, “Koronavirüs ne kadar yavaş yayılırsa, sağlık sistemimiz bununla o kadar iyi başa çıkabilir. Aynı anda enfekte olan insan sayısı ne kadar az olursa, doktorlar o kadar daha ciddi hastaları tedavi edebilir. Salgın olmasına rağmen birlikte yaşamaya devam etmelidir. Bu yüzden kısıntılar ve günlük yaşam arasındaki dengeyi korumak çok önemlidir” diye konuşan Bakan tekrar 1000’den fazla ziyaretçinin olduğu etkinlikleri iptal etmeye çağırdı.

Haber: Naciye ASLAN Foto: Federal Sağlık Bakanlığı

Basın toplantısında yer alan önemli bilgiler aşağıdadır.

SALGINDAN KORUNMA YOLLARINDAN SATIR BAŞLARI

*Grip virüsüne karşı korunma ile benzerlikte olan düzenli ve kapsamlı el yıkama, doğru öksürme, hapşırma ve hastadan uzak durma.
*Mümkünse seyahatten, toplu taşıma araçlarından kaçınılmalı ve insanlar evden çalışmalıdır. Genel olarak, tüm temaslar azaltılmalıdır.
*Genellikle 1000’den fazla kişilerin olduğu bir etkinliğe katılmaktan kaçınılmalıdır.
*60 yaşından büyük vatandaşlar pnömokoka karşı aşılanmalıdır.

KORONADAN ŞÜPHE DURUMUNDA NE YAPILMALI? BELİRTİLERİ NELER?

SARS-CoV-2 teşhisi konulmuş biriyle kişisel temasta bulunan kişiler, semptomlardan bağımsız olarak derhal sorumlu sağlık görevlisi ile iletişime geçip, bir doktora başvurmalı veya 116117’yi aramalı ve evde kalmalıdır.
Korona enfeksiyonu kendini kuru öksürük, ateş, burun akıntısı ve yorgunluk gibi grip benzeri semptomlar olarak gösterir. Solunum problemleri, boğaz ağrısı, baş ağrısı ve vücut ağrıları, bulantı, ishal ve titreme de bildirilmiştir.

DOKTORA GİTMEDEN HASTALIK RAPORU ALINABİLİR

Üst solunum yollarının hafif hastalıkları olan hastalar, doktorlarıyla telefonla görüştükten sonra, yedi güne kadar iş göremez raporu (AU) alabilirler. Bunun için doktorun ofisine gitmeye gerek yok. Bu anlaşma 9 Mart 2020’den itibaren ve başlangıçta dört hafta yürürlüktedir.

SEYAHAT DURUMLARI

Robert Koch Enstitüsü tarafından belirlenen veya COVID-19 vakalarının meydana geldiği bölgelerde bulunan kişiler gereksiz temaslardan kaçınmalı ve mümkünse evde kalmalıdır. Belirtiler 14 gün içinde gelişirse, telefonla randevu alıp, doktora danışılmalıdır.
İran, İtalya, Japonya veya Güney Kore’den Almanya’ya seyahat edenler 30 gün boyunca erişilebilirlik bilgilerini, Çin’den Almanya’ya seyahat edenler de genişletilmiş kişisel açıklama vermek zorundalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir