Fenerbahçe Alagöz Holding 82-81 Nesibe Aydın

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu 20. hafta maçında Nesibe Aydın GSK’yı, Metro Enerji Salonu’nda konuk eden Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, parkeden 82-81 galip ayrıldı.

Ligdeki 17’nci galibiyetini alan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, zirve takibini sürdürdü.

Her iki takım oyuncuları da ‘Türkiye Tek Yürek’ pankartıyla parkede yer aldı. Karşılaşma öncesinde deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Takımımızın ilk 5’i şu isimlerden oluştu:
Satou Sabally, Alina Iagupova, Olcay Çakır Turgut, Merve Aydın, Breanna Stewart.

Satou Sabally ve Merritt Hempe’in karşılıklı basketleriyle başlayan maçta Fenerbahçemiz 8-6’yı buldu. Her iki takımın da yüksek yüzdeyle oynadığı çeyrekte Merve Aydın ve Breanna Stewart’ın da katkısıyla skor 15-9’a geldi. Bu skorla molaya giden Nesibe Aydın, mola dönüşünde Feride Akalan’ın isabetiyle farkı 4’e indirdi. Ekibimiz, Satou Sabally’nin özellikle dış atış yüzdesiyle fark yarattığı çeyrekte maçtaki en büyük farkı da yakaladı. (25-15).  Çeyrekte son 1 dakikaya 25-18 önde giren Kadın Basketbol Takımımız, yüksek skorlu geçen çeyreği 27-22’yle önde tamamladı.

İlayda Güner ve Derin Yaya’nın basketleriyle ikinci çeyreğe hızlı başlayan konuk ekip, skora denge getirdi. (27-27) Çeyreğin devamında kenardan gelen Alperi Onar’ın skor katkısıyla 44-37’yi bulan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, soyunma odasına da 50-43 üstünlükle girdi.

Üçüncü çeyreğe 5-0’lık seriyle oldukça iyi başlayan Nesibe Aydın, farkı da 2 sayıya indirdi. (50-48) Devamında Alperi Onar ve Satou Sabally ikilisiyle üretken olan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız çeyrekte ilk beş dakikayı 62-55 önde geçti. Geriye kalan dakikalarda her iki takım da mücadele dozajını arttırırken Ekibimiz final periyotuna 71-68 önde girdi.

Büyük çekişmeye sahne olan final periyotu sonunda Fenerbahçemiz, parkeden 82-81 galip ayrıldı.

Skor dağılımımız: Sabally 27, Alperi 22, Stewart 14, Iagupova 10, Olcay 6, Merve 3.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir